Gönderen Konu: Klima Kış Ayında Nasıl Kullanılmalıdır  (Okunma sayısı 45902 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: AB+
Klima Kış Ayında Nasıl Kullanılmalıdır
« Yanıtla #20 : Kasım 08, 2007, 11:59:35 »
Alıntı yapılan: Selim Tokgöz
Peki kullanım kılavuzlarında neden böyle bir uyarı yok?
[/quote]

O kadarını yetkili servise sormak lazım Selim Bey. Kataloğunu ben basmadım ki Toyotanın  ben sadece sizlere yararlı olması açısından fikir paylaşımı yapıyorum. ben klimacıyım, klimamı böyle kullanıyorum. siz istediğiniz gibi kullanabilirsiniz.
99 / T22 / 2.0 / SOL

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Kasım 08, 2007, 11:59:35 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #21 : Kasım 08, 2007, 20:36:19 »
Alıntı yapılan: İsmail H. Timurcioğlu
Behlül bey aracınız neydi? Benim aracım imzamda yazıyor. Hava girişini dıştan içe nasıl ayarlıyoruz? Öyle bi düğmemi var? Fan hızı var, 1-4 arası, cam, yere, içeriye verme düğmesi var, sıcak soğuk ayar düğmesi var. Altta klima A/C Süğmesi var, bi arabaresmi oval bi ok işareti var altında  (Bahsettiğiniz bu mu yoksa), cam rezistansı düğmesi. Başka bi düğme yok. Dediğiniz nasıl yapılıyo. Ve arka yan camları ne olursa olsun açamıyosunuz mesela.
[/quote]

Aracım 2001 1.6 terra AC SPC.  Hava girişinin dıştan içe ayarlaması diye tarif ettiğim şey şudur.
Sizin  tarifinize göre bir araba resmi var. O araba resminin üstünde oval bir ok var. İşte o oval ok işareti içerideki havanın devir daim edilmesidir. Yani içerideki havayı alıp yine içeriye üfler. Bu konumda kullanırsanız camlardaki buğu hiç bir zaman gitmez. Benim aracımda bu ayar  iki araba resmi ile belirtilmi. soldaki araba resmi üzerinde oval bir ok var, sağdaki araba resminde ise dışardan arabanın içine doğru giren bir ok işareti var. İşte dışardan arabanın içine doğru giren ok işaretine düğmeyi getirdiğimizde hava dışarından içeriye girer. Sizde böyle bir işaret yoksa tarif ettiğiniz düğmeye bastığınızda içerideki havayı üfler. Bu da camda buğu oluşumunu engellemez. Bu düğmeye basmazsanız dışarından içeriye hava girer ve buğu azalır. Sağ ve sol camlardaki buğuyu ise, sağ ve solda bulunan hava üfleme kapaklarını camlara çevirmek suretiyle çözebilirsiniz. Ben buğu sorunumu bu şekilde hallettim ve hiç buğu olmadan kullanıyorum.
Toyota Corolla 2001 1.6 terra  AC SPC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '19
  • 37 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
camlarda buğunun giderilmesi
« Yanıtla #22 : Ekim 29, 2010, 10:51:21 »
merhabalar
bende 2000 model toyota corolla kullanıyorum araç içinde buğu olmaması içinbahsedilen yöntemleri denedim yinede tam çözüm olmadı ön camda oluşmuyor ancak arka camda oluşuyor bu konuda öneriniz varmı teşekkür ederim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
Ynt: Klima Kış Ayında Nasıl Kullanılmalıdır
« Yanıtla #23 : Ekim 29, 2010, 13:28:00 »
  Aracın iç havalandırma özellikleride önemlidir bunun için. Tabi havalandırma kuvvetide. En kötü ihtimal arka camlara büğü önleyeci sürebilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: '19
  • 37 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ekim 30, 2010, 00:14:42 »
hakan bey merhaba
öneriniz için çok teşekkür ederim buğu önleyiciden kastınız, bunun için özel spreylermi var
teşekkür ederim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ekim 30, 2010, 00:57:46 »
  Evet aynen öyle, özel spreyler var. Hatta bazı doğal çözümlerde var aslında. Ama spreyler işinizi görür. Büyük yapı marketlerin araç reyonlarında ya da benzin istasyonlarında bulabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Ekim 30, 2010, 09:58:44 »
ae101 de sıcak konuma getirdiğin zaman 4. fan da içerisi hamam gibi oluyor ancak AC tuşuna basıldığında ise yawaş yawaş arabanın içi soğumaya başlıyor.. Bende AC tuşuna basıldığı zaman 2 kat sıcak hava verecek sanıyordum ama yanılmışım selim arkadaşımız da ae101'lerde olmadığını söylemiş zaten :)
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 18 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Şubat 02, 2017, 17:43:57 »
Arkadaşlar sorum ile alakalı konu bulamadığımdan buraya yazıyorum.
aracımdaki klima dijital ve Kışın klimayı  A/C (8 numara) ve Front (7 numara) aynı anda yanar vaziyette çalıştırıyorum..geçenlerde bi akrabam aracıma bindi ve seyir halindeyken bana neden A/C düğmesini çalıştırma o şekilde benzinden yersin dedi..sadece front calışsın ön cama sıcak hava üfler arac ısınır ve benzinden yememiş olursun dedi...acaba bu doğrumu ? sadece front'ta calıştırmak Klimanın devrede olmadığı anlamınamı gelir ? cvplarınızı bekliyorum.. aracım 2007 corolla sol.hb
 eğerki klima devrede olmayıp sadece motordan sıcaklığı alıyorsa,acaba Aküdenmi enerjiyi almış oluyor ?

Mesaj Birleştirildi: Şubat 03, 2017, 12:13:57
bu konu hakkında bilgisi olan yokmu ?
E12

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '09
  • 72 kere teşekkür etti
  • 39 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Şubat 03, 2017, 14:54:35 »
Arkadaşlar sorum ile alakalı konu bulamadığımdan buraya yazıyorum.
aracımdaki klima dijital ve Kışın klimayı  A/C (8 numara) ve Front (7 numara) aynı anda yanar vaziyette çalıştırıyorum..geçenlerde bi akrabam aracıma bindi ve seyir halindeyken bana neden A/C düğmesini çalıştırma o şekilde benzinden yersin dedi..sadece front calışsın ön cama sıcak hava üfler arac ısınır ve benzinden yememiş olursun dedi...acaba bu doğrumu ? sadece front'ta calıştırmak Klimanın devrede olmadığı anlamınamı gelir ? cvplarınızı bekliyorum.. aracım 2007 corolla sol.hb
 eğerki klima devrede olmayıp sadece motordan sıcaklığı alıyorsa,acaba Aküdenmi enerjiyi almış oluyor ?

Mesaj Birleştirildi: Şubat 03, 2017, 12:13:57
bu konu hakkında bilgisi olan yokmu ?

Akrabanız doğru demiş, ac tuşunun ışığı yanıyorsa klima açıktır, ön cam buğusu kolayca giderilir. Yaklaşık 1-2 dk klima açık kalsın sonra ac yi kapatın, sadece ön cama hava verme açık kalsın. Hem tasarruf hem de buğusuz bir sürüş sağlarsınız. Araç içinde yolcu çoksa buğunun çözülmesi uzun sürer, klimayı kapatınca daha kısa sürede tekrar buğu yapabilir.
Kxl`s Garage

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 50000
  • Model Yılı: '13
  • 10 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Şubat 03, 2017, 16:14:23 »
manüel klimalı araçlarda ön camdaki buğu sorunu için yapılacak standart hareket:
havalandırma iç sirkülasyonda ise dışarıdan hava alımına al
hava üflemesini ön cam ve yan camlara ayarla
fan yüksek kademe
sıcaklık ayarı max
klima buğu gidene kadar açık  sonra off 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3164 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Şubat 03, 2017, 16:20:20 »
Kışın egzos kokusu çekmemek için hep klimayı çalıştırırım yaz kış.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.