merhabalar
bende 2000 model toyota corolla kullanıyorum araç içinde buğu olmaması içinbahsedilen yöntemleri denedim yinede tam çözüm olmadı ön camda oluşmuyor ancak arka camda oluşuyor bu konuda öneriniz varmı teşekkür ederim
Aracın iç havalandırma özellikleride önemlidir bunun için. Tabi havalandırma kuvvetide. En kötü ihtimal arka camlara büğü önleyeci sürebilirsiniz.
hakan bey merhaba
öneriniz için çok teşekkür ederim buğu önleyiciden kastınız, bunun için özel spreylermi var
teşekkür ederim
Evet aynen öyle, özel spreyler var. Hatta bazı doğal çözümlerde var aslında. Ama spreyler işinizi görür. Büyük yapı marketlerin araç reyonlarında ya da benzin istasyonlarında bulabilirsiniz.
ae101 de sıcak konuma getirdiğin zaman 4. fan da içerisi hamam gibi oluyor ancak AC tuşuna basıldığında ise yawaş yawaş arabanın içi soğumaya başlıyor.. Bende AC tuşuna basıldığı zaman 2 kat sıcak hava verecek sanıyordum ama yanılmışım selim arkadaşımız da ae101'lerde olmadığını söylemiş zaten
Arkadaşlar sorum ile alakalı konu bulamadığımdan buraya yazıyorum.
aracımdaki klima dijital ve Kışın klimayı A/C (8 numara) ve Front (7 numara) aynı anda yanar vaziyette çalıştırıyorum..geçenlerde bi akrabam aracıma bindi ve seyir halindeyken bana neden A/C düğmesini çalıştırma o şekilde benzinden yersin dedi..sadece front calışsın ön cama sıcak hava üfler arac ısınır ve benzinden yememiş olursun dedi...acaba bu doğrumu ? sadece front'ta calıştırmak Klimanın devrede olmadığı anlamınamı gelir ? cvplarınızı bekliyorum.. aracım 2007 corolla sol.hb
eğerki klima devrede olmayıp sadece motordan sıcaklığı alıyorsa,acaba Aküdenmi enerjiyi almış oluyor ?
Mesaj Birleştirildi: 03 Şub, 2017 12:13
bu konu hakkında bilgisi olan yokmu ?
Arkadaşlar sorum ile alakalı konu bulamadığımdan buraya yazıyorum.
aracımdaki klima dijital ve Kışın klimayı A/C (8 numara) ve Front (7 numara) aynı anda yanar vaziyette çalıştırıyorum..geçenlerde bi akrabam aracıma bindi ve seyir halindeyken bana neden A/C düğmesini çalıştırma o şekilde benzinden yersin dedi..sadece front calışsın ön cama sıcak hava üfler arac ısınır ve benzinden yememiş olursun dedi...acaba bu doğrumu ? sadece front'ta calıştırmak Klimanın devrede olmadığı anlamınamı gelir ? cvplarınızı bekliyorum.. aracım 2007 corolla sol.hb
eğerki klima devrede olmayıp sadece motordan sıcaklığı alıyorsa,acaba Aküdenmi enerjiyi almış oluyor ?
Mesaj Birleştirildi: 03 Şub, 2017 12:13
bu konu hakkında bilgisi olan yokmu ?
Akrabanız doğru demiş, ac tuşunun ışığı yanıyorsa klima açıktır, ön cam buğusu kolayca giderilir. Yaklaşık 1-2 dk klima açık kalsın sonra ac yi kapatın, sadece ön cama hava verme açık kalsın. Hem tasarruf hem de buğusuz bir sürüş sağlarsınız. Araç içinde yolcu çoksa buğunun çözülmesi uzun sürer, klimayı kapatınca daha kısa sürede tekrar buğu yapabilir.
manüel klimalı araçlarda ön camdaki buğu sorunu için yapılacak standart hareket:
havalandırma iç sirkülasyonda ise dışarıdan hava alımına al
hava üflemesini ön cam ve yan camlara ayarla
fan yüksek kademe
sıcaklık ayarı max
klima buğu gidene kadar açık sonra off
Kışın egzos kokusu çekmemek için hep klimayı çalıştırırım yaz kış.