0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
merhabalar....bende 2011 corolla elegant a/t 1,6 var...bayram tatiline giderken denedim 105 te arabayı genelde sabitleyiciyle kullandım ve ortalamayı 6.4 olarak tutturdum hem öyle boşa filan da atmadım hiç....hesaplama yaptığımda da gerçekten de 6,4 ü yakalamışım....ancak şehir içinde yakıtım 9,5 tan aşağı düşmüyor ne yaparsam yapayım ...şikayetçi değilim çünkü 34 yaşıma geldim ilk defa arabam oldu sanki bu zamana kadar arabam mı oldu varsın yaksın ne yapayım .. bu arada arabamı 4 ekimde aldım son tatille kilometresi 5500 e dayandı...ilk aldığımda ortalama 11 den aşa düşmüyordu ama motor çalıştıkça dengeye geldi gibi heralde bundan da daha iyisi olmaz ..herkes manueli anlatmış bende otomatik tecrübemi paylaşayım dedim...
Arkadaşlar bulunduğunuz illeride yazarsanız daha iyi olur neden saklıyosunuz veya bilgilerinize eklemiyosunuz o da ayrı bir konu.En doğru ve kesin yakıt ölçümü deponuzu hafif taşana kadar fulletirsiniz 100 km veya 200 km veya daha fazla o size kalmış yaptıktan sonra tekrar taşana kadar fulletirsiniz işte kesin sonuç burdan çıkar.Yol bilgisayarının yüzde yüz kesin sonuç vereceğini ben şahsen düşünmüyorum.Ama şu yazdığım sistem yüzde yüz kesin sonuç verir.
ahmet kardeşim tahliye nasıl ediyor yani benzin deposunun biyerinden mi tahliye oluyor nasıl oluyor aydınlatırsan beni bu konuda sevinirim.Taşana kadar derken hafif taşana kadar usta pompacılar taşırmıyor bile çok iyi ayarlıyolar.