0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
rot ta filan olsa arac her daim saga veya sola gezer yok öle olay filan rot balansı 3 ayda bir kontrol ettiririm ama dediginiz gibi tork yükseliyor ama aks kafalarındaki bosluk bunu yapabilirmi her nihayetinde 94 model ve 200 binde ama birde direksiyonda titresim hissediyorsunuz ya imkan olsada kullansanız cok moralimi bozuyor parke taslı yolda gidersinz ya hafif hafif sallıyor acaba direksiyon tıkırtı murcundan yapabilirmi yoruumlarınızı bekliyorum ona göre ya derindereye ya sonkara yada arabanın altına ben yatacam neyse yorumlarınız icin cok tesekkür ediyorum ellriniz dert görmesin[/quote]Tıkırtı murcu da nedir? Yoksa bozuk yolda benim arabanın direksiyonundan veya biryerinden gelen sesin kaynağı mı?
rot ta filan olsa arac her daim saga veya sola gezer yok öle olay filan rot balansı 3 ayda bir kontrol ettiririm ama dediginiz gibi tork yükseliyor ama aks kafalarındaki bosluk bunu yapabilirmi her nihayetinde 94 model ve 200 binde ama birde direksiyonda titresim hissediyorsunuz ya imkan olsada kullansanız cok moralimi bozuyor parke taslı yolda gidersinz ya hafif hafif sallıyor acaba direksiyon tıkırtı murcundan yapabilirmi yoruumlarınızı bekliyorum ona göre ya derindereye ya sonkara yada arabanın altına ben yatacam neyse yorumlarınız icin cok tesekkür ediyorum ellriniz dert görmesin[/quote]Selam. Aracın direksiyonu dediğiniz durumda sol ön lastik sağ ön lastikten daha fazla yol katettiği için dönüyor olabilir. Bu da sağ ön lastik patinaj çekiyor demektir. İki lastiğinde basınçalarının eşit olduğundan, yıpranmalarının aynı oranda olduğundan ve ön düzen aparatlarının boşluklarının rot balans ustasında kontrolünden sonra tekrar deneyin derim.Dreksiyondaki yol hissi ise bazı sürücülerin özellikle araçlarında istediği birşeydir. Gt kullanıcıları gibi.Ancak durum aşırıysa direksiyon kolonunun yataklarından da olabilir. Ayrıca bu araçlar hidrolik direksiyon olması lazım. Tıkırtı burcu varmı emin değilim. Olmayabilir. Direksiyon mafsallarıda zaman içinde boşluk yapabilir.
merhaba sayın forum üyeleri sizlerle bir derdimi daha paylasacagım simdi en sorunlu toyota diye bizi forumdanda atacaklar [/quote]son konularınıza baktığımda:- direksiyon kutusu- fren- motor çekişi- amortisör- yağ lambası...liste bu şekilde devam ediyor.Bence burada garip bir durum var, lütfen bakımsız araçlarla trafiğe çıkmayın, ya değiştirin, ya bakımlarını yaptırın ya da hurdaya çıkarın. Bu kadar problemli Toyota ilk kez duyuyorum.
direksiyondaki titreşim belli bir sürat te iken yapıyrosa bunun kaynagı balans ayarıdır rot ile balans ayarı ayrı şeylerdir lastiklerin durumunun kontrol edilmesi gerekir bence sadece balans ayarı ve lastik rotasyonuyla problemi çözebilirsin ayrıca jantlarından biri veya birkaçı yamuk olabilir.[/quote]yok arkadasım sende anlamadın benim aracın derdini giderken direksiyonda yol daki titresimleri cok alıyorum yani parke tasında giderken direksiyon cok titresim yapıyor sürat en fazla 60 balanssız olan tekerlek ler 60 da birsey belli etmezler 3 ay olmadı sonkarda rot balans ayarı yaptırdım