Bugün toyo aldım, deneme fırsatım oldu.. Çok çok çok memnun kaldım..
Merhaba,
aracım 1.4 corolla(dizel)2010 yaşadığım yer çok karlı dağ köyü ve hangi marka kış lastiği almam konusunda bana yardımcı olursanız çok memnun olurum.Bayan olduğum için yolda kalmak ta istemiyorum
Teşekkürler
good year ultra qrip 7 + 205/55 16'' tavsiye ederim..
ama lastik ebatları 195/60/15...daha büyük lastik takılabiliyormu?? birde toyo, toyota marka mı acaba ?
ultra grip7 deseni zaten lastiğin benım araçda 195/60/15 hatta ultra grip 7 deseni yanlış bilmiyorsam
bende bu sene petlas aldım çok memnum herkese tavsiye ederim fiyatına göre çok iyi bir lastik
Arkadaşlar açıklamalarınız için teşekkürler.Benim arbamda önlerde BRIDGESTONE TURANZA ER300 - 195/65/15/DörtMevsim 91H var,1 yıllık.Arabam 2006 model 4-4d corolla 0 aldım,km 55 000 ,arka lastikler üzerinde gelen lastikler(BRIDGESTONE).Bende petlas IMPERIUM PT515 iki adet alıp önlere takayım,1 yıllık öndeki lastikleride arkaya almayı düşünüyorum.En azından iki lastikle, Petlas IMPERIUM PT515 i denemiş olurum ,yerli sermayeye de katkıda bulunmuş olurum diye düşünüyorum.Bir sonrakinde dördü de değişmesi gerekecek.Görüş ve paylaşacağınız tecrübelerinizi bekliyorum.
Önceki aracımda Toyo nun 4 mevsimini kullanıyorduk. İlk başlarda çok memnundum fakat sonradan lastik sertleşme yaptı, yol tutuşu azaldı.
ama lastik ebatları 195/60/15...daha büyük lastik takılabiliyormu?? birde toyo, toyota marka mı acaba ?
195/60 yerine 205/55 ölçülerinde lastik takabilirsiniz, lastik dış çapı yada şöyle söyliyim yuvarlanma alanı aynıdır
Toyo başlı başına bi markadır Toyota ile alakası yok
ben michelin pilot alpin 4 tanesi 750 liraya aldım ama, üretim tarihine baktım 2005 yılı şok oldum adama telefon açtım (arkadaş tanıyordu lastikciyi) usta neden 2005 üretim lastik taktın dedim, ben arkadaşına söylemiştim o yüzden bu fiyata veriyorum demiş, bende sorun olmaz dimi dedim, hayır olmaz dedi, sizce arkadaşlar bu lastik özelligini kaybetmemişmidir lütfen yardım edin bana, morelim çok bozuk
195/60/15'' ebatlara 205 55 16" olmaz tabi,
ama sizin ebatlarda goodyear ultragrip 7+ uygun lastik var.
ben goodyear kullanıyorum çok memnunum. kış lastiği normalde ses yapar.
lastik sesi yaz lastiği gibi hissediliyor. yol tutuşu, fren mesafesi, hız sınırları en üst seviyelerde.
biraz pahalı lastik. ancak 15" jantlarda tabiki daha ucuz. ben 180 tl ye aldım tanesini. ama güvenlik için değer bence.
bunun dışında, miclen, bridgestone da tavsiye edilebilir. ancak şunu hatırlatayım, yan sanayi ucuz lastik kullanmayın derim.
ben michelin pilot alpin 4 tanesi 750 liraya aldım ama, üretim tarihine baktım 2005 yılı şok oldum adama telefon açtım (arkadaş tanıyordu lastikciyi) usta neden 2005 üretim lastik taktın dedim, ben arkadaşına söylemiştim o yüzden bu fiyata veriyorum demiş, bende sorun olmaz dimi dedim, hayır olmaz dedi, sizce arkadaşlar bu lastik özelligini kaybetmemişmidir lütfen yardım edin bana, morelim çok bozuk
tüm ürünlerde önemli olduğu gibi lastiklerde de üretim yılı önemli evet. ama moralinizi bozmayın. değiştirme imkanınız varsa değiştirmeyi deneyiniz. garanti vs. haklarınızı kullanabilirsiniz. eğer garantisi devam ediyorsa. michelin merkezini de arayabilirsiniz. aldığınız yere müracaat da edebilirsiniz. ayıplı mal iade hakkımı kullanmak istiyorum, ya da üretimi yeni lastikler takılmasını istiyorum deyin. eğer kabul etmezlerse alım yaptığınız yerin tüketici hakem heyeti başkanlığına müracaat etmenizi tavsiye ederim.
tüm ürünlerde önemli olduğu gibi lastiklerde de üretim yılı önemli evet. ama moralinizi bozmayın. değiştirme imkanınız varsa değiştirmeyi deneyiniz. garanti vs. haklarınızı kullanabilirsiniz. eğer garantisi devam ediyorsa. michelin merkezini de arayabilirsiniz. aldığınız yere müracaat da edebilirsiniz. ayıplı mal iade hakkımı kullanmak istiyorum, ya da üretimi yeni lastikler takılmasını istiyorum deyin. eğer kabul etmezlerse alım yaptığınız yerin tüketici hakem heyeti başkanlığına müracaat etmenizi tavsiye ederim.
ama lastiklerle 1300 km yol yaptım adam alır mı ki geri, ümraniye sanayiden almıştım lastikleri
ama lastiklerle 1300 km yol yaptım adam alır mı ki geri, ümraniye sanayiden almıştım lastikleri
tabi ki almaz. ben daha yeni taktırdınız zannettim. ancak 1300 km yol yaptınız. bu süre içerisinde bir sorun çıkarmadı ise şansınıza artık. ama yine de 2005 üretimli lastiği bilerek taktırmadıysanız, lastikçiler yanlış yapmışlar. ticaret etiğine aykırı hareket etmişler. merkeze e-mail olarak bildirmeyi yinede deneyin derim.
memlekete gittim taktırdıgım gün, bir sıkıntı çıkarmadı, sonradan gördüm 2005 oldugunu takarken görsem takdırmazdım ulaş abi, kar yağsa ilk yapacagım şey arabayı dışarı çıkartıp karda denemek olacak
hele hele azıcık aşındır o lastiği daha da memlun kalırsın. toyo'nun kalitesini bilmem ama lastikler 0km iken üzerinde bir koruma mı ne varmış sanırsam. tecrübe ile sabittir bi 500km sonra asıl yol tutuşuna kavuşacak.
Aslında pekte kışın haşır neşir değilim araç ile ayrıca buna burada kış şartlarının hafif geçmesini de eklersek zincir benim için yeterli diyebiliyorum..
memlekete gittim taktırdıgım gün, bir sıkıntı çıkarmadı, sonradan gördüm 2005 oldugunu takarken görsem takdırmazdım ulaş abi, kar yağsa ilk yapacagım şey arabayı dışarı çıkartıp karda denemek olacak
michelin iyi bir lastik. yeni üretim olsaydı 3 yıl hiç sorunsuz, 5 yıl da rahatlıkla kullanabilirdin. sorun yaşamamanı dilerim.
michelin iyi bir lastik. yeni üretim olsaydı 3 yıl hiç sorunsuz, 5 yıl da rahatlıkla kullanabilirdin. sorun yaşamamanı dilerim.
Allah razı olsun ulaş abi inşallah
fatih bey bu lastk konusunu bende epey araştırmıştım ama hangi lastikçiye gittiysem abartısız hepsi '' kardeş ister benden al ister baska yerden lastıklerın uzerınde uretım yılı ve uretım haftası yazar . bir lastık ister kullanılsın ister kullanılmasın 5 yıllık raf omru vardır'' dedıler.
bence bu işi biraz arastırın olmazsa tekrar konusun aldığınız yerle hatta aradakı farkı verıp son uretım olanı almayı deneyın.gercekten cok ayıp etmısler
fatih bey bu lastk konusunu bende epey araştırmıştım ama hangi lastikçiye gittiysem abartısız hepsi '' kardeş ister benden al ister baska yerden lastıklerın uzerınde uretım yılı ve uretım haftası yazar . bir lastık ister kullanılsın ister kullanılmasın 5 yıllık raf omru vardır'' dedıler.
bence bu işi biraz arastırın olmazsa tekrar konusun aldığınız yerle hatta aradakı farkı verıp son uretım olanı almayı deneyın.gercekten cok ayıp etmısler 
ne yapacagımı şaşırdım ya, 2005 in sonlarında üretilmiş, korkum kar yağdıgı zaman araba patiye sarar da yerinden kımıldamazsa o zaman adamın yanında solugu alırım