Gönderen Konu: Direksiyon Problemi  (Okunma sayısı 4293 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99270
  • Model Yılı: '97
  • 1 kere teşekkür edildi
Direksiyon Problemi
« : Ekim 29, 2007, 00:19:57 »
merhaba sayın forum üyeleri sizlerle bir derdimi daha paylasacagım simdi en sorunlu toyota diye bizi forumdanda atacaklar  

arkadaslar aracı duz yolda test mayetinde 2. viteste 3000 devir de 40 km süratle seyrederken birden gaza yükleniyorsunuz ve aracın direksiyonu saga dogru yarım bir sekilde dönüyor acaba neden dir birde direksiyonda cok titresim var rot balans ayarından degil haberiniz olsun parke taslarının üzerinden gecerken bile direksiyonda titresim hissediyorsunuz acaba bunlar normalmi yoksa bizimki gene ilgi alaka mı bekliyor ne dersiniz acaba hadi kendinize iyi bakın

Toyota Club Türkiye

Direksiyon Problemi
« : Ekim 29, 2007, 00:19:57 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1.viteste farkı hisset . . .
  • Kan Grubu: 0+
Direksiyon Problemi
« Yanıtla #1 : Ekim 29, 2007, 19:36:07 »
servise falan sordunuzmu?
2005 COROLLA 1.6 SEDAN SOL  BUZ MAVİSİ . . . """""" MAVİ ŞEYTAN""""""   :)
2007 YARİS 1.3

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Site Başçavuşu
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 52 kere teşekkür edildi
Direksiyon Problemi
« Yanıtla #2 : Ekim 29, 2007, 22:07:34 »
1. viteste de 3000 devirde iken gaza yüklenince aynı sorun var mı?
Bana ön lastikl hava basınçlarıyla ilgili bir şey olabilir diye de geldi.Sadece direksiyon mu dönüyor yoksa aracınızda mı sağa doğru gidiyor?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
Direksiyon Problemi
« Yanıtla #3 : Ekim 29, 2007, 23:57:19 »
yok abi ya lastik ten degil sanki bir bosluk var direksiyon gaza yüklenince gidiyor saga dogru birde yoldaki bozuklukları direksiyonda cok siissediyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Direksiyon Problemi
« Yanıtla #4 : Ekim 30, 2007, 09:45:45 »
Erdem Bey, araba normal seyir halindeyken de sağa doğru çekiyorsa lastik basınçlarınızı kontrol ettirmenizde fayda olabilir. Aracın düşük viteslerde, ani gaza yüklenmelerde sağa sola doğru çekmesi yani aracı torkun yönlendirmesi gayet normal ama eğer lastiklerde veya rot balansta bir sorun varsa bunu daha şiddetli hissedebilirsiniz.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
Direksiyon Problemi
« Yanıtla #5 : Ekim 30, 2007, 11:05:39 »
rot ta filan olsa arac her daim saga veya sola gezer yok öle olay filan rot balansı 3 ayda bir kontrol ettiririm ama dediginiz gibi tork yükseliyor ama aks kafalarındaki bosluk bunu yapabilirmi her nihayetinde 94 model ve 200 binde ama birde direksiyonda titresim hissediyorsunuz ya imkan olsada kullansanız cok moralimi bozuyor parke taslı yolda gidersinz ya hafif hafif sallıyor acaba direksiyon tıkırtı murcundan yapabilirmi yoruumlarınızı bekliyorum ona göre ya derindereye ya
 sonkara yada arabanın altına ben yatacam  

neyse yorumlarınız icin cok tesekkür ediyorum ellriniz dert görmesin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Direksiyon Problemi
« Yanıtla #6 : Ekim 30, 2007, 15:57:23 »
Alıntı yapılan: erdem yılmaz
rot ta filan olsa arac her daim saga veya sola gezer yok öle olay filan rot balansı 3 ayda bir kontrol ettiririm ama dediginiz gibi tork yükseliyor ama aks kafalarındaki bosluk bunu yapabilirmi her nihayetinde 94 model ve 200 binde ama birde direksiyonda titresim hissediyorsunuz ya imkan olsada kullansanız cok moralimi bozuyor parke taslı yolda gidersinz ya hafif hafif sallıyor acaba direksiyon tıkırtı murcundan yapabilirmi yoruumlarınızı bekliyorum ona göre ya derindereye ya

[/quote]

Tıkırtı murcu da nedir? Yoksa bozuk yolda benim arabanın direksiyonundan veya biryerinden gelen sesin kaynağı mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
Direksiyon Problemi
« Yanıtla #7 : Ekim 31, 2007, 00:12:16 »
forum da duymustum bende ama heralde tam bilgim yok ama direksiyona gelen darbeleri uzerine alan birsey olsa gerek

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Direksiyon Problemi
« Yanıtla #8 : Aralık 01, 2007, 16:03:15 »

[/quote]
Selam.
Aracın direksiyonu dediğiniz durumda sol ön lastik sağ ön lastikten daha fazla yol katettiği için dönüyor olabilir. Bu da sağ ön lastik patinaj çekiyor demektir. İki lastiğinde basınçalarının eşit olduğundan, yıpranmalarının aynı oranda olduğundan ve ön düzen aparatlarının boşluklarının rot balans ustasında kontrolünden sonra tekrar deneyin derim.
Dreksiyondaki yol hissi ise bazı sürücülerin özellikle araçlarında istediği birşeydir. Gt kullanıcıları gibi.
Ancak durum aşırıysa direksiyon kolonunun yataklarından da olabilir. Ayrıca bu araçlar hidrolik direksiyon olması lazım. Tıkırtı burcu varmı emin değilim. Olmayabilir. Direksiyon mafsallarıda zaman içinde boşluk yapabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Direksiyon Problemi
« Yanıtla #9 : Aralık 01, 2007, 21:39:16 »
merhaba sayın forum üyeleri sizlerle bir derdimi daha paylasacagım simdi en sorunlu toyota diye bizi forumdanda atacaklar  [/quote]

son konularınıza baktığımda:
- direksiyon kutusu
- fren
- motor çekişi
- amortisör
- yağ lambası
...

liste bu şekilde devam ediyor.

Bence burada garip bir durum var, lütfen bakımsız araçlarla trafiğe çıkmayın, ya değiştirin, ya bakımlarını yaptırın ya da hurdaya çıkarın. Bu kadar problemli Toyota ilk kez duyuyorum.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
Direksiyon Problemi
« Yanıtla #10 : Aralık 02, 2007, 01:32:07 »
alper arkadasım orada dur ???? ben hicbir zaman bakımsız hurda bir aracla yola cıkıpta insanların hayatlarını riske atmam bu konular sadece aracımdan en yüksek verimi alabilmek icindir .

sen konulara bak bakalım neler yazıyor orada benim aracım 94 model ve 200 bini devirmisbir arac olarak cogu arabadan bakımlı olduguna eminim her seyiyle ben ilgilenirim birazda pipirikliyim bukadar

hurda = para verde yenisini alalım ozaman

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
Direksiyon Problemi
« Yanıtla #11 : Aralık 12, 2007, 00:44:09 »
direksiyondaki titreşim belli bir sürat te iken yapıyrosa bunun kaynagı balans ayarıdır rot ile balans ayarı ayrı şeylerdir lastiklerin durumunun kontrol edilmesi gerekir bence sadece balans ayarı ve lastik rotasyonuyla problemi çözebilirsin ayrıca jantlarından biri veya birkaçı yamuk olabilir.
Tuna ERGEN
Toyota Plaza Derindere Zeytinburnu
Yedek Parça

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
Direksiyon Problemi
« Yanıtla #12 : Aralık 13, 2007, 00:52:32 »
Alıntı yapılan: Tuna ERGEN
direksiyondaki titreşim belli bir sürat te iken yapıyrosa bunun kaynagı balans ayarıdır rot ile balans ayarı ayrı şeylerdir lastiklerin durumunun kontrol edilmesi gerekir bence sadece balans ayarı ve lastik rotasyonuyla problemi çözebilirsin ayrıca jantlarından biri veya birkaçı yamuk olabilir.
[/quote]

yok arkadasım sende anlamadın benim aracın derdini giderken direksiyonda yol daki titresimleri cok alıyorum yani parke tasında giderken direksiyon cok titresim yapıyor sürat en fazla 60 balanssız olan tekerlek ler 60 da birsey belli etmezler 3 ay olmadı sonkarda rot balans ayarı yaptırdım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Direksiyon Problemi
« Yanıtla #13 : Aralık 13, 2007, 09:41:17 »
O zaman problem %90 direksiyon kutusundan kaynaklanıyor....
2006 Corolla Sedan D-4D Gümüş Gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bir Toyota Aşığı...
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür edildi
Direksiyon Problemi
« Yanıtla #14 : Aralık 15, 2007, 22:42:45 »
bencede sag lastıgın daha cok patinaj cekmesınde olabılır cunku bende sola donuslerde gaza bıraz fazla basınca sag teker patinaj cekıyor ve dıreksıyon saga cekıyor ama hava basıncını ayarlarsan bıde ole dene parke tasların uzerınden gecerken tıtresım varsa dıreksıyon kutusundan olabılır bıran once gotur tekerlegı yolda brakma derim saygılarımla...
All For You COROLLA!!!