0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ufak bir yanlış anlama olmuş olabilir mi? Çünkü, yukarıdaki JBL'lerin AE101 orjinal teybi ile yanması mümkün değildir, o teybin çıkış gücü ne ki? 15-25W falandır. Ancak, AE101 teybinin bu hoparlörler yüzünden yanması mümkündür. Daha doğrusu teybin amplifikatör devresinin.[/quote]teyp yanmaz diye düşünüyorum Alper bey. 15w teybin çıkışları. şimdi 4 ve 8 ohm'da bu değerleri veriyor. 2 ohm'da teybin değeri aşağı yukarı iki katına falan çıkmalı. 8 ohm da da 15w verebilen bir teyp, 2 ohm da yaklaşık 30w falan vermeli. 30w çıkışı olan bir teybe de 55w rms 2ohm hoparlör bağlamak yormaz sanırım. yanlız ben hiç bir tesisatçıya taktıramadım. yanacak dediler, ayrıntılı açıkladılar. ilk başta benim de mantığım 15w teyp bu hopalöre ne yapabilir ki olmuştu ama açıklamalardan sonra emin oldum. profosyonel bu işle uğraşmıyorum ben ama bahsedilen jbl hoparlörler şu anda aracımda olsun isterdim.
Ae 101 arka hoparlör alacağım ,hoparlörler ne tip olmalı?2 yollu ve 3 yollu ne demektir? anlamıyorum. yardımcı olursanız.. teşekkürler kazasız belasız günler dilerim...[/quote]arkadaşlar bu kadar uzun mesel olduğunu bilseydim valla sormazdım . hepinize teşekür ederim. kazasız günler....
Bence de gayet güzel bir konu olmus. Alfa'daki ses sistemini degistirmeyi düsünüyorum.Bunlara dikkat ederek secmem gerecek.[/quote]iyi ki Alper Beyle tartışmışız bu konuyu. şöyle bir okuyunca, faydalı di mi