Bazı arkadaşlar sizi kibarca ikaz etmeye çalışmışlar, fakat anlaşılan o ki, ikazdan filan pek anlamıyorsunuz ve içine girdiğiniz topluluğun görenek gelenek ve kurallarını pek iplemiyorsunuz. Sizin bileceğiniz iş. Benim kibarlığım 'kayıtsız şartsız' olmadığı, herkesle anlayacağı dilden konuşmayı tercih ettiğim için, size daha kolay anlayabileceğinizi tahmin ettiğim bir şekilde anlatayım.
Bir foruma girdiğiniz zaman, önce o forumda yayımlanan forum kurallarını okursunuz. Okumak da yetmez, onlara uyarsınız. Uymazsanız ne mi olur? Olmuş ya işte! Önünüzde güzel bir örnek bulunuyor. Sorduğunuz soruyu ve ona verilen cevapları tekrar tekrar okuyun, anlayın, gerekli düzeltmeleri yapın, ondan sonra eminim ki size cevap verecek birisi çıkacaktır.
Bu kadar basit bir sorunun yanıtını iki aydır bulamamış olmanız garip. Motorun tork eğrisinden bahsedecek kadar bilgili olan birinin İnternette aradığı bir belgeye şipşak ulaşabilmesini beklerdim şahsen. Ben sizin kadar bilgili ve sizin kadar atak olmamama karşın, sizin mesajlarınızı okuduktan yaklaşık 1 dakika sonra cevabı buluverdim. Bu kadar mı zor sizin için?
Şimdi bu dediklerimi sırayla yapın, ondan sonra gelip nazikçe sorun, size neyi nerede bulacağınızı gösterecek biri bulunur elbette.
Ha, unutmadan: Türkçede noktalama işaretleri kullanılır. Kimse sizin bir solukta konuşur gibi bir solukta yazdığınız lafları mantık silsilesine sokmak zorunda değil, onu da öğrenmeniz iyi olur. Aksi halde Türkçe değil, Trükçe konuşup yazarsınız, sizi anlayan az olur.