Gönderen Konu: 94 Model Xl.i Ye Hoparlör Secimi  (Okunma sayısı 2003 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99270
  • Model Yılı: '97
  • 1 kere teşekkür edildi
94 Model Xl.i Ye Hoparlör Secimi
« : Kasım 02, 2007, 02:18:51 »
arkaadaslar merhaba aracıma pioneer 2900mp teyb aldım ama kolonlar berbat o berbat kolonlarda nasıl ses cıkıyor hayret. tesisat yapmayacagım sadece tatlı ses dinlemek istiyorum bana ön ve arka kolonlarda yardımcı olursanız cok sevinecegim hangi marka kac cm 2 yollumu 3 yollumu yani anfisiz güzel ses almak istiyorum bide su mid baslar hakkında bilgi verirseniz cok sevinecegim yanlız bütceyi fazla zorlamaması lazım

Toyota Club Türkiye

« : Kasım 02, 2007, 02:18:51 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1 : Kasım 02, 2007, 11:15:14 »
Tatlı bir şekilde anfisiz bir sistem için benim önerim hem pionnerıda seviyorsun anlaşılan . arkalara Bir takım pioneer Coaxial (3 yollu), Önlere ise eğer orjinal olucaksa yani kapılardaki hoparlör çapını büyütmeyeceksen bence eskileri kullanmaya devam et. Eğer büyütürsün 16 cm güzel bir 3 yollu hoparlör iyi olur.
Mid baslar anfisiz iyi performans veremezler çünkü crossover denilen bir zımbırtıyla orta ve yüksek sesler birbirinden ayrılırlar ve bu filtreleme işlemi gücün bir kısmını ısı enerjisine çevirir. Bu yüzden anfisiz bu hoparlörler kullanılabilir fakat tam performanslarıyla çalışamazlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '13
  • 34 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 02, 2007, 13:47:29 »
Erdem Bey,

Tatlı bir ses istiyorsunuz, bütçeyi zorlamak istemiyorsunuz, apli kullanmak istemiyorsunuz ve mid set kullanımından söz ediyorsunuz. Maalesef istediğiniz çok zor görünüyor.

Bana soracak olursanız ampli olmadan bu iş ancak Ziya Beyin de dediği gibi coaxieller ile olabilir. ama onlarında ne kadar tatlı ses verebilecekleri tartışılır.

Size önerim 5 kanallı ucuz yollu bir ampli, (şimdilik) ön kapılara 16 cm lik component hoparlörler olacaktır.

Yenibosna'da oturuyorsanız size PM yolu ile gönderdiğim firmaya bir telefon açın. Bir ara kampanyaları vardı, bitmediyse ondan faydalanabilirsiniz. 650 ytl gibi bir fiyatla bu dediklerimi monte ediyorlardı arabaya.

Saygılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 99270
  • Model Yılı: '97
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 02, 2007, 14:21:49 »
peki arkadaslar mit lerden vazgectik pakalım belkikafam atar kredi kartının canına okuruz ama su an fazla bütceyi zorlamak istemiyorum mekaniktede bazı problemler yasadıgımdan bir türlümüzik sistemine gecemiyorum normal kolonlarda karar kılalım bide ae101 lerin arka panziotta eski tabirle 85 lik derler di bir bosluk var orayı hic kestirmeden o kolonlardan takabilirmiyiz yoksa hic orj bozmadan kendi yerlerini kullanarak mı kolon secelim ya ziya pıoneeri cok seviyorum neden dicen hep pıoneer kullanıyorum her aracımda bu güne kadar hic birsey görmedim en eskisinin bile radyosu mükemmel di bende hastalık özellikle teyp pioneer olmazsa olmaz hemde sende pioneer kullanıyosun varmı bir sikayetin on numara teypler