0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ben elektronik aldım veya dijital her ne ise .Saat 05:00-17:00 arası 1.6Saat 17-00-22:00 arası 3.1Saat 22:00-05:00 arası 0.6gibi bir değerle çarpılıyor.NOT: Tolerans Değerlerini aşağıdaki tabloda bulabilirsiniz;Saatler +-1Çarpan değerleri +- 0.4
Vedat abi senin sayaç üçlü tarife oluyor heralde bu durumda . Bide gece olan tarifeyi gündüz uygulayan sayaç bulabilsek
Efe abiEv için monofaze almalısınız trifaze sanayi elektriğinde kullanılır.Diğer detaylar hakkında pek bilgim yok ama üçlü tarife tekli tarife dediğin olay elektronik sayaçlar günün belli saatlerinde tarifeyi değiştiriyor buyuk ihtimal onla alakalı birşey.
ewt üçlü tarife . onu sayacın saatini değiştirerek yapıyorlar
Çok teşekkür ederim Mahmut kardeşim.
Ev için monofeze sayaç takılıyormuş arkadaşlar.Dün makel marka elektronik sayaç aldım fiyatı 35 tl elektrik kurumuna gittim dilekçe doldurdum yarım saat içinde gelip sayacı değiştirdiler.Sayacı değiştiren görevliye sordum üçlü tarifeye geçmemi önerirmisiniz dedim.Ortalama aylık tüketiminiz ne kadar dedi bende 40-50 tl arası dedim o zaman normal tarifeden devam edin bence dedi.Kasmanıza gerek yok dedi üçlü tarfiye geçerseniz ve indirimli saatlere uyarsanız en fazla 10 liralık bir kar edersiniz fakat uymadığınız taktirde çok daha yüklü gelir dedi.4 sene önce bende üçlü tarifeye geçtim dedi fakat sonradan iptal ettirdim dedi.Çoz zor oluyor ne kadar indirimli saatlere uymaya çalışsanızda illa ki kaçırıyorsunuz dedi.Böylelikle görevli kişi gerekli bilgiyi verdikten sonra normal tarifeden devam etmeye karar verdim.Yarın öbür gün bu tip sorunla karşılaşıcak olan arkdaşlara ön bilgi olsun diye açıklama yapma gereği duydum.