Gönderen Konu: Ae101 Orta Panel Led Uygulaması  (Okunma sayısı 9913 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • 2 kere teşekkür edildi
Ae101 Orta Panel Led Uygulaması
« : Ekim 30, 2007, 19:46:04 »
Evet uzun bi aradan sponra aklımda olan bu uygulamayıda yaptım. Orta paneldeki sarı ışık artık bembeyaz. Bu uygulama için 3 adet Superflux 120 derece açılı led kullandım. Her birine 1k  lık direnç bağladım. Sonuç istediğim gibi oldu gerçekten. Yapım aşamasında fazla fotoğraf çekemedim kusura bakmayın.

Orta paneli ilk önce söküyoruz bunun için Cd çalarıda söküyoruz haliyle.

Daha sonra arka cam rezistansının yanmış olan ampulünü yenisiyle değiştirdim.

ve sonuç...

Bu arada hazır paneli sökmüşken havalandırma deliklerini ve iç bölümü temizledim. Felaket kirlenmişti baya zamanımı aldı

Toyota Club Türkiye

« : Ekim 30, 2007, 19:46:04 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #1 : Ekim 30, 2007, 20:31:31 »
süpersin... yapmak isterdim ama hiç tarif etmemişsin. ayrıca dirençten falan da anlamam ki.
güle güle kullan
....Beyaz olsun 3 kuruş fazla olsun...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 16000
  • Model Yılı: '11
  • 97 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ekim 30, 2007, 22:18:12 »
Alıntı yapılan: cengiz çelik
süpersin... yapmak isterdim ama hiç tarif etmemişsin. ayrıca dirençten falan da anlamam ki.
güle güle kullan
[/quote]

Arkadaşın dedeği gibi  Harbiden biraz daha açıklayıcı ve görsel yapabilirmisin bende yapmak istiyorum yardımcı olur musun ?

[quote=Bülent Öztürk]
Arkadaşın dedeği gibi  Harbiden biraz daha açıklayıcı ve görsel yapabilirmisin bende yapmak istiyorum yardımcı olur musun ?
[/quote]

Bu arada göstergelere uygulamışsın galiba uyguladıysan onları açıklarsan sevinir  Teşekkürler
((2017  COROLL@...ADVANCE MDS    * 2018-         ))
(( 2011 COROLL@...ELEGANT  A/T    * 2015-2017 ))
(( 2006 COROLL@...SOL                        * 2009-2015))
(( 2000 COROLL@...TERRA SPECIAL  * 2006-2009))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #3 : Ekim 30, 2007, 22:41:15 »
Ziyacım ellerine sağlık. 10 numara olmuş. Bu kadar uzakta oturmasaydık birbirimize, her gün her bulduğumuz yere led sokuşturmaya çalışırdık herhalde. Allah biliyo ya aramıza 30-50km koymuş  ben de evde lehim yapmaktayım şu sıralar ledlerimle oynuyorum.

Bu arada orta panelini beğenmedim peh!!! iğrenç olmuş  eleştri yapmazsam için rahat etmez. rezistans düğmesi niye sarı??? ı ıh beğenmedim.

sıkıysa göstergeyi de yap!!!  
99 / T22 / 2.0 / SOL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 30, 2007, 22:53:55 »
Valla yakın olsaydık iyiden psikopata bağlanırdık dediğin gibi.
Selim kardeşim göstergeyede gelicek sıra yarın malzeme almam lazım. Rez,stans düğmesine gelince tercih meselesi arkadaşım sen beyaz yapta nasıl oluo bakalım:D
Arkadaşlar çok açıklayıcı olamamış biliyorum size yardımcı olaacağım istediğiniz gibi. Fakat önceki konularımı da okursanız bir nebze daha iyi anlarsınız çünkü sonuçta yapım şekli aynı.( Bagaj torpido tavan aydınlatmaları). Bu arada daha gösterge paneline led uygulanmadı fakat göstergedeki ampuller daha beyaz yanan ampullerle değiştirildi o yüzden daha canlı bir rengi var. Forumda araştırırsanız bununla ilgili konusu var hatta.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #5 : Ekim 30, 2007, 22:58:34 »
Alıntı yapılan: Ziya Bingöl
Valla yakın olsaydık iyiden psikopata bağlanırdık dediğin gibi.
Selim kardeşim göstergeyede gelicek sıra yarın malzeme almam lazım. Rez,stans düğmesine gelince tercih meselesi arkadaşım sen beyaz yapta nasıl oluo bakalım
[/quote]

tamam yarın malzeme alıyoruz. saat 11'de mini buluşma arkadaşlar hepiniz davetlisiniz karaköy vapur iskelesine. aslı börek'de çaylar benden  

(bu arada laf yemişiz cevap vermem lazım ..... ) benimki zaten yeşil kardeşim ne o öyle renault gibi sarı falan  (bu arada sarı da fena durmamış bi ara çaktırmadan takıp bakmalı)

Ahan da resmi aşağıda. bu arada ahh ah çalınan teybim...

99 / T22 / 2.0 / SOL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #6 : Ekim 30, 2007, 23:33:17 »
Çok güzel olmuş, güle güle kullan...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ekim 30, 2007, 23:45:58 »
Alıntı yapılan: selim kara
tamam yarın malzeme alıyoruz. saat 11'de mini buluşma arkadaşlar hepiniz davetlisiniz karaköy vapur iskelesine. aslı börek'de çaylar benden  

(bu arada laf yemişiz cevap vermem lazım ..... ) benimki zaten yeşil kardeşim ne o öyle renault gibi sarı falan  (bu arada sarı da fena durmamış bi ara çaktırmadan takıp bakmalı)
Ahan da resmi aşağıda. bu arada ahh ah çalınan teybim...

[/quote]

İnşallah gelicem yarın işi olmayan arkadaşlar varsa bizm gibi gelebilirler  ( aralıkta askeriz zaman öldürüyoruz  )

Selim rezistans sarı olur tam uyumlu rengi bana göre     şaka maka fotolardan çok daha canlı duruyor panel biraz önce dışarıya çıktım da baktım.

[quote=ÖNER BÜYÜKYILDIZ]
Çok güzel olmuş, güle güle kullan...
[/quote]
Teşekkürler arkadaşım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 99270
  • Model Yılı: '97
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ekim 31, 2007, 00:21:12 »
ziya ellerine saglık mükemmel olmus ta sana birsey sormak istiyorum bu resiztans dügmesiyle dörtlü flasör dügmesinin icinde lamba varmı yoksa senmi taktın bende 94 xl.i var hic yanarken görmedim yahu  

neyse bu arada baskı devrenin ustune yaptın tamamda o orta konsola nasıl oturttun o bir merak konusu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ekim 31, 2007, 00:45:45 »
Alıntı yapılan: erdem yılmaz
ziya ellerine saglık mükemmel olmus ta sana birsey sormak istiyorum bu resiztans dügmesiyle dörtlü flasör dügmesinin icinde lamba varmı yoksa senmi taktın bende 94 xl.i var hic yanarken görmedim yahu  

neyse bu arada baskı devrenin ustune yaptın tamamda o orta konsola nasıl oturttun o bir merak konusu
[/quote]

Evet içlerinde 12V luk ufak dipsiz ampuller var. Mutlaka patlamışlardır ondan yanmıyorlardır benim rezistans düğmeside yanmıştı.
Devreyi çift taraflı bantla güzel bir şekilde yuvaya oturttum. Bunu yapmak içinde orjinalinde bulunan ve tek ampulden yayılan ışığı yaymaya yarayan şeffaf bir plastik parçayı iptal ettim. O boşluğa da devremi koydum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #10 : Ekim 31, 2007, 02:08:32 »
Ziya hiç hoş olmamış arkadaşım.. kendi fikrim hiç beğenmedim  Şaka bir yana 10 numara olmuş bizimkilerde çok sönük yanıyor ve dediğin gibi rezistans hiç yanmıyor ampulu gitmiş herhalde.bende alıcam led ve direnç bakalım nasıl olucak... Başarılı bir Çalışma ellerine sağlık...

Selim bu arada sen klima ve rezistans'ı nasıl yaptın yahu  bir fikir ver bakalım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ekim 31, 2007, 09:40:45 »
İhtisas alanım ae101 ler üstüne valla 2002 leri bilmiyorum. Ama paneldeki vidaları söktükten sonra geriye sadece klipsler kalıyor. Şöle sağlam bi asılınca da klipslerde kendini bırakıyor ve panel çıkıyor bizimkilerde.

Alıntı yapılan: Halil Eren
Ziya hiç hoş olmamış arkadaşım.. kendi fikrim hiç beğenmedim  Şaka bir yana 10 numara olmuş bizimkilerde çok sönük yanıyor ve dediğin gibi rezistans hiç yanmıyor ampulu gitmiş herhalde.bende alıcam led ve direnç bakalım nasıl olucak... Başarılı bir Çalışma ellerine sağlık...
Selim bu arada sen klima ve rezistans'ı nasıl yaptın yahu  bir fikir ver bakalım
[/quote]
Sendede rezistans patlamış heralde   Demekki ilk su koyuveren rezistans ampulü oluyor  

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ekim 31, 2007, 11:41:10 »
ziya elektronikcisin heralde meslektas sayılırız  

sana o soruyu sormamın sebebi hic yanarkengörmedim ben o rezistans ve 4 lü flasörü heralde dedim bunlarda lamba yok onun icin hic ugrasmadım ve sormadık tabii ama sizde yanarken görünce ooo mükemmeloluyormus simdi göstergeleride beyaz yaptık onlarıdda beyaz yaparsak güzel olacagını düsünüyorum inan 8 kere söktüm orayı artık korkuyorum elimde kalacak diye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Mercedes CLA 180d AMG
    • Kendi Sitem
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 100000
  • Model Yılı: '14
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ekim 31, 2007, 14:59:45 »
Harun Deruk isimli üyemizin mesajı forum kurallarına aykırı olduğundan ve üyelerimizin rahatsız belirttiğinden dolayı silinmiştir

Anlayışınız için teşekkürler
www.envarencok.com
Lider dediğin...
ATATÜRK gibi OLmaLı......OLdu mu VATAN....ÖLdü mü EFSANE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ekim 31, 2007, 15:16:48 »
AE101'in orta konsolu kolay sökülüyor gibi.

Benim gösterge panelinin oralardan başlamam gerekiyor sökmeye
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #15 : Ekim 31, 2007, 15:56:19 »
Alıntı yapılan: H. Erdem Sucu
Harun Deruk isimli üyemizin mesajı forum kurallarına aykırı olduğundan ve üyelerimizin rahatsız belirttiğinden dolayı silinmiştir

Anlayışınız için teşekkürler
[/quote]
  ne yazmıştımki ben :S dedim beceremiyorum bu işi anlamıorum falan yazmıştım:S neyse...
klein aber mein..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #16 : Ekim 31, 2007, 16:52:06 »
Alıntı yapılan: Halil Eren
[/quote]

ben hiç bir şey yapmadım. 11 yıldır aynı ışıklar. sadece orta panelin ampülü yeşiliyle (cam göbeği diyelim yeşil denemez) değişti. klima ve rezistans yeşil yanıyor. yemyeşil. foto cep telefonuyla ve beyaza yakın çıkmış. ayrıca gayet yeterli aydınlatması var. bugün Ziya arkadaşımla yine tüm elektronikçileri fethettik, bu tipte her renkte ampül bulabliyorsunuz. bende hiç görmemiştim ampülü led'e benzeyen ama akkor olan minicik bir ampül.

Bu arada arkadaşlar mini Karaköy buluşmasına katılan olmadı??  biz de çaylarımızı ve balık-ekmeklerimizi götürdük sizler olmadan

Şaka maka bir yana, bir ara da İstanbul buluşması yapmak lazım.
99 / T22 / 2.0 / SOL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 62 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ekim 31, 2007, 17:27:21 »
Daha diğerlerini yapmadan birde bu girdi aklıma yazılılar mı ledler mi karar vermem lazım  
...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ekim 31, 2007, 17:36:09 »
Alıntı yapılan: erdem yılmaz
ziya elektronikcisin heralde meslektas sayılırız  

sana o soruyu sormamın sebebi hic yanarkengörmedim ben o rezistans ve 4 lü flasörü heralde dedim bunlarda lamba yok onun icin hic ugrasmadım ve sormadık tabii ama sizde yanarken görünce ooo mükemmeloluyormus simdi göstergeleride beyaz yaptık onlarıdda beyaz yaparsak güzel olacagını düsünüyorum inan 8 kere söktüm orayı artık korkuyorum elimde kalacak diye
[/quote]

Ben Meslek lisesi Elektrik mezunuyum   Çok söküp taktıysan dediğin gibi kenarlardaki klipsler biraz oynama yapabilir.

[quote=selim kara]
ben hiç bir şey yapmadım. 11 yıldır aynı ışıklar. sadece orta panelin ampülü yeşiliyle (cam göbeği diyelim yeşil denemez) değişti. klima ve rezistans yeşil yanıyor. yemyeşil. foto cep telefonuyla ve beyaza yakın çıkmış. ayrıca gayet yeterli aydınlatması var. bugün Ziya arkadaşımla yine tüm elektronikçileri fethettik, bu tipte her renkte ampül bulabliyorsunuz. bende hiç görmemiştim ampülü led'e benzeyen ama akkor olan minicik bir ampül.

Bu arada arkadaşlar mini Karaköy buluşmasına katılan olmadı??  biz de çaylarımızı ve balık-ekmeklerimizi götürdük sizler olmadan

Şaka maka bir yana, bir ara da İstanbul buluşması yapmak lazım.
[/quote]

Güzel bi gün dü Kardeşim iyi gezdik. Malzeme stoğunu da yaptık inşallah yakında göstergeler de Ledlerden nasibini alıcak   Ama önce Selim Şu arızalı televizyonu bi halledim o kadar malzeme aldık

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ekim 31, 2007, 18:23:07 »
ziya  meslektas sayılırız demistim ya yok abi tam meslek tas sayılırız bende elektrik bçlümü mezunuyum hangi okuldan mezunsun ben b.evler kocasinan eml elektrik vaw meslektasım keske arabalar 220 olsada hicbirseyine para filan vermesek ziya senin kedi dükkanınmı var