Gönderen Konu: Amortisorler Bir Garip  (Okunma sayısı 2264 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99270
  • Model Yılı: '97
  • 1 kere teşekkür edildi
Amortisorler Bir Garip
« : Kasım 01, 2007, 01:18:21 »
merhaba arkadaslar aracıma 4 adet amortisör aldım ama bir problemim var arkalar neysede ön amortisörler cok sert aracın ön camurlugundan sallamaya calısıyorsunuz kesinlikle araba oynamıyor ben anlamadım ama birde güzel yanı var otobanda filan yatırmıyor arabayı lütfen sert amortisörün avantajlarını ve dez avantajlarını yazarsanız cok sevinirim bu arada markaları (tokico)

Toyota Club Türkiye

Amortisorler Bir Garip
« : Kasım 01, 2007, 01:18:21 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
Amortisorler Bir Garip
« Yanıtla #1 : Kasım 01, 2007, 11:33:01 »
ne güzel iste daha ne istiyorsunuz?

digerleri eskimistir. bastirinca araba sallaniyordur.
Bu arada yanlizca otobanda degil, her yerde yararli. Fren mesafesi bile kisalir.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
Amortisorler Bir Garip
« Yanıtla #2 : Kasım 01, 2007, 12:14:06 »
benimde amortisör ihtiyacım var, usta sağ arka yağ kaçırmış diyor, kaç paraya aldınız 4 ünü? birde gerçektende fren mesafesine bile etkisi var mı?  başka şeylerede mesela performansa bi etkisi var mı? yaklaşık 1 senedir amortisör patlak  dolaşıyorum ustaya göre?
Allah’ın seçtiği kurtulmuş millet!
Güneşten başını göklere yükselt!
Avlanır, kim sana atarsa kement,
Ezel kuşatılmaz, çevrilmez ebed.....Şair

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 62 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
Amortisorler Bir Garip
« Yanıtla #3 : Kasım 01, 2007, 13:16:13 »
Ben sadece arkaları değiştirdim 10.yılında bi defa amortısorler değişti ben tamamına 120 vermiştim.Takmasıyla beraber.
...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
Amortisorler Bir Garip
« Yanıtla #4 : Kasım 01, 2007, 14:00:05 »
benim aracımda 75.000 civarıydı ilk amortisörlerimi değiştirip monroe taktırmıştım. Şimdi aracım 135.000 de ve tekrar değiştirmek istiyorum. Ses falan birşey yok ama ilk haline göre amortisörlerin eskidiğini anlayabiliyorsunuz. Mesela frenajda ve sert virajlarda hatta yoldaki çukurlardan bile etkilenme farklı oluyor. Yoksa amortisörü değiştirmek için ses yapmasını yada arızalanmasını beklesem eminimki orjinalleri hala kullanıyor olurdum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
Amortisorler Bir Garip
« Yanıtla #5 : Kasım 01, 2007, 17:11:06 »
Amortisörler genelde iki tip olur; yağlı ve gazlı. Yağlı tip amortisörler biraz daha sert olur, dolayısıyla arabanın konforunu biraz olumsuz etkilesede daha iyi bir viraj performansı ve yol tutuşu sağlar. Araba virajlarda fazla yana yatmaz, dolayısıyla az savrulur. Gazlı amortisörler ise daha yumuşaktır, arabanın konforunu arttırır ama virajlarda araç çok yatacağı için daha çok savrulma olur.
Amortisör seçerken yaşadığınız yerin yol durumuna ve coğrafi özelliklerini gözönünde bulundurmalısınız. Genelde asfalt yol kullanıyorsanız yağlı (sert) amortisör, stebilize veya toprak yol kullanıyorsanız, yada yollar çok bozuksa gazlı (yumuşak) amortisör kullanmanız iyi olur.
Birde refleks tipi amortisörler varki, azcık pahalı olsalarda en iyisi onlar. Adı üzerinde refleks...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • 96 kere teşekkür etti
Amortisorler Bir Garip
« Yanıtla #6 : Kasım 01, 2007, 17:59:42 »
ben reflexleri kullaniyorum Alfa'da
Digerinde elektronik kontrollü.

Ama amortisör tek degismez. En az 2 tane. O bile tehlikeli. Degistimi 4 degisir.

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
Amortisorler Bir Garip
« Yanıtla #7 : Kasım 01, 2007, 18:29:37 »
yukarıdaki bir arkadasım amortisörlerin fiyatını sormus toyotanın ae101 kasasında kullanılan amortisörler tokicodur bence bence degis önceden ön ler patlaktı arabayla ne viraja girebiliyosun ne frene basabiliyosun arabanın dengesini bozuyor ama degiseceksen mesela benim arka sag patlaktı solda hicbirsey yoktu ama ikisinide degismek zorunda kalıyosun surdan mantık yürütebiliriz mesela ayakkabı aldınız ve sag yeni ama sol eski sizce olurmu birde eskimis amortisör biraz cöker ve siz karsı tarafına yeniyi takarsanız arabanın dengesi bozulacagına eminim tokicolar ist (aksarayda ) önleri 100 ytl tabii tanesi arkalarda 90 ytl ye aldım dolara baglıdır yani anlayacagın süspansiyon assagı yukar bana 500 ytl ye mal oldu ama piyasada 20 ytl yede var sakın takma ustaya verdigin paraya yazık en azından patlak orj ler kalsın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 16000
  • Model Yılı: '11
  • 97 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
Amortisorler Bir Garip
« Yanıtla #8 : Kasım 02, 2007, 00:01:54 »
Arkadaşlar geçen sene bir arkadaşım arka iki amortisörünü ankara da Güven amortisör denilen sanayide  amortisör tamiri yapan bir yerde tamir ettirdi arka ikisini çıkardilar keçelerini değiştirdiler yağinı bastılar basıncını ölçüp tekrar taktılar ikisi toplam 70 ytl ye mal oldu 1 yılda garanti verdiler arkadaş çok memnun kullanıyor ne dersiniz çok ucuz ve kullanışlı gibi geldi bana bir sakıncası olur mu sizce
((2017  COROLL@...ADVANCE MDS    * 2018-         ))
(( 2011 COROLL@...ELEGANT  A/T    * 2015-2017 ))
(( 2006 COROLL@...SOL                        * 2009-2015))
(( 2000 COROLL@...TERRA SPECIAL  * 2006-2009))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
Amortisorler Bir Garip
« Yanıtla #9 : Kasım 02, 2007, 02:04:24 »
ona bakarsan aractaki bazı parcaların hep tamiri vardı ama bence pek güvenli degil gibime geliyor amortisör patlamıssa degisecek tamir randıman vermez gibime geliyor bakın o zaman fren disklerinide tornaya sokuyorlar sizce ne kadar güvenli yüzeyini prussuz yapmak icin disk inceliyor benim fikrimi sorarsanız eger maddiyatınızda el verirse aracınızı satmayacaksanız arkalar patlaksa arkaları önler patlaksa önleri degisin gitsin ama birseye dikkat edin ( cin ve tayvan ) parcalara dikkat edin tayvan birazda olsa kaliteli diyorlar ama hic güvenmiyrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • 96 kere teşekkür etti
Amortisorler Bir Garip
« Yanıtla #10 : Kasım 02, 2007, 11:41:31 »
Amortisör tamiri icin benim param yok.
Calisiyor olabilir ama ne performansla.
Sinegin yagini cikarmak bence.