Gönderen Konu: 2011 Toyota sahibi arkadaşlar faydası dokunabilir ben uyarıyım..  (Okunma sayısı 2615 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Mantıklı düşünsene?Aklın fikrin nerde?Yavaş.!
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür edildi
Aracım 2011 Corolla Dizel..
Geçen gün yola çıktığımda hedefe ulaşmama az bir mesafe kala, birde ne göreyim göstergede yanıp sönen? yağ lambası değil mi o? Haydaaaaaa..
Çek sağa Taşkın çek.. Çektim ve motorun biraz soğuması çektiği yağın süzülmesini bekledim..
Ardından kaputu açıp yağ çubuğunu bir çektim yağ seviyesi minimumun altına inmiş yok denecek kadar neredeyse..
E yeni araba normal ama bu kadarda değil..
24 saat yol servisini aradım sağolsun cumartesi olmasına rağmen (trafik meşhurdur) 15 dakika içinde yanımda bulundu
Uzun lafın kısası durumu şöyle anlatayım araçlar Japonyadan yüklendiğinde motorlarının içinde  0/30 inceliğinde bir yağ bulunuyormuş ve diyorlarmış ki Japonyadaki yetkililer servislere araç size ulaştığında gerekli olan 10/40 yağ ile üzerinin tamamlayın ve 1000 ve 10.000 bakım aralıklarındaki yağ eksiltme derecelerini belirleyin istatistik hazırlayın..Yağ eksiltmesi 10.000 km içinde normalmiş ama bu çok fazla tabiki.. Yağ çubuğunu çekip bir kontrol edin derim..
Arkadaşla kısa bir muhabbetten sonra onu yollayıp kendim bir oto parçacısından 1LT motor yağı alıp takviyemi yaptım kısa sürelerde kontrol ediyorum 10.000 bakımında bunu kesinlikle tartışacağım.. Bilginiz olsun istedim..
Hastanelerin de mağazalar gibi vitrinleri olsaydı, kazalar bu denli çok olmazdı...

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Ynt: 2011 Toyota sahibi arkadaşlar faydası dokunabilir ben uyarıyım..
« Yanıtla #1 : Aralık 02, 2010, 18:53:18 »
Hmm ilk 05 corolla benzinliyi aldığımızdada araca 1000km bindikten sonra bakıma gidildiğinde toyotanın düzeltme yaptığı motora 1lt daha yağ eklenmesi gerektiği söylenmişti :D bize toyota plazanın anlaşmalı olduğu yağı önerdiler fakat babam dışardan mobil 1 0-40w idi yanlış hatrlamıyorsam ekletmişti :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 02, 2010, 18:56:51 »
bravo taşkın güzel paylaşım
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 36 kere teşekkür etti
  • 181 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 02, 2010, 19:04:23 »
servisten bu konuda bir uyarı söylemediler mi size? Başımıza gelerek mi aaa buda böylemiş demek zorunda bırakılıyoruz :/
İlla gitmek istiyorsan, hoşuma git mesela :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 02, 2010, 19:13:11 »
Hmm ilk 05 corolla benzinliyi aldığımızdada araca 1000km bindikten sonra bakıma gidildiğinde toyotanın düzeltme yaptığı motora 1lt daha yağ eklenmesi gerektiği söylenmişti :D bize toyota plazanın anlaşmalı olduğu yağı önerdiler fakat babam dışardan mobil 1 0-40w idi yanlış hatrlamıyorsam ekletmişti :)
Aynen herhalde olası bi durum ..
bravo taşkın güzel paylaşım
Teşekkürler Sercanım en azından arkadaşlarımız önceden bilgilensin ki motora zarar vermesinler..
Hastanelerin de mağazalar gibi vitrinleri olsaydı, kazalar bu denli çok olmazdı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 02, 2010, 19:14:05 »
servisten bu konuda bir uyarı söylemediler mi size? Başımıza gelerek mi aaa buda böylemiş demek zorunda bırakılıyoruz :/
Malesef bir uyarı yapılmadı 1000 bakımına gittiğimde bile elimi kolumu sallaya sallaya çıktım o kadarda bir eksisi varmı dememe rağmen.... :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 02, 2010, 20:02:02 »
Taşkın hatırlattığın için teşekkürler ben zaten yeni aldığım bir arabanın sıfır veya ikinci el farketmez ilk yağ değişimine kadar yağını her 1000-500 km de bir kontrol ederim benim araç şu an 5000 km ye yaklaştı çok şükür buyutülecek bir eksilme yok yeni araca göre eksilttiği yağ gayet normal.

Eğer aracın 1000 km ye 1lt den fazla yağ yakmışsa bence bir sorun var ama yok 1000 km ye 1 lt nin altındaysa yağ tüketimi ilk bakımından sonra normale döncektir sen yinede her 1000 km de bir yağ çubuğunu çekip kontrol et.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • COROLLA 2011 D-4D ELEGANT M/M
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #7 : Aralık 02, 2010, 20:16:12 »
bende az önce 10.000 bakımından geldim. 10-40 yağ koydular. daha önce araç 8000 kmde iken yağını kontrol edeyim demiştim, o zamana kadar bir anormallik yoktu ama ozaman yağın en alt seviyede olduğunu gördüm, sevisi aradım uyarı yazısının ekranda belireceğini ekranda yazı yoksa herşeyin normak olduğunu söylediler istiyorsanız 1 lt şhell 50-30 yağ koyabilirsiniz dediler bende öyle yapmıştım, bugün bakımda görevliye durumu anlattım, uyarı yazısı çıksa bile araçta 3lt civarında yağ olacağını bununda yağlama için yeterli olacağını ve bundan sonra böyle bir eksilmenin söz konusu olmayacağını dile getirdiler.bu arada bakım 240 tl tutuyor.
M.ÇİL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • Araç: Auris
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 02, 2010, 20:46:55 »
Taşkın ben bikaç kişiden daha duydum bu yağ eksiltme olayını. 10000 kmden fazla km yapan varsa onlarla konuşmak lazım devam ediyormu diye, kronik bişey olursa şimdiden servis formuna araç yağ eksiltiyor diye yazdırmaya başla. Yağ olayının şakası yok. Arkadaşımda fabia 3.500 lira masraf çıkardı. Onun araçta sürekli yağ eksiltiyordu. Sonunda yatak sardı.
Aman dikkat.
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 170000
  • Model Yılı: '06
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Aralık 02, 2010, 22:33:37 »
bende 2011 corolla var onun içinde geçerlimi yoksa sadece dizeller içinmi geçerli..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Aralık 02, 2010, 22:51:57 »
Erbil bey siz her 1000 km de motor kaputunu açıp yağınızı kontrol edin ister benzinli ister dizel olsun içiniz rahat olsun. :)

Genelde dizelerde yağ eksiltme var ama sizde dediğim gibi yağınızı ilk yağ değişimine kadar 1000km de bir kontrol edin ilk yağ değişiminden sonrada arada sırada yağınızı kontrol ederseniz özellikle uzun yola çıkmadan önce bu sizin yararınıza olacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Aralık 02, 2010, 23:18:06 »
Yarın sabah çalıştırmadan bir bakayım ben de... 1300 km'de kötü bir sürpriz yaşamam umarım.
Paylaşım için teşekkürler...