Gönderen Konu: 2011 corolla elegant a/t 1,6 şehir içi ve şehir dışı yakıt  (Okunma sayısı 12161 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 170000
  • Model Yılı: '06
  • 2 kere teşekkür edildi
merhabalar....

bende 2011 corolla elegant a/t 1,6 var...bayram tatiline giderken denedim 105 te arabayı genelde sabitleyiciyle kullandım ve ortalamayı 6.4 olarak tutturdum hem öyle boşa filan da atmadım hiç....hesaplama yaptığımda da gerçekten de 6,4 ü yakalamışım....ancak şehir içinde yakıtım 9,5 tan aşağı düşmüyor ne yaparsam yapayım :D ...şikayetçi değilim çünkü 34 yaşıma geldim ilk defa arabam oldu sanki bu zamana kadar arabam mı oldu varsın yaksın ne yapayım :D .. bu arada arabamı 4 ekimde aldım son tatille kilometresi 5500 e dayandı...ilk aldığımda ortalama 11 den aşa düşmüyordu ama motor çalıştıkça dengeye geldi gibi heralde bundan da daha iyisi olmaz :D ..herkes manueli anlatmış bende otomatik tecrübemi paylaşayım dedim...

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 87000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: 2011 corolla elegant a/t 1,6 şehir içi ve şehir dışı yakıt
« Yanıtla #1 : Aralık 18, 2010, 20:39:02 »
merhabalar....

bende 2011 corolla elegant a/t 1,6 var...bayram tatiline giderken denedim 105 te arabayı genelde sabitleyiciyle kullandım ve ortalamayı 6.4 olarak tutturdum hem öyle boşa filan da atmadım hiç....hesaplama yaptığımda da gerçekten de 6,4 ü yakalamışım....ancak şehir içinde yakıtım 9,5 tan aşağı düşmüyor ne yaparsam yapayım :D ...şikayetçi değilim çünkü 34 yaşıma geldim ilk defa arabam oldu sanki bu zamana kadar arabam mı oldu varsın yaksın ne yapayım :D .. bu arada arabamı 4 ekimde aldım son tatille kilometresi 5500 e dayandı...ilk aldığımda ortalama 11 den aşa düşmüyordu ama motor çalıştıkça dengeye geldi gibi heralde bundan da daha iyisi olmaz :D ..herkes manueli anlatmış bende otomatik tecrübemi paylaşayım dedim...
6.4 çok iyi gerçekten bende aynı motor vites auris var 2011 7.2 Şd.- 10.2 Ş.İ yakıyodu lpg oldu artık. :)
bi de  sakın boşa atıyım deme a/t lerde boşa atılmaz arıza yaptırırsın....
Cihan Şenol
2011 Corolla 1.33 Beyaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 19, 2010, 14:35:02 »
Hocam bizde de var aynı araba, hız sabitleyici yok yalnız(comfort extra) takılınca göreceğiz. Şehir dışında 100km civarı kullanımla (100-120) 6 civarı yada 6'nın biraz altında yakıyor.  Şehir içi ise 7.5-7.8 arası. Keşmekeş trafikte 8'lere çıkıyor tabi. Şükür şu ana kadar 10 görmedik.

Yakıt tüketimini güzergah da etkiliyor, bizim o açıdan da şansımız var biraz.

Bu üçüncü corollamız, bir önceki dizeldi, gaza asılınca anormal değerler gösteriyordu hocam. Benzinli yine de komforlu daha performanslı ve insaflı. Twin cam motor diğer ismiyle dohc dual vvt-i çift bujili, ateşlemeyi hızlı yapıyor gaza asılmaya gerek bırakmıyor.

Arabayı haziran sonu-temmuz başında almıştık. Şu anda 10bini geçti. Aldığımızdan beri üç aşağı beş yukarı aynı yakıyor. Ama geceleri hariç hiç yatmıyordu araba. İlk iki ayda 5bin km bitirdi. Belki de onun bir etkisi olmuştur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
merhaba! bende de 2011 corolla comfort extra var .850 km de. ve şu zamana kadar iki depo bitirdim. ortalama değeri yol bilgisayarında 11.5 gösteriyor.şehirlerarası yol hiç yapmadım dersem doğru olur.genelde şehir içinde ve kdz ereğlide devamlı yokuşlar tırmanıp duruyoruz.......... biraz fazla gibi gözüküyor yakıt sarfiyatı ama ..bakalım şu bini geçelim bakalım ne olacak?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
2011 corolla extra kullanmaktayım 400 km yaptım ve  kmde 250krş  yaktı agresif kullanmayla :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
« Yanıtla #5 : Şubat 06, 2011, 22:48:01 »
arkadaşlar bende 2011 1.6 avensis var henüz 400 kilometre yaptım hepside şehriçi diyeblirm,yol bilgisayarı 13-14-15 lt arasında değişiyo,çok değil mi,acaba daha yeni olduğundan mı,bin km den sonra düşer mi yakıt  ne dersiniz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Şubat 14, 2011, 17:15:36 »
sa bende 1 ay önce 2011 toyota corolla 1.6 elegant aldım araç şu anda 530 km de  ve çok yakıyor. depoyu fulledim sonra 150 km yol yaptım(120 km sı sehır dışı 30 km sı sehir içi) ve tekrar fullediğimde 50 tl lık benzın yaktığını gordum. zizce bu çok değil mi? 1000 km bakımına götürdüğümde bunu yetkılılere izah edeyım mı? yardımcı olursanız sevınırım. şimdiden teşekkürler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #7 : Şubat 14, 2011, 17:35:27 »
En son Eylül ayında sıfırladım göstergeyii.Sırf şehir içindeyim uzunca bir süre 8.3 gösterdi şimdi 8.5 te havalar soğuk olduğu için..
Benim Hocam Toyota gibi adam!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #8 : Şubat 15, 2011, 10:21:42 »
50 tl/150km : 0,33 tl.. ediyor ki bence makul.. benim araçta böyle yakıyor.  100 tl aldığımda cruise range 360 civarı gösteriyor ama 300 km yapıyor.. .. 2500 devir civarı kullandığımda 7.9 u gördüm. ancak motora zarar gelmesin diye şimdi vites geçişlerini 4000 devire yakın yapıyorum ve ortalama yakıt tüketimi ş.içi 8.7 gösteriyor..çok bir fark yok bana göre..

2011 corolla elegant  benzinli manuel

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
1000 km'yi daha yeni bitirdi... ancak yakıt tüketimi halen bana fazla gibi geliyor...ilk 500 km'de 11-11.5 den aşağı düşmüyordu..şimdi 10.3 olarak gösteriyor ... ama soğuk havalarda dördüncü vitese geçmekte zorlandığı için biraz daha fazla yakıyor... bakalım 1000 den sonraki yakıt tüketimini gözleyeceğim.... arabanın devrini genelde otamatik vitesli arabalarda nasıl dengeleiyorsunuz....anlık yakıt tüketimine baktığımda 2500-3000 devir arasında daha az yakması lazımken 2000 devirin altında yakıt tüketimi daha da düşüyor...bu normal bir şey mi yoksa o anda devir düştüğü için mi ddüşük gösteriyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #10 : Şubat 16, 2011, 21:08:43 »
tşekkür edrim hocam.. başka toyotası olan arkadaşlardan da yorumlarını alabılır mıyım??.. ayrıca 5000 km den sonra yakıt düşer diyorlar doğru mu?. ve bu arabaya lpg taktırsam daha ekonomik olur mu? performans ta anlamlı bi düşüş olur mu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Şubat 20, 2011, 23:05:16 »
Aracım 650 km de ilk depoda ortalam 13,3 gösteriyordu bu ikinci depo olacak nerdeyse şu anda 11,3.. Tabiki şehiriçi..
Yalnız arkadaşlar bu yakıt konusu çok göreceli bi konu olmakla beraber herkesin yakıt ortalaması kendinedir.Kimse kimseyle mukayese etmesin aracını bence.. Mukayese edilecek tek şey yine sürücünün kendisi olmalıdır diye düşünüyorum.Aynı yol güzergahında ve aynı hava durumunda (tabi burda abartmaya gerek yok ama yaz ve kış şartlarında yakıta etkisini biliyoruz ) sürücünün kendisinin yapacağı değerler makul olmalıdr diye düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • Araç: Auris
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Şubat 20, 2011, 23:24:24 »
Bende 2010 multimode var. Karmada 8.2nin üzerinde görmedim yakıtı. Ayrıca önlerde 225 arkalarda 245 lastik var. 20000 bakımı yeni yapıldı hava filtresi değişti, yağıda 10w/40 dan 5w/30 a çevirdim, şu an 7.8lerde geziniyor yakıt. Agresif kullanmıyorum ve sürekli manuelde kullanıyorum.
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #13 : Şubat 20, 2011, 23:52:02 »
merhaba şükrü yükselen... en yakın yakıt tüketimi olarak sizi gördüm ve size yanıt vermek istedim... benim yaşadığım yer ereğli (karadeniz) ve yokuşları bol olan bir yer... her gün zaten evime giderken nerdeyse doksan derece dik bir yokuş tırmanıyorum... genelde agresif kullanmıyorum o nasıl bir şeyse??? neyse şükrü bey biz yine de arada sırada da olsa yakıt değerlerimizi paylaşalım...özellikle şu 1000 bakımından sonra da haberleşelim...ben 1189 km ye geldim...yakında 10000 bakıma gireceğim deneyimlerimi paylaşırım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #14 : Şubat 21, 2011, 00:50:33 »
Arkadaşlar bulunduğunuz illeride yazarsanız daha iyi olur neden saklıyosunuz veya bilgilerinize eklemiyosunuz o da ayrı bir konu.En doğru ve kesin yakıt ölçümü deponuzu hafif taşana kadar fulletirsiniz 100 km veya 200 km veya daha fazla o size kalmış yaptıktan sonra tekrar taşana kadar fulletirsiniz işte kesin sonuç burdan çıkar.Yol bilgisayarının yüzde yüz kesin sonuç vereceğini ben şahsen düşünmüyorum.Ama şu yazdığım sistem yüzde yüz kesin sonuç verir.
1996 XEİ 1.6 105 bg 16 v / klimalı / km: 60.262 / sony usb mp3 teyp x-plod hoparlörler 190 w / anahtardan kumandalı inwells marka alarm / BRC MY 07 Sıralı LPG sistemi / değişen yok / servis bakımlı /

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Şubat 21, 2011, 01:35:39 »
Tasana kadar degil, otomatik tabanca durana kadar demek daha dogru olur herhalde.Tabanca durduktan sonra eklenen yakit bosa akitilan yakit olur. Cunku tahliye ediliyor.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #16 : Şubat 21, 2011, 01:41:13 »
ahmet kardeşim tahliye nasıl ediyor yani benzin deposunun biyerinden mi tahliye oluyor nasıl oluyor aydınlatırsan beni bu konuda sevinirim.Taşana kadar derken hafif taşana kadar usta pompacılar taşırmıyor bile çok iyi ayarlıyolar.
1996 XEİ 1.6 105 bg 16 v / klimalı / km: 60.262 / sony usb mp3 teyp x-plod hoparlörler 190 w / anahtardan kumandalı inwells marka alarm / BRC MY 07 Sıralı LPG sistemi / değişen yok / servis bakımlı /

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2011 corolla comfort
« Yanıtla #17 : Şubat 21, 2011, 08:25:44 »
Arkadaşlar bulunduğunuz illeride yazarsanız daha iyi olur neden saklıyosunuz veya bilgilerinize eklemiyosunuz o da ayrı bir konu.En doğru ve kesin yakıt ölçümü deponuzu hafif taşana kadar fulletirsiniz 100 km veya 200 km veya daha fazla o size kalmış yaptıktan sonra tekrar taşana kadar fulletirsiniz işte kesin sonuç burdan çıkar.Yol bilgisayarının yüzde yüz kesin sonuç vereceğini ben şahsen düşünmüyorum.Ama şu yazdığım sistem yüzde yüz kesin sonuç verir.

evet 100 km veya 200 km gidin. siz farkında olmadan hafif eğimli yollar yakıt ölçümünde hatalara sebep olur. o yüzden en doğru değerlere ulaşmak için yol düz bile görünse aynı yolu tekrar dönerek ölçmek..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #18 : Şubat 21, 2011, 09:20:02 »
MERHABA ERBİL KESKİN! YAKIT DENEYİMLERİNİZİ PAYLAŞIRSANIZ SEVİNİRİZ...BEN DE DE AYNI ARABA VAR... yALNIZ COMFORT (EXTRA)AT BENDE MEMNUNUM ARACIMDAN..5 BİNDEN SONRAKİ DENEYİMLERİNİZDEN BAHSEDERSDENİZ SEVİNİRM...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Şubat 21, 2011, 20:47:18 »
ahmet kardeşim tahliye nasıl ediyor yani benzin deposunun biyerinden mi tahliye oluyor nasıl oluyor aydınlatırsan beni bu konuda sevinirim.Taşana kadar derken hafif taşana kadar usta pompacılar taşırmıyor bile çok iyi ayarlıyolar.
Benzin deposundan, contalardan, nerede yol bulursa oradan tahliye oluyor Mustafa kardes. Tabanca otomatik olarak durdugunda daha fazla doldurmamak lazim.
Az da olsa doldurdugumuzda benzin kokusu duyulur zaten. Bir de evap canister denilen benzinin emisyon yonetmelikleri geregince arabalarda bulunan kisma da gider fazla benzin.
Fe... :-)