0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Peki kullanım kılavuzlarında neden böyle bir uyarı yok?[/quote]O kadarını yetkili servise sormak lazım Selim Bey. Kataloğunu ben basmadım ki Toyotanın ben sadece sizlere yararlı olması açısından fikir paylaşımı yapıyorum. ben klimacıyım, klimamı böyle kullanıyorum. siz istediğiniz gibi kullanabilirsiniz.
Behlül bey aracınız neydi? Benim aracım imzamda yazıyor. Hava girişini dıştan içe nasıl ayarlıyoruz? Öyle bi düğmemi var? Fan hızı var, 1-4 arası, cam, yere, içeriye verme düğmesi var, sıcak soğuk ayar düğmesi var. Altta klima A/C Süğmesi var, bi arabaresmi oval bi ok işareti var altında (Bahsettiğiniz bu mu yoksa), cam rezistansı düğmesi. Başka bi düğme yok. Dediğiniz nasıl yapılıyo. Ve arka yan camları ne olursa olsun açamıyosunuz mesela.[/quote]Aracım 2001 1.6 terra AC SPC. Hava girişinin dıştan içe ayarlaması diye tarif ettiğim şey şudur. Sizin tarifinize göre bir araba resmi var. O araba resminin üstünde oval bir ok var. İşte o oval ok işareti içerideki havanın devir daim edilmesidir. Yani içerideki havayı alıp yine içeriye üfler. Bu konumda kullanırsanız camlardaki buğu hiç bir zaman gitmez. Benim aracımda bu ayar iki araba resmi ile belirtilmi. soldaki araba resmi üzerinde oval bir ok var, sağdaki araba resminde ise dışardan arabanın içine doğru giren bir ok işareti var. İşte dışardan arabanın içine doğru giren ok işaretine düğmeyi getirdiğimizde hava dışarından içeriye girer. Sizde böyle bir işaret yoksa tarif ettiğiniz düğmeye bastığınızda içerideki havayı üfler. Bu da camda buğu oluşumunu engellemez. Bu düğmeye basmazsanız dışarından içeriye hava girer ve buğu azalır. Sağ ve sol camlardaki buğuyu ise, sağ ve solda bulunan hava üfleme kapaklarını camlara çevirmek suretiyle çözebilirsiniz. Ben buğu sorunumu bu şekilde hallettim ve hiç buğu olmadan kullanıyorum.
Arkadaşlar sorum ile alakalı konu bulamadığımdan buraya yazıyorum. aracımdaki klima dijital ve Kışın klimayı A/C (8 numara) ve Front (7 numara) aynı anda yanar vaziyette çalıştırıyorum..geçenlerde bi akrabam aracıma bindi ve seyir halindeyken bana neden A/C düğmesini çalıştırma o şekilde benzinden yersin dedi..sadece front calışsın ön cama sıcak hava üfler arac ısınır ve benzinden yememiş olursun dedi...acaba bu doğrumu ? sadece front'ta calıştırmak Klimanın devrede olmadığı anlamınamı gelir ? cvplarınızı bekliyorum.. aracım 2007 corolla sol.hb eğerki klima devrede olmayıp sadece motordan sıcaklığı alıyorsa,acaba Aküdenmi enerjiyi almış oluyor ?Mesaj Birleştirildi: Şubat 03, 2017, 12:13:57bu konu hakkında bilgisi olan yokmu ?