Otomatik 96 GLİ. Atiker Fast system. 100km=12,5lt. km(benzin dahil) Henüz taktıralı 300 km oldu. Ayara gittim 1000 km'ye kadar sistem oturur ve yakıt düşer dediler. Sizin düşünceleriniz...?
Otomatik 96 GLİ. Atiker Fast system. 100km=12,5lt. km(benzin dahil) Henüz taktıralı 300 km oldu. Ayara gittim 1000 km'ye kadar sistem oturur ve yakıt düşer dediler. Sizin düşünceleriniz...?
doğru demişler...
ben de daha yeni taktırdım LPG'yi, yakıtta artış göremedim ama öteki arabadan biliyorum, başta biraz fazla yakması normal, neticede arabanın tanımadığı bilmediği bir yakıt türü...
artık benim sistem oturdu, ayarlar tamam, rakam vermek, ne kadar yaktığını bilmek için yapılan yok mantıklı.. şimdi tam ve asıl değerleri verebilirim;
aralığın başında taktırdım lpg kitimi, aralığın başından şubatın başına kadar, yani 2 aylık bir sürecin toplam rakamlarını, istatistiklerini veriyorum;
toplam alınan yakıt = 790tl lpg, 230tl benzin = 1020tl
benzin litresi ortalama = 3.91
lpg litresi ortalama= 2.17
ortalama yakıt tüketimi = 10lt
yapılan kilometre = 4292,5km
ortalama kmde harcanan kr =22kr
an itibariyle elde edilen kar = 250tl
değerlerin hepsi excel tarafından toplanmış, elde edilmiş, hesaplanmış değerlerdir.. elde edilen kar tamamen 1lt benzin = 1.2 lt lpg hesabıyla hesaplanmıştır ancak tahmini kar çok daha fazladır çünkü 150tl ile katettiğim ankara-izmir arasını bir keresinde 75 dieğr bir keresinde basarak 95tlye katettim..
Türkay 0,22 iyi aslında , ben 1500KM geçtim bugüne kadar aldığım benzin sadece 30 TL ve hala aynı benzinden var

ışık yandı ama 1 2 güne bi 20 30 tl lik benzin daha alırım
1,3 xl aracıma 70 tl lik opet gaz fullettiriyorum 300 km yapıyor fazla basarsam 250 yi bile zor görüyor
an itibariyle tüketimden memnunum..basıyorum da, bolca benzinde kullanıyorum da her şeyi yapıyorum fütursuzca
1,3 xl aracıma 70 tl lik opet gaz fullettiriyorum 300 km yapıyor fazla basarsam 250 yi bile zor görüyor
aracında bir sorun var bence çok fazla yakıyor
aracında bir sorun var bence çok fazla yakıyor
Banada öyle geliyor ama bujileri buji kaplolarını yağını herşeyini değiştirdim yine aynı
megane'ın deposu 45-50TL'lik lpg alıyor şu fiyatlarla, 70'in üstüne çıkmazsam 320-330, 90 civarı gezersen 280-290km yapıyor...
benzin parasını hesaplamadım hiç...
Türkay 0,22 iyi aslında , ben 1500KM geçtim bugüne kadar aldığım benzin sadece 30 TL ve hala aynı benzinden var
ışık yandı ama 1 2 güne bi 20 30 tl lik benzin daha alırım 
mesut araçta çeyrek depedon aşağı benzin bırakmamaya özen göster. sonuçta LPG de olsa daha benzin pompası çalışıyor ve enjektörlere benzin geliyor diye biliyorum (sistemden sisteme değişebilir). bunu kapatmamalarının sebebi dolaşan benzin, benzin enjektörlerini soğutmaya yarıyormuş. taktırdığım yer bana bu şekilde açıklamıştı.
arkadaşlar benim araç 93 corolla 1.6 gl 50tl gazla 140 km gidebiliyorum..kısa mesafe yapıyorum.4+4=8km
6 km rampa ve 2.viteste çıkoyorum.Sizce normal mi?
Saygılar.
mehmet kardeşim düz yolda gidersen hiç rampa çımazsan ne kadar yakıyor onun bilgisini ver bizde iki sonucu karşılaştıralım ""bu arada aracın sıralı sistemmi""şuan senin araç 35.7 krş yakıyor gözüküyor ama 6 km rampada az değil dediğim gibi düz yoldaki yakıt değerini yazarsan daha doğru bi yorum yaparız""
arkadaşlar benim araç 93 corolla 1.6 gl 50tl gazla 140 km gidebiliyorum..kısa mesafe yapıyorum.4+4=8km
Saygılar.
2. viteste çıkmanızı anlamadım ben sebebi ne acaba ?
2. viteste çıkmanızı anlamadım ben sebebi ne acaba ?
e dik rampa.. 3e atamıyorum demek istemiş
e dik rampa.. 3e atamıyorum demek istemiş
Abi atılır elbet ya

4000 yapıp atılır kaldırır araba 1.6 sonuçta
Saygılar.
bahsettiğiniz mesafe için bu değerler çok normal, motor daha ısınamadan sizin yolunuz bitiyor, dolayısıyla tüketim artar...
o zaman daha çok yakar ya ercü
2 viteste gitmekten çok yakıcağını zannetmiyorum be abi zaten sırf araba toparlasın diye 2. viteste 4000e getirip 3. vites olucak anlık yani
2 viteste gitmekten çok yakıcağını zannetmiyorum be abi zaten sırf araba toparlasın diye 2. viteste 4000e getirip 3. vites olucak anlık yani 
bi gün dene yol bilgisayarına bakarak
bi gün dene yol bilgisayarına bakarak
Bırak şu aleti 10 dercelik yokuş görse fırlıyo manyak makina