Gönderen Konu: kışlık lastik  (Okunma sayısı 7325 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2004 1.6 sol sedan otomatik
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
Ynt: kışlık lastik
« Yanıtla #40 : Aralık 15, 2010, 22:24:07 »
ne yapacagımı şaşırdım ya, 2005 in sonlarında üretilmiş, korkum kar yağdıgı zaman araba patiye sarar da yerinden kımıldamazsa o zaman adamın yanında solugu alırım
michelin merkezi aramanızı tavsiye ederim . yenı lastıkler için aradakı fiyat farkını odeyebiliceğinizi soyleyın en azından bir seyler yapmaya calısacaklarını dusnuyorum
malatya

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Aralık 15, 2010, 22:24:07 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • e210 corolla vision multidrive S
  • Model Yılı: '19
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Aralık 15, 2010, 22:35:31 »
ne yapacagımı şaşırdım ya, 2005 in sonlarında üretilmiş, korkum kar yağdıgı zaman araba patiye sarar da yerinden kımıldamazsa o zaman adamın yanında solugu alırım

TÜKETİCİ KANUNU
AYIPLI MAL
    Madde 4 - (Değişik madde: 06/03/2003 - 4822 S.K./4. md.)
    Ambalajında, etiketinde, tanıtma ve kullanma kılavuzunda ya da reklam ve ilanlarında yer alan veya satıcı tarafından bildirilen veya standardında veya teknik düzenlemesinde tespit edilen nitelik veya niteliği etkileyen niceliğine aykırı olan ya da tahsis veya kullanım amacı bakımından değerini veya tüketicinin ondan beklediği faydaları azaltan veya ortadan kaldıran maddi, hukuki veya ekonomik eksiklikler içeren mallar, ayıplı mal olarak kabul edilir.
    Tüketici, malın teslimi tarihinden itibaren otuz gün içerisinde ayıbı satıcıya bildirmekle yükümlüdür. Tüketici bu durumda, bedel iadesini de içeren sözleşmeden dönme, malın ayıpsız misliyle değiştirilmesi veya ayıp oranında bedel indirimi ya da ücretsiz onarım isteme haklarına sahiptir. Satıcı, tüketicinin tercih ettiği bu talebi yerine getirmekle yükümlüdür. Tüketici bu seçimlik haklarından biri ile birlikte ayıplı malın neden olduğu ölüm ve/veya yaralanmaya yol açan ve/veya kullanımdaki diğer mallarda zarara neden olan hallerde imalatçı-üreticiden tazminat isteme hakkına da sahiptir.
    (Değişik fıkra: 21/02/2007-5582 S.K./22.mad.) İmalatçı-üretici, satıcı, bayi, acente, ithalatçı ve 10 uncu maddenin beşinci fıkrasına veya 10/B maddesinin dokuzuncu fıkrasına göre kredi veren, ayıplı maldan ve tüketicinin bu maddede yer alan seçimlik haklarından dolayı müteselsilen sorumludur. 10/B maddesinin dokuzuncu fıkrasına göre kredi veren konut finansmanı kuruluşunun sorumluluğu teslim tarihinden itibaren 1 yıl süre ve kullandırdığı kredi miktarı ile sınırlıdır. Konut finansmanı kuruluşları tarafından 10/B maddesinin dokuzuncu fıkrasına göre verilen kredilerin devrolması halinde dahi, kredi veren konut finansmanı kuruluşunun sorumluluğu devam eder. Krediyi devralan kuruluş bu madde kapsamında sorumlu olmaz. Ayıplı malın neden olduğu zarardan dolayı birden fazla kimse sorumlu olduğu takdirde bunlar müteselsilen sorumludurlar. Satılan malın ayıplı olduğunun bilinmemesi bu sorumluluğu ortadan kaldırmaz. *
    Bu madde ile ayıba karşı sorumlu tutulanlar, ayıba karşı daha uzun bir süre ile sorumluluk üstlenmemişlerse, ayıplı maldan sorumluluk, ayıp daha sonra ortaya çıkmış olsa bile malın tüketiciye teslimi tarihinden itibaren iki yıllık zamanaşımına tabidir. Bu süre konut ve tatil amaçlı taşınmaz mallarda beş yıldır. Ayıplı malın neden olduğu her türlü zararlardan dolayı yapılacak talepler ise üç yıllık zamanaşımına tabidir. Bu talepler zarara sebep olan malın piyasaya sürüldüğü günden başlayarak on yıl sonra ortadan kalkar. Ancak, satılan malın ayıbı, tüketiciden satıcının ağır kusuru veya hile ile gizlenmişse zamanaşımı süresinden yararlanılamaz.
    Ayıplı malın neden olduğu zararlardan sorumluluğa ilişkin hükümler dışında, ayıplı olduğu bilinerek satın alınan mallar hakkında yukarıdaki hükümler uygulanmaz.
    Satışa sunulacak ayıplı mal üzerine ya da ambalajına, imalatçı veya satıcı tarafından tüketicinin kolaylıkla okuyabileceği şekilde "özürlüdür" ibaresini içeren bir etiket konulması zorunludur. Yalnızca ayıplı mal satılan veya bir kat ya da reyon gibi bir bölümü sürekli olarak ayıplı mal satışına, tüketicinin bilebileceği şekilde tahsis edilmiş yerlerde bu etiketin konulma zorunluluğu yoktur. Malın ayıplı olduğu hususu, tüketiciye verilen fatura, fiş veya satış belgesi üzerinde gösterilir.
    Güvenli olmayan mallar, piyasaya özürlüdür etiketiyle dahi arz edilemez. Bu ürünlere, 4703 sayılı Ürünlere İlişkin Teknik Mevzuatın Hazırlanması ve Uygulanmasına Dair Kanun hükümleri uygulanır.
    Bu hükümler, mal satışına ilişkin her türlü tüketici işleminde de uygulanır.

belki bir faydası olur kardeş.
0.00.cte0.00.cte.1974

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2004 1.6 sol sedan otomatik
« Yanıtla #42 : Aralık 15, 2010, 22:55:39 »
30 gun içinde bildirmesi zorunlu demiş yaa
malatya

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • e210 corolla vision multidrive S
  • Model Yılı: '19
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Aralık 15, 2010, 23:01:57 »
30 gun içinde bildirmesi zorunlu demiş yaa

bu parağrafları da gözardı etmemek gerekir.

Bu madde ile ayıba karşı sorumlu tutulanlar, ayıba karşı daha uzun bir süre ile sorumluluk üstlenmemişlerse, ayıplı maldan sorumluluk, ayıp daha sonra ortaya çıkmış olsa bile malın tüketiciye teslimi tarihinden itibaren iki yıllık zamanaşımına tabidir. Bu süre konut ve tatil amaçlı taşınmaz mallarda beş yıldır. Ayıplı malın neden olduğu her türlü zararlardan dolayı yapılacak talepler ise üç yıllık zamanaşımına tabidir. Bu talepler zarara sebep olan malın piyasaya sürüldüğü günden başlayarak on yıl sonra ortadan kalkar. Ancak, satılan malın ayıbı, tüketiciden satıcının ağır kusuru veya hile ile gizlenmişse zamanaşımı süresinden yararlanılamaz.
    Ayıplı malın neden olduğu zararlardan sorumluluğa ilişkin hükümler dışında, ayıplı olduğu bilinerek satın alınan mallar hakkında yukarıdaki hükümler uygulanmaz.
    Satışa sunulacak ayıplı mal üzerine ya da ambalajına, imalatçı veya satıcı tarafından tüketicinin kolaylıkla okuyabileceği şekilde "özürlüdür" ibaresini içeren bir etiket konulması zorunludur. Yalnızca ayıplı mal satılan veya bir kat ya da reyon gibi bir bölümü sürekli olarak ayıplı mal satışına, tüketicinin bilebileceği şekilde tahsis edilmiş yerlerde bu etiketin konulma zorunluluğu yoktur. Malın ayıplı olduğu hususu, tüketiciye verilen fatura, fiş veya satış belgesi üzerinde gösterilir.
    Güvenli olmayan mallar, piyasaya özürlüdür etiketiyle dahi arz edilemez. Bu ürünlere, 4703 sayılı Ürünlere İlişkin Teknik Mevzuatın Hazırlanması ve Uygulanmasına Dair Kanun hükümleri uygulanır.
0.00.cte0.00.cte.1974

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #44 : Aralık 16, 2010, 01:32:06 »
Fatih Bey ,her şekilde lastikçinin yaptığı ticaret etiğine aykırı.Öncelikle lastikçiye itirazını et , tabi o da “1300 km yol yaptığını değiştirmesinin mümkün olmadığını,kullanmadan gelseydin değiştirebileceğini artık iş işten geçtiğini söyleyecektir”.Siz michelin merkezine mesaj atın durumu bildirin onlardan cevap gelmesini beklemeden hemen “Tüketici Hakem Heyetine” ve internetten bütün “Tüketici Şikayet sitelerine” bildirin,bu siteler çok etkili ben her seferinde sonuç aldım. Hiç zaman kaybetmeyin lastiklere bir şey olursa kullanıcı hatası deyip size fatura edebilirler.
      Bunu onların yanına bırakmayın, o lastiklerden fazla bir hayır görmezsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • atiker grand 2018
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 110524
  • Model Yılı: '06
  • 136 kere teşekkür etti
  • 128 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Aralık 16, 2010, 14:21:55 »
bilgileriniz için çok teşekkürler arkadaşlar bu hafta sonu adamın yanına gidicem inşallah, yeni üretimli lastikle sadece önleri degiştire bilirsem iyi olur ama adam derseki 1300 km yapmışsın o zaman işler degişir gibi görünüyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #46 : Aralık 16, 2010, 20:44:16 »
ama lastik ebatları 195/60/15...daha büyük  lastik takılabiliyormu?? birde toyo, toyota marka mı acaba ?
:)

toyo ayrı bi marka. japon markası olması lazım.Ben lassa snoways era aldım bugün 205/55R16 700 TL 4 adet aldım.Bikaç kez denedim gayet güzel çok memnun kaldım...İşinizi görür diye düşünüyorum..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 102000
  • Model Yılı: '14
  • 86 kere teşekkür etti
  • 110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Aralık 23, 2010, 11:10:35 »
Ben de geçen hafta teslim aldığım corolla'ma Dunlop Wintersport 3d taktırdım 205/55/16 ebatlarında. Aslında okuduğum olumlu yorumlardan dolayı GoodYear UG7 için gitmiştim ama bayinin elinde yoktu. Başka bayilere sordurduk bu ebattan hiçbirinin elinde kalmamıştı. Öyle olunca Dunlop taktırdık. Tanesi 165'den toplam 660 TL.
Haftasonu Erciyese çıktım ama yollar açık olduğundan yoğun karda deneme imkanım olmadı henüz, lastikle ilgili tecrübelerimi kullandıkça paylaşırım.
Bir de 120 km/s civarında epey titreme yapıyor, sanırım balansını iyi yapamadılar, Kayseri'ye dönünce tekrar baktıracağım.
2014 Auris TS Advance Skypack CVT
2011 Corolla Comfort Extra D4D Manuel (SATILDI)
2009 Yaris Terra 1.3 VVTI Manuel (SATILDI)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Aralık 23, 2010, 11:16:28 »
Ben de geçen hafta teslim aldığım corolla'ma Dunlop Wintersport 3d taktırdım 205/55/16 ebatlarında. Aslında okuduğum olumlu yorumlardan dolayı GoodYear UG7 için gitmiştim ama bayinin elinde yoktu. Başka bayilere sordurduk bu ebattan hiçbirinin elinde kalmamıştı. Öyle olunca Dunlop taktırdık. Tanesi 165'den toplam 660 TL.
Haftasonu Erciyese çıktım ama yollar açık olduğundan yoğun karda deneme imkanım olmadı henüz, lastikle ilgili tecrübelerimi kullandıkça paylaşırım.
Bir de 120 km/s civarında epey titreme yapıyor, sanırım balansını iyi yapamadılar, Kayseri'ye dönünce tekrar baktıracağım.
İnşallah balans sorunudur hallolur. Goodyear'dan önceki yıllar aldığım lastiklerimin tamamı atık çıkmıştı, Takılmış 3-5 gün kullandığım lastiklerin değişimi için 20 gün lastik beklemiştim. Özür için fabrika bir sürü hediyeler göndermişti sonra :) Ama biz paramızla rezil olduğumuzla kaldık :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 86 kere teşekkür etti
« Yanıtla #49 : Aralık 23, 2010, 14:32:35 »
İnşallah balans sorunudur hallolur. Goodyear'dan önceki yıllar aldığım lastiklerimin tamamı atık çıkmıştı, Takılmış 3-5 gün kullandığım lastiklerin değişimi için 20 gün lastik beklemiştim. Özür için fabrika bir sürü hediyeler göndermişti sonra :) Ama biz paramızla rezil olduğumuzla kaldık :)

lastikten olma ihtimalini de düşündüm ama düşük bir ihtimal gibi geldi. yine de başka bir yerde balans yaptırmadan tekrar aldığım lastikçiye gideceğim. 100 ile giderken hissedilmeyecek derecede, 120'de baya hissediliyor, 20 km. daha hızlanıldığında baya bir sarsıcı oluyor ön koltuklar titriyor. Balanstır inşallah.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Aralık 23, 2010, 14:35:53 »
lastikten olma ihtimalini de düşündüm ama düşük bir ihtimal gibi geldi. yine de başka bir yerde balans yaptırmadan tekrar aldığım lastikçiye gideceğim. 100 ile giderken hissedilmeyecek derecede, 120'de baya hissediliyor, 20 km. daha hızlanıldığında baya bir sarsıcı oluyor ön koltuklar titriyor. Balanstır inşallah.

:( inşallah atık lastik değildir, çünkü ne yaparsan yap bunun yeri gelecek daha yüksek hızlarda da kullanılabilmesi gerekeceğini düşünerek eğer atık bir lastikse çok tehlike oluşturabileceğini unutmamalı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 86 kere teşekkür etti
« Yanıtla #51 : Aralık 23, 2010, 16:32:01 »
Cevaplarınız için teşekkür ederim Metin bey.
Haftaya Kayseri'ye gittiğimde lastikleri aldığım yere uğrayacağım.
-Balanstan ise problem değil, balansı tekrar yapılırsa hallolacak.
-Lastikten ise, yani balansı yapılmasına rağmen titreme devam ederse, sonuçta sıfır lastik aldık ve değişimi yapılacaktır diye umuyorum.
-Bir de çok düşük de olsa bunların dışında bir ihtimal olabilir mi? Araç daha yeni olduğundan (henüz 1000 bakımına girmedi, 580 km.de daha) görece yüksek hızlara çıkılınca bazı parçaların gevşekliğinden bir titreme durumu olabilir mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #52 : Aralık 23, 2010, 16:44:22 »
Sonucunda sorun balanssa tamam hallolur. Ama satıcınız balans ben yaptım aracından sorun var gibi bir durumlarla sıyrılmaya çalıştığını hissettiğiniz anda herhangi bir başka sıfır lastiğin veya kullanılmış lastiğin düzgün olduğunu varsaydığım jantınıza takmasını rica edin birlikte deneyin ;) kesilirse gözüne sokun :D uygulamam buydu başıma gelen olayda :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #53 : Aralık 23, 2010, 19:09:14 »
Merhaba. ben eskiden iki aracımada TOYO marka dört mevsim lastik aldım çok memnun kalmıştım. TOYO marka lastikler japon üretimi ve çok güzel lastikler. Ankara da hava kışın çok soğuk geçer. hem kışlık hem yazlık lastik almamak için toyo nun dört mevsim lastiği olan vario v2 modelini kullandım çok güzel. tabi tercih sizin 4 kışlık 4 yazlık lastik te alabilirsiniz. Ankara da toyo ve başka markaların Türkiye temsilcisi olan bir firmanın internet adresi  http://www.abdulkadirozcan.com.tr/  budur. buradan inceleyebilirsiniz. ama dediğim gibi japon araca japon lastik bence çok güzel. PETLAS da Türk markası onada bir göz atın derim.
abülkadir özcan petlasın sahibi bu arada, petlas liste fiyatlarına baktım da yabancı markalardan ucuz değil, bayisine gidip sormak lazım sanırım...
2008 toyota corolla d-4d

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 86 kere teşekkür etti
« Yanıtla #54 : Ocak 05, 2011, 17:42:23 »

Sorun balanstanmış, balanslar sıfırlanınca 120 (+20) hızlarda lastik ve motor sesi dışında en ufak bir titreme kalmadı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #55 : Ocak 05, 2011, 17:49:57 »
Gözünüz aydın diyelim o zaman geçmiş olsun ve bir mutlu son daha yaşanıyor :D  Kutlamalı bu anı :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 86 kere teşekkür etti
« Yanıtla #56 : Ocak 05, 2011, 17:54:43 »
Gözünüz aydın diyelim o zaman geçmiş olsun ve bir mutlu son daha yaşanıyor :D  Kutlamalı bu anı :D

evet yahu, daha yeni arabada 100 ile giderken dahi en ufak titreşimi hissetmek bile epey moral bozuyor, sorun hallolunca mutlu oldum.
Size de teşekkür ederim başından beri yardımsever cevaplarınız için.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #57 : Ocak 05, 2011, 17:58:19 »
Rica ederim, yaşadığımız tecrübeleri paylaşmak zevkti ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Cennet Ucuz Değil Cehennem Lüzumsuz Değil
  • Araç: Başka Marka
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #58 : Ocak 05, 2011, 18:18:17 »
Fatih Bey ,her şekilde lastikçinin yaptığı ticaret etiğine aykırı.Öncelikle lastikçiye itirazını et , tabi o da “1300 km yol yaptığını değiştirmesinin mümkün olmadığını,kullanmadan gelseydin değiştirebileceğini artık iş işten geçtiğini söyleyecektir”.Siz michelin merkezine mesaj atın durumu bildirin onlardan cevap gelmesini beklemeden hemen “Tüketici Hakem Heyetine” ve internetten bütün “Tüketici Şikayet sitelerine” bildirin,bu siteler çok etkili ben her seferinde sonuç aldım. Hiç zaman kaybetmeyin lastiklere bir şey olursa kullanıcı hatası deyip size fatura edebilirler      Bunu onların yanına bırakmayın, o lastiklerden fazla bir hayır görmezsiniz. .

lastiklerin hiç kullanılmasa bile raf ömrü vardır bu ömürde 5 yıldır lastikte sertleşme ve kılcal çatlaklar başlayabilir hız endeksine uygun hızlarda dahi gitseniz lastik tabiri caizse dökülür bir lastik fabrikası çalışanı olarak naçizane bilgi vermek istedim konu başlığı açan arkadaşımıza

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #59 : Ocak 08, 2011, 08:30:24 »
bende bursadayım.Aracımla kışın gemlik e de gitmek durumunda olduğumdan iyi bir kış lastiği almak durumundaydım.yani malum dürdane sorunsalı.iyi bir kış lastiği istiyorsan goodyear ultra grip7 ekstrem al.205/55/16 ebadı şuan 180 TL 5 taksit yapıyorlar.Kışın hiç üzmez bu lastik.

2005 yılında yine bu seriden kullanmıştım.dürdaneden buzlu zeminde çok rahat geçmiştim.tırlar kafalarını bükerken millet tipinin altında zincirle cebelleşirken kaloriferinizi açıyorsnuz gaza sabit basarak devam ediyorsnuz güvenle.

bu arada goodyear ın yaz lastiğinden uzak dur:)
Corolla Comfort Ekstra(Dizel)