Gönderen Konu: Yönetimden Muhteşem Bir Oyun  (Okunma sayısı 3058 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
Yönetimden Muhteşem Bir Oyun
« : Kasım 02, 2007, 13:21:35 »
Bu aralar moda oldu. Yönetimdeki arkadaşlarımız her şeyi sorun olarak görmeye başladığı, kimilerini cezalandırdığı bu dönemlerde "Konu Silme" oyununa başladılar. Bizde katılalım dicem ama yetkimiz yok. Tek yetkimiz "üyelik iptalimi istiyorum". Yani insanlar bir yerlerde (ki bu genelde forum ortamlarında olmakta) seviyeli bir şekilde bir şeyleri tartışamayacak demokrasi ülkesi olan ülkemizde fikirlerini açıkca ve terbiyeli, seviyeli bir dille sergileyemeyeceklerse forum sitesi yapmanın ne anlamı var. Sohbet bilginizi boyunuzlu geyik se bırakın insanlar geyik yapsın. Adamın biri trafik kurallarını her ne bahanesi olursa olsun hukuk okuyan bir insan tarafından güzel bir dille uyarılırken yetkisini "kullanıp tatilden sonra görüşürüz" deyip uzaklaştırma cezası veriyorsa, o ortamda artık bazı temel direkleri yıkılmış ortam sallanıyor demektir bence.

Kim bilir belkide 2-3 kişi okuyup hatta cevap vermeden bu konuda silinecek. Ama oyunu en azından tek başınıza oynamayın. Bir devletin koyduğu kurallara karşı gelmek ayrı, bir forum sitesinin kurallarına karşı gelmek ayrı şeyler. Forumun kurallarını kendiniz koyuyorsunuz uymayanlar uyarılır. Bir kaç kez uyarıldıktan sonra hala uygunsuz hareket ediyorlarsa uzaklaştırılır, akabinde üyeliğini iptal edersin. Öyle bir kalemde silinmez bence. Ve bir hevesle gelen insanları, aha sıcak bi ortam buldum diyen insanları soğutmanın bi manası yok bence. O zaman sadece mekanik sohbet dursun geri tüm muhabbetleri kapatın. Bir üyel olarak bende sizleri hiç bir açıklama yapmadan konu kapatma oyunu yüzünde kınıyorum ve kınama cezası veriyorum.

Toyota Club Türkiye

« : Kasım 02, 2007, 13:21:35 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1 : Kasım 02, 2007, 13:57:22 »
İsmail bey, önce ile şimdi, yeni ile eski, ahmet ile mehmet arasında farklı davrandığımızı düşünüyorsanız size hak veriyorum, ancak bu söz konusu değildir. Yakın geçmişte de benzer konuların benzer uygulamalara mağruz kaldığını siz de biliyorsunuz.

Bu yüzden genel olarak söylüyorum, silinen konuları sizin düşüncelerinize yapılan bir saygısızlık olarak algılamayın. Biz sadece bu siteye kayıt olurken onayladığınız kuralları uyguluyoruz.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 02, 2007, 15:49:26 »
İsmail Bey çok haklısınız.
Sonuçta burası ufak bir forum ve her zaman işten anlayan yöneticiler bulmak zor oluyor bu tip forumlarda. O yuzden mecburen forumda en çok vakit geçiren kişilere yöneticilik yetkisi veriliyor, bu kişiler de sıkıştılar mı yetkilerini kötüye kullanıyorlar.

Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #3 : Kasım 02, 2007, 16:12:52 »
+1 kmse yanlış anlamasın .
klein aber mein..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Kasım 02, 2007, 16:33:43 »
Alıntı yapılan: Yaman Eligül
İsmail Bey çok haklısınız.
Sonuçta burası ufak bir forum ve her zaman işten anlayan yöneticiler bulmak zor oluyor bu tip forumlarda. O yuzden mecburen forumda en çok vakit geçiren kişilere yöneticilik yetkisi veriliyor, bu kişiler de sıkıştılar mı yetkilerini kötüye kullanıyorlar.
[/quote]
Bunu yazarken çok büyük varsayımlar ve genellemeler yaptığınızın farkındasınızdır umarım.

Ayrıca bunu bir "oyun" gibi gördüğümüz kanısı vardığınız için de üzüldüm. Sonuçta kimse kimsenin mesajını silmek istemez.

Silinen konu 2. kuralımızı çiğnemiş ve bazı üyeleri rahatsız etmiştir. Daha önceden de aynı içerikli konulara izin vermediğimizden uyarı vermeden silinmiştir. Üyelik sözleşmesini okursanız, o sözleşmeye aykırı hiçbir durum olmadığını anlayabilirsiniz.

Burada asıl "oyun'a" dönen her üyenin "ben şu konudan rahatsız" oldum demeye başlamasıdır ki, buna da kesinlikle izin vermeyeceğiz.
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 02, 2007, 16:58:38 »
Farkındayım varsayımların da genellemelerin de.

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=2839
mesela bu konu, bir ara mesaj attım sonra kaldırıldı, sonra geri geldi. Bu forumda yoneticiler arasında bence bir iletişim eksikliği var. Biri siliyor biri kitliyor biri açıyor biri geri getiriyor.  bu sadece bir örnek , nerdeyse bir senedir bu forumdayım ara sıra boyle sıkıntılar oluyor.

Şahsi tavsiyem yoneticilere ozel bir forum kısmında bu tip konuları gorusup ona gore yetkilerinizi kullanmanızdır. Bu tabiki forumdaki her sorun için başvurulacak bir olay değil.
 Ama bir çok kişi tarafından rahatsızlık dile getirildiğinde, bir yönetici kafasına göre silip kitleyip oraya mesaj yazan kişilere saygısızlık etmesi takdir edersiniz ki kimse tarafından hoş karşılanmaz.
Saygılar, Yaman.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Kasım 02, 2007, 17:24:58 »
Zaten bu konular üzerinde tartışıldığı için bu tür eylemler oluyor.

Linkini verdiğiniz konu ise hiç silinmedi. Orada silineceğini söyledim, ancak sonra buna gerek olmadığı kararlaştırıldı. O konunun açılma nedeni olan konudan bahsediyorsanız haklısınız, oldu bir kere. Özür dilendi, bitti gitti.

Lütfen sağduyulu olalım. Bu foruma yazdıklarınız kalıcıdır, ve sizden sonra gelecek birçok kişiye de yardımcı olacaktır.
İnsanlar 10'a ayrılır

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #7 : Kasım 06, 2007, 10:26:42 »
O konu silindi güzelim. Orda espirili bir dille Dağhan'a takılmıştım ben. Ve sonrasında ne olduğunu anlamak için aradım ama bulamadım konuyu.

adam yazmış bak.
ALINTI
siteden uzaklaştırma bi ara benimde başıma gelmişti. hız konusunda trafik kurallarını ihlal ediyorsunuz diye...fakat daha sonraları son hız yüksek hız gibi konular sitede yayınlandı..[/quote]

Bu tür çelişkiler ne için. Adamın biri trafik kuralını ihlala ediyo diye ona tavsiyede bulunan bi başkası neden uzaklaştırma alıyo filan çelişki çok. Burda asıl yönetici ve kurucu olan Murat da işler biter. Bi kurumun bir çok müdürü olursa işler böyle olur. Yada yetki sınırlaması yapsın. Sen kardeşim alper sohbet odasından sorumlusun. Sen kardeşim günay Modifikasyon dan sorumlusun, sen Dağhan sana yetki metki yok. Arada bi uğra yeter    gibi.

Ben bunu oyun olarak görüyürum ve bu oyuna sende dahilsin buraya cevap yazarak alperciğim. Sil kaldır, tekrar yayınla, uzaklaştır. Oyunun oyunu oldu bu. Bırakın insanlar tatrtışsın. Deşarj olsunlar. Kimse kimseyi forum üstünden öldürecek değil ya. En nihayetinde işler tatlıya bağlanır. Ne zaman küfür filan karışırsa  Kitle orda haklısın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Kasım 06, 2007, 10:53:19 »
Ya İsmail uşağum, o zaman hayat bir oyun zaten!

gittim baktım kayıtlara....

Evet, doğru. Murat abi 3 dakikalığına görünmez kılmış konuyu. O 3 dakikadan bunu fark etmişsiniz, tebrik ediyorum valla
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Kasım 06, 2007, 11:10:41 »

ALINTI
Linkini verdiğiniz konu ise hiç silinmedi[/quote]

ALINTI
Evet, doğru. Murat abi 3 dakikalığına görünmez kılmış konuyu. O 3 dakikadan bunu fark etmişsiniz, tebrik ediyorum valla[/quote]

Ah bir gün biz de sizi tebrik edebilsek.
Saygılar, Yaman.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Kasım 06, 2007, 11:31:05 »
Tebrik edin veya etmeyin, size kalmış birşey.

Sonuça biz hizmete devam edeceğiz

Ancak yukarıdaki söylediğimde de çelişki görüyorsanız daha dikkatli okumanızı tavsiye ediyorum, çünkü sonuçta silinen bir konu yok.
İnsanlar 10'a ayrılır

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #11 : Kasım 06, 2007, 14:15:04 »
Ne tesadüf etmiş o oyle be ya. Ben siteye girdiğim anada sohbet odasına girdim ve konuyu aradım. O esnada Murat 3 dk lığına konuyu kapatmış. Vay be.

Çelişki konu içerisindeki konular. Yetkiyi kötüye kullanıp hadi bi tatil yap demekle olmaz. Şu da bir gerçekki kendisiyle sadece burdan ve msn den görüşüyorum pek tanımam bir çok üyenin siteden üyeliklerinin iptalini istemesine enden olan bir kişi Dağhan. İlk girdiğim zamanlar banada sataşıyodu. Yok okonu buraya açılmaz, yok efendim yazdıklarımdan dolayı çocuk yapası gelmiş filan sinir bozucu kelimeler. Nerden alıyo bu cesareti bir şey derse silerim gider hesabı. Seni tanıdım arkadaşım. Sen kibar bir insansın. Oturduk sohbet ettik takıldık 1 gün Ankara'da. 7 Nisanda Ankara'dayım ve yine bir buluşma açacağım. İnşallah görüşürüz tekrar. Senin içinde o kötü niyet. Görevi kötüye kullanma.  

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Kasım 06, 2007, 15:06:41 »
Dağhan da dahil kimsenin görevi kötüye kullandığı yok ki. Çıkabilecek daha ateşli tartışmaları önceden görüp engellemek görevi kötüye kullanmak mı oluyor? Bunu yaparken kuralları uygulamak?

Bahsettiğiniz "ilk zaman" uyarıları zaten genelde yeni forumculara yapılan birşeydir, biraz bölümlere, kurallara, yazı tonuna alışılana kadar. Muhtemelen 100'ün üzerinde foruma üyeyimdir tahminen (aktif olarak değil), neredeyse hepsinde bana da benzer tavırlar takınılmıştır, bunları hoş görmek gerekir. (Yaman bey tecrübemizden şüpheleniyor ancak bazılarımızın yaklaşık 10 yıllık forumculuk geçmişi var )

Ayrıca forumlarda size garip gelen bazı sözler çok iyi niyetli olarak yazılmış olabiliyor, çok çabuk sonuca varmamanızı temenni ederim. Dilimizin ne kadar iyi eğitildiğini siz daha iyi bilirsiniz, ancak bunun üzerine yöresel farklılıklar ve "internet dili'nin" de bindiğini unutmayın lütfen.

Daha önce de söyledim, tekrarlıyorum, lütfen sağ duyulu olalım, müfterih olalım.
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2007 YARİS SOL SPECİAL
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Kasım 06, 2007, 15:31:42 »
arkadaşlar konunun içinde yoktum şuan şöyle bi okudum.Kimse kusura bakmasın ama gerçekten bazen çok acımasız olup sanki burada düşmanmışız gibi hareket edildiği oluyor. ben bu foruma çok büyük hevesle kayıt oldum ve bu heyeceanım yaklaşık 1-2 ay arası sürdü bu süre içerisinde 170 civarı bi mesaj sayım oldu herşey çok güzeldi fakat coşkun arkadaşımıza yapılan yanlış yaklaşım ve üyeliğinin silinmesi olayından dolayı artık haftada bir falan giriyorum sadece siteye kii coşkunla ozaman fazla muhabbetimizde yoktu ayrıca coşkun benden de bayağı küçük bilen biliyor zaten burada önemli olan eşit davranmak coşkun yerinde selim, ismail bey, alper bey,ziya bey vs vs herhangi biriside olurabilirdi ben yine aynı tepkiyi gösterirdim neyse benim kısaca demek istediğim zaten şurada online olan 20 kişi var yok onlarda böyle sebepler yüzünden yönetim yanlışı ve hoşgörüsüz yaklaşım yüzünden soğuyorlar. neyse şimdi bende ceza yiyecem

sonuç itibariyle burada kimse kimseye düşman değil hepimiz arkadaşız hepimizi buluşturan ortak bir nokta var bazı şeyler gözardı edilebilir daha yapıcı yöntemlerle çözülebilir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Kasım 06, 2007, 16:31:43 »

ALINTI
"Antrenmanları geç kaldığımdan dolayı bıraktım.Bir daha da emniyet şeridine girmeme gerek kalmadı.Kendime de böyle bir şey yazdığımdan dolayı uyarı verdim.Bir daha yaparsam kendi kendime tatil de vereceğim.

Şimdi...

Şu sitede zerre emeği geçmeyip, bana ahkam kesenlere sözüm!
Forumumuzda çifte standart vardır.İşinize geliyorsa devam edersiniz.
Sorunları çözmekte nasıl bir yol izleyeceğim sizleri ilgilendirmez.Bu yol haksız bir şekilde de olabilir, aşağılayıcı bir şekilde de olabilir, güzel sözlerle de olabilir!
"[/quote]

ALINTI
Dağhan da dahil kimsenin görevi kötüye kullandığı yok ki. Çıkabilecek daha ateşli tartışmaları önceden görüp engellemek görevi kötüye kullanmak mı oluyor? Bunu yaparken kuralları uygulamak?[/quote]

Sıkıldım sürekli alıntılarla hatırlatmaktan. Alper Bey, bakın burda Dağhan hatalı ve ceza aldı. Hala yönetim hizmette, yanlış bir şey yok oldu bitti gibi söylemlerde bulunmayın lutfen. Yönetimin hatası var bunu kabul edip devam edilmeli, bir daha bu hatalar yapılmamaya çalışılmalı.

Geçmişteki olayları olmamış gibi ya da olduğundan farklı göstermek karşınızdakine saygısızlıktır, lütfen bu duruma düşmeyelim.
Saygılar, Yaman.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Kasım 06, 2007, 17:24:03 »
Dağhan bey trafik kurallarına karşı tavır sergilemekten ceza aldı, görevi kötüye kullanmaktan değil.

Söylediklerinde de hiçbir problem göremiyorum, kendi tercih ettiği gibi davranabilir. Ben de şu anda bu açıklamayı yazmayı tercih ediyorum, bu da benim tercihimdir. Kuralları kaynak göstermeyi pek sevmem aslında ama lütfen 19. maddeyi bir inceleyiniz.

Ayrıca yönetimin hatası yok, yöneticinin vardır. Yöntemler hakkında birçok eleştiriniz oluyor, ancak sonucu görmezden geliyorsunuz.

Tekrar kelimelerimi dikkatli okumanızı tavsiye ediyorum, Dağhan doğrudur veya yanlıştır demiyorum, hatalı veya hatasız da demiyorum, "Dağhan görevini kötüye kullanmadı" diyorum, bunun da arkasında duruyorum.
Yönetici olarak istediği kişiye istediği cezayı vermekte serbesttir, burada arkadaşın cezasının kaldırılması da tekrar ona danışılarak yapılmış bir eylemdir.
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Mercedes CLA 180d AMG
    • Kendi Sitem
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '14
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Kasım 06, 2007, 17:42:16 »
yaa arkadaşlar bu muhabbet iyice uzadı sitemize zarar veriyor o hatalı bu hatalı demekten başka bişi yapılmıyor bence sitemizin yönetimi gayet başarılı tabiki her insan gibi hoşuna gitmeyeni solemek güzel şey ama bence daha fazla uzatmayalım yeni kaydolan arkadaşları kaybetmeyelim bu mesajlar yüzünden.
www.envarencok.com
Lider dediğin...
ATATÜRK gibi OLmaLı......OLdu mu VATAN....ÖLdü mü EFSANE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Kasım 06, 2007, 18:25:04 »
Alper bey tam bir politikacı gibisiniz cidden anlamakta gücluk cekiyorum sizi. yöneticinin hatası vardır diyorsunuz gorevini kotuye kullanmadı diyorsunuz. Bir cümle öyle bir cümle böyle.
Herkes 2-3 gun ceza alırken Dağhan 1 hafta ceza aldı aynı ihlalden , bunun sebebi de  hatalı yönetim sergilediğinden dolayı diye dusunmustum.
Sonucta ben bu forumda toyota hakkında bilgi paylasımı yapılırken bu işin önünde yöneticilerin engel olmamasını istiyorum. Sizin de bunu istediğinize eminim, yönetim olarak biraz daha dikkatli ve özenli olursanız benim için ve tahmin ederim herkes için yeterlidir.
Saygılar, Yaman.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #18 : Kasım 07, 2007, 10:35:56 »
Hem Yönetici hem diğer kullanıcılar Hadlerini aşmadığı sürece bir sorun oluşmaz bence.. ve son olarak Erdem Sucu'ya katılıyorum Belliki bir hatalar olmuş her iki taraflı olarak, kapatalım mevzuyu gitsin mühim olan bundan sonra tekrarlanmaması Forum'a hakikaten zarar veriyor..
Always TOYOTA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Kasım 07, 2007, 17:39:03 »
Arkadaslar,
konuyu ben bir süreligine görünmez yaptim. Ne oldugunu anlayana kadar ve karar verene kadar görünmez yapmayi tercih ettim.

Bu bir yönetici kararidir ve bunun tartismasi yoktur. Iyi niyetimden dolayi size ne oldugunu acikliyorum. Burasi profesyonel bir forum degil. Burasi amatör bir forum; paylasmak icin acilmis bir yer. Bir gelirimiz yok. Herseyi cepten karsiliyoruz. Amatör bir forumuz ve bu yüzden de eksikliklerimiz olabilir. Ama bu eksiklikleri her seferinde yönetimin yüzüne vurmak yerine biraz daha yapici olmanizi rica ediyorum.

Alper'in verdigi aciklama da bence gayet acik ve yeterli. Politikaci olacak bir durum yok. Yetkiler tüm yönetim kadrosunda var. Yapilan bir hatayi tüm foruma mal etmenin bir anlami da yok.

Iyi günler.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante