0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
süpersin... yapmak isterdim ama hiç tarif etmemişsin. ayrıca dirençten falan da anlamam ki. güle güle kullan[/quote]Arkadaşın dedeği gibi Harbiden biraz daha açıklayıcı ve görsel yapabilirmisin bende yapmak istiyorum yardımcı olur musun ? [quote=Bülent Öztürk]Arkadaşın dedeği gibi Harbiden biraz daha açıklayıcı ve görsel yapabilirmisin bende yapmak istiyorum yardımcı olur musun ? [/quote]Bu arada göstergelere uygulamışsın galiba uyguladıysan onları açıklarsan sevinir Teşekkürler
Valla yakın olsaydık iyiden psikopata bağlanırdık dediğin gibi.Selim kardeşim göstergeyede gelicek sıra yarın malzeme almam lazım. Rez,stans düğmesine gelince tercih meselesi arkadaşım sen beyaz yapta nasıl oluo bakalım [/quote]tamam yarın malzeme alıyoruz. saat 11'de mini buluşma arkadaşlar hepiniz davetlisiniz karaköy vapur iskelesine. aslı börek'de çaylar benden (bu arada laf yemişiz cevap vermem lazım ..... ) benimki zaten yeşil kardeşim ne o öyle renault gibi sarı falan (bu arada sarı da fena durmamış bi ara çaktırmadan takıp bakmalı)Ahan da resmi aşağıda. bu arada ahh ah çalınan teybim...
tamam yarın malzeme alıyoruz. saat 11'de mini buluşma arkadaşlar hepiniz davetlisiniz karaköy vapur iskelesine. aslı börek'de çaylar benden (bu arada laf yemişiz cevap vermem lazım ..... ) benimki zaten yeşil kardeşim ne o öyle renault gibi sarı falan (bu arada sarı da fena durmamış bi ara çaktırmadan takıp bakmalı)Ahan da resmi aşağıda. bu arada ahh ah çalınan teybim...[/quote]İnşallah gelicem yarın işi olmayan arkadaşlar varsa bizm gibi gelebilirler ( aralıkta askeriz zaman öldürüyoruz )Selim rezistans sarı olur tam uyumlu rengi bana göre şaka maka fotolardan çok daha canlı duruyor panel biraz önce dışarıya çıktım da baktım.[quote=ÖNER BÜYÜKYILDIZ]Çok güzel olmuş, güle güle kullan...[/quote]Teşekkürler arkadaşım.
ziya ellerine saglık mükemmel olmus ta sana birsey sormak istiyorum bu resiztans dügmesiyle dörtlü flasör dügmesinin icinde lamba varmı yoksa senmi taktın bende 94 xl.i var hic yanarken görmedim yahu neyse bu arada baskı devrenin ustune yaptın tamamda o orta konsola nasıl oturttun o bir merak konusu[/quote]Evet içlerinde 12V luk ufak dipsiz ampuller var. Mutlaka patlamışlardır ondan yanmıyorlardır benim rezistans düğmeside yanmıştı.Devreyi çift taraflı bantla güzel bir şekilde yuvaya oturttum. Bunu yapmak içinde orjinalinde bulunan ve tek ampulden yayılan ışığı yaymaya yarayan şeffaf bir plastik parçayı iptal ettim. O boşluğa da devremi koydum.
Ziya hiç hoş olmamış arkadaşım.. kendi fikrim hiç beğenmedim Şaka bir yana 10 numara olmuş bizimkilerde çok sönük yanıyor ve dediğin gibi rezistans hiç yanmıyor ampulu gitmiş herhalde.bende alıcam led ve direnç bakalım nasıl olucak... Başarılı bir Çalışma ellerine sağlık...Selim bu arada sen klima ve rezistans'ı nasıl yaptın yahu bir fikir ver bakalım [/quote]Sendede rezistans patlamış heralde Demekki ilk su koyuveren rezistans ampulü oluyor
Harun Deruk isimli üyemizin mesajı forum kurallarına aykırı olduğundan ve üyelerimizin rahatsız belirttiğinden dolayı silinmiştir Anlayışınız için teşekkürler[/quote] ne yazmıştımki ben :S dedim beceremiyorum bu işi anlamıorum falan yazmıştım:S neyse...
Ziya hiç hoş olmamış arkadaşım.. kendi fikrim hiç beğenmedim Şaka bir yana 10 numara olmuş bizimkilerde çok sönük yanıyor ve dediğin gibi rezistans hiç yanmıyor ampulu gitmiş herhalde.bende alıcam led ve direnç bakalım nasıl olucak... Başarılı bir Çalışma ellerine sağlık...Selim bu arada sen klima ve rezistans'ı nasıl yaptın yahu bir fikir ver bakalım [/quote]ben hiç bir şey yapmadım. 11 yıldır aynı ışıklar. sadece orta panelin ampülü yeşiliyle (cam göbeği diyelim yeşil denemez) değişti. klima ve rezistans yeşil yanıyor. yemyeşil. foto cep telefonuyla ve beyaza yakın çıkmış. ayrıca gayet yeterli aydınlatması var. bugün Ziya arkadaşımla yine tüm elektronikçileri fethettik, bu tipte her renkte ampül bulabliyorsunuz. bende hiç görmemiştim ampülü led'e benzeyen ama akkor olan minicik bir ampül.Bu arada arkadaşlar mini Karaköy buluşmasına katılan olmadı?? biz de çaylarımızı ve balık-ekmeklerimizi götürdük sizler olmadan Şaka maka bir yana, bir ara da İstanbul buluşması yapmak lazım.
ziya elektronikcisin heralde meslektas sayılırız sana o soruyu sormamın sebebi hic yanarkengörmedim ben o rezistans ve 4 lü flasörü heralde dedim bunlarda lamba yok onun icin hic ugrasmadım ve sormadık tabii ama sizde yanarken görünce ooo mükemmeloluyormus simdi göstergeleride beyaz yaptık onlarıdda beyaz yaparsak güzel olacagını düsünüyorum inan 8 kere söktüm orayı artık korkuyorum elimde kalacak diye[/quote]Ben Meslek lisesi Elektrik mezunuyum Çok söküp taktıysan dediğin gibi kenarlardaki klipsler biraz oynama yapabilir.[quote=selim kara]ben hiç bir şey yapmadım. 11 yıldır aynı ışıklar. sadece orta panelin ampülü yeşiliyle (cam göbeği diyelim yeşil denemez) değişti. klima ve rezistans yeşil yanıyor. yemyeşil. foto cep telefonuyla ve beyaza yakın çıkmış. ayrıca gayet yeterli aydınlatması var. bugün Ziya arkadaşımla yine tüm elektronikçileri fethettik, bu tipte her renkte ampül bulabliyorsunuz. bende hiç görmemiştim ampülü led'e benzeyen ama akkor olan minicik bir ampül.Bu arada arkadaşlar mini Karaköy buluşmasına katılan olmadı?? biz de çaylarımızı ve balık-ekmeklerimizi götürdük sizler olmadan Şaka maka bir yana, bir ara da İstanbul buluşması yapmak lazım.[/quote]Güzel bi gün dü Kardeşim iyi gezdik. Malzeme stoğunu da yaptık inşallah yakında göstergeler de Ledlerden nasibini alıcak Ama önce Selim Şu arızalı televizyonu bi halledim o kadar malzeme aldık