Gönderen Konu: 2011 corolla yardım  (Okunma sayısı 2464 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
2011 corolla yardım
« : Aralık 02, 2010, 22:35:55 »
bugün aracımı teslim aldım arkadaşlar üstünde yokohoma lastik vardı) eve geldim bir yere gidicektim anahtarı soktum  çevirdim fakat çalışmadı bir defa daha denedim yine çalışmadım anahtarı çıkartıp  cevirip taktım direk çalıştı arkdaşlar sizce neden böylre bişey oldu ? şuan kadar bir sorun yokk  vitesle   gözlerinde bulundugu yerde sizdede oynamam varmıı sankii bir birne baglamamışlar gibide arkdaşlar siz de böyle  bir durum varmı ?

Toyota Club Türkiye

2011 corolla yardım
« : Aralık 02, 2010, 22:35:55 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: 2011 corolla yardım
« Yanıtla #1 : Aralık 02, 2010, 23:23:53 »
Hem katkı olması açısından yazayım, hem de bilenlerden fikir alayım.

Benim aracımda kontak anahtarını sokar sokmaz çevirince hemen çalışıyor. Ancak klasik dizellerde olduğu gibi, yarım kontakta bir süre beklediğimde (1-2 sn kadar) bu sefer marş basmıyor. CD çalar devreye giriyor, bir takıp sesler geliyor ve aracın çalışması için 6-7 saniye geçmesi gerekiyor. Sürekli marş denemesi yaparsam 4., 5.'yi buluyor. Servis beklemenin gerekli olmadığını, hemen marşa basabileceğimi söylemişti. Genelde öyle yapıyorum ama zaman zaman eşimin aracından kalma alışkanlıkla biraz beklediğimde aracın çalışması için 10 sn kadar geçmesi gerekiyor. Anormallik var mı, varsa bende mi, araçta mı merak ediyorum.

Kastettiğiniz buysa Çağlar Bey, bende de benzer bir durum söz konusu...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 02, 2010, 23:33:36 »
Hem katkı olması açısından yazayım, hem de bilenlerden fikir alayım.

Benim aracımda kontak anahtarını sokar sokmaz çevirince hemen çalışıyor. Ancak klasik dizellerde olduğu gibi, yarım kontakta bir süre beklediğimde (1-2 sn kadar) bu sefer marş basmıyor. CD çalar devreye giriyor, bir takıp sesler geliyor ve aracın çalışması için 6-7 saniye geçmesi gerekiyor. Sürekli marş denemesi yaparsam 4., 5.'yi buluyor. Servis beklemenin gerekli olmadığını, hemen marşa basabileceğimi söylemişti. Genelde öyle yapıyorum ama zaman zaman eşimin aracından kalma alışkanlıkla biraz beklediğimde aracın çalışması için 10 sn kadar geçmesi gerekiyor. Anormallik var mı, varsa bende mi, araçta mı merak ediyorum.

Kastettiğiniz buysa Çağlar Bey, bende de benzer bir durum söz konusu...
Emrah abi benim araçta beklesemde beklemesemde direk çalışıyor.
aracım 2010 d-4d corolla
Belki bilyorsunuzdur ama ben yinede hatırlatayim corollada debriyaja sonuna kadar basmassanız güvenlik nedeniyle marş basmıyor .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • selam verdim rüşvet değüldür deyü almadılar
  • Araç: Auris
« Yanıtla #3 : Aralık 02, 2010, 23:43:36 »
Mahmut bey kardeşim doğru teşhisi koymuş, debriyaja sonuna kadar basıp kontak açarsan araç çalışır, debriyaj olmadan araç çalışmıyor...
herşey gönlünüzce olsun efendim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 03, 2010, 00:42:13 »
Sonuna kadar basmak önemli elbette....çalışmaz
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Aralık 03, 2010, 09:23:03 »
çok teşekkürler arkadaşlar  evet debriyaja tam basıp çalıştırmak gerekiyormuşş
 bizde neden çalışmıyor diyorduk:)
2011 corolla  metalik gri  içi bej döşeme   döşeme koruması yaptrımak istiyorum borovalıda izmirde turtle wax ile çalışıyorlarmıiş sizce yaptırsam çok yarrarı olurmu  arkadaşlar? yaptıranmıı varmıı?
 arkadaşlar cevaplarınız için çok teşekkür ederim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #6 : Aralık 03, 2010, 09:25:23 »
çok teşekkürler arkadaşlar  evet debriyaja tam basıp çalıştırmak gerekiyormuşş
 bizde neden çalışmıyor diyorduk:)
2011 corolla  metalik gri  içi bej döşeme   döşeme koruması yaptrımak istiyorum borovalıda izmirde turtle wax ile çalışıyorlarmıiş sizce yaptırsam çok yarrarı olurmu  arkadaşlar? yaptıranmıı varmıı?
 arkadaşlar cevaplarınız için çok teşekkür ederim

Aslında aracınızı teslim alırken satış görevlisinin bunu söylemesi gerekirdi unutmuş heralde . :)
Döşeme korumasını döşemeniz bej olduğu için eğer fazla pahalı dilse bence yaptırın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 03, 2010, 09:51:41 »
İtiraf edeyim, sabah deme yaptıktan sonra "biz bilmiyorduk sanki debriyaja basmak gerektiğini" yazmaya hazırlanıyordum :) Amma ve lakin, 3 defa denedim, 3ünde de normalde uyguladığım baskıdan fazlasını uyguladım, 3ünde de ne kadar beklersem bekleyeyim marşa basar basmaz çalıştı :)
Hasılı, teşekkür ettim... Aslında debriyaja basma olayından bilgim vardı ama bunu boşta çalışmaz olarak yorumlamıştım. Ne bileyim pedala güç gösterisi yapmak gerektiğini :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #8 : Aralık 03, 2010, 09:59:13 »
İtiraf edeyim, sabah deme yaptıktan sonra "biz bilmiyorduk sanki debriyaja basmak gerektiğini" yazmaya hazırlanıyordum :) Amma ve lakin, 3 defa denedim, 3ünde de normalde uyguladığım baskıdan fazlasını uyguladım, 3ünde de ne kadar beklersem bekleyeyim marşa basar basmaz çalıştı :)
Hasılı, teşekkür ettim... Aslında debriyaja basma olayından bilgim vardı ama bunu boşta çalışmaz olarak yorumlamıştım. Ne bileyim pedala güç gösterisi yapmak gerektiğini :)
Ben sorunu okur okumaz aklıma geldi benim arabaya binen bir çok kişi arabayı bu yüzden çalıştıramıyor. :D
Bence çok güzel birşey hiç olmasazsa viteste unuttuğumuzda marşa bassak bile çalışmıyor.

Emrah abi okadarda güçlü basmana gerek yok vites değiştiriken nasıl basıyorsan o şekilde basman yeterli oluyor.

Bu arada sabah deneme yapmadan önce yazacağın mesajı yazsaydın benimde cevabım hazır olurdu ben söylerken belirtmişim çünkü belki bilyorsunuzdur diye. :D

Aracını güzel günlerde kazasız belasız kullanman dileğiyle. Artık her marşa bastığında beni hatırlarsın. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Aralık 03, 2010, 13:36:10 »
Amin Mahmut, hepimize kazasız belasız günler inşallah... Günde 5-6 kez aklımdasın ;)

Bu arada, sanırım parlak siyah folyo kaplatacağım tavana. Sonax'ta ilgili bir arkadaş var, bugün elinde kalan parçadan bir deneme yaptık. Arabaya farklı bir hava katıyor. Kendime "kıro" gelirsem eğer çıkartırım diye düşünüyorum :) Kendi arabasına da yapacak. Boyaya zarar vermeyecek kaliteli bir ürün arıyor sipariş vermek için. "Genel olarak fikri olan var mı" diye sorsam mı, başlığı açan arkadaştan da müsaade isteyerek... Yaptırıp yaptırmama, malzeme tercihi gibi konular da dahil olmak üzere...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #10 : Aralık 03, 2010, 13:41:47 »
Amin Mahmut, hepimize kazasız belasız günler inşallah... Günde 5-6 kez aklımdasın ;)

Bu arada, sanırım parlak siyah folyo kaplatacağım tavana. Sonax'ta ilgili bir arkadaş var, bugün elinde kalan parçadan bir deneme yaptık. Arabaya farklı bir hava katıyor. Kendime "kıro" gelirsem eğer çıkartırım diye düşünüyorum :) Kendi arabasına da yapacak. Boyaya zarar vermeyecek kaliteli bir ürün arıyor sipariş vermek için. "Genel olarak fikri olan var mı" diye sorsam mı, başlığı açan arkadaştan da müsaade isteyerek... Yaptırıp yaptırmama, malzeme tercihi gibi konular da dahil olmak üzere...
Emrah abi benimde çok hoşuma gidiyor parlak siyah folyo hele beyaza çok yakışıyor ama hem polisler sorun çıkaryor(muş) hemde ilerde söküleceği zaman folyo ile folyosuz yerler arasında azda olsa ton farkı oluşyormuş ben hiç çıkarmam derseniz  polis karışmasın diye ruhsata çift renk işletebilirsiniz.
Ben bu sebeplerden dolayı şimdilik vaz geçtim daha doğrusu senin gibi kararsızım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Aralık 03, 2010, 13:45:47 »
Yahu ortada Ferrari görünümlü, karşıdan gelene beyaz ışık kusan, camları siyah yağlı boya görünümlü Şahin'ler varken taka taka tavandaki folyoya takan polisi de tebrik etmek lazım.
Aslında çift renk işletmek mesele değil de, bu sefer de çıkartsan kabahat olacak sanırım. Ne gıcık iş!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #12 : Aralık 03, 2010, 13:50:22 »
Yahu ortada Ferrari görünümlü, karşıdan gelene beyaz ışık kusan, camları siyah yağlı boya görünümlü Şahin'ler varken taka taka tavandaki folyoya takan polisi de tebrik etmek lazım.
Aslında çift renk işletmek mesele değil de, bu sefer de çıkartsan kabahat olacak sanırım. Ne gıcık iş!
Malesef öyle Emrah abi çok fazlada karışmıyorlar ama bahane yapıp ceza yazabilyorlar zaten kimisi folyo olduğunu bile anlamıyor cam tavan sanıyor.
Ben eğer yaptırırsam kesinlikle ruhsata çift renk diye işleteceğim en azından polisle uğraşmayız zaten çektirdikten sonra çıkaracağımı pek sanmam çünkü çok yakışıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2011 Comfort Extra
  • Kan Grubu: 0+
  • 18 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Aralık 03, 2010, 18:32:01 »
Bazen anahtarı kontağa takıp sonuna kadar çeviriyorum.Tabiki tık yok.Debriyaja basar basmaz araba çalışıyor. :D