Gönderen Konu: Yag Lambası Problemi  (Okunma sayısı 2223 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99270
  • Model Yılı: '97
  • 1 kere teşekkür edildi
Yag Lambası Problemi
« : Ekim 28, 2007, 23:59:04 »
merhaba arkadaslar bugün farkettim arabayı calıstıracam neyse marsa bastım araba calıstı ve calısırkende yag lambasını söle 10 saniye yaktı araba hareket etti ve stop ettim birdaha marsa bastıgımda birdaha yag lambası yandı ve bu sefer 3 sn filan anlamadım zaten biliyodum cok sessizdi bu ara araba 5 ay önce 1300 ytl yi yiyince cok usluydu ama gene yaramaz bir cocuk olmaya basladı heralde neyse yorumlarınızı bekliyorum gene bizi bir sanayii macerası bekliyor heralde o degerli yorumlarınızı esirgemezseniz cok sevinirim

Toyota Club Türkiye

Yag Lambası Problemi
« : Ekim 28, 2007, 23:59:04 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
Yag Lambası Problemi
« Yanıtla #1 : Ekim 29, 2007, 00:08:57 »
Yağ seviyesini kontrol ettiniz mi? Birde en son ne zaman yağ ve yağ filtresi değiştirdiniz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
Yag Lambası Problemi
« Yanıtla #2 : Ekim 29, 2007, 00:11:23 »
yag ve yag filtresi tam olarak temmuzun 25 de degisti yag castrol macnatec filtrede orj tam olarak 4800 km yaptım aracımla ve bu olay beni korkutmaya basladı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
Yag Lambası Problemi
« Yanıtla #3 : Ekim 29, 2007, 00:14:57 »
Bende magnetec kullanıyorum, kesinlikle doğru tercih. Sanırım bi ustaya göstermeniz gerekecek, buradan bi yorum yapmak zor. Basit bi yağ müşürü arızası olabileceği gibi ciddi bi sorun da olabilir. umarım ucuza hallolacak bişeydir. Bu arada 5 ay önce neden masraf çıkarmıştı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
Yag Lambası Problemi
« Yanıtla #4 : Ekim 29, 2007, 02:13:49 »
ooooooooooooooooooooooo neyini degismedikki sana saysam sabaha kadar okuyamazsın zaten ama verdigim o fiyatta istavroz kutusu kopmle yani ( difransiyel) sanzıman giris cıkıs bilyaları sol ic aks ve sanzıman revisyonu keceler anlıyacagın sanzımanın 200 binlik agır bakımını yaptım ama arabada degismeyen  bir sahibi kaldı biraz deliyimdirde  degisme zamanı gelmeden degisiyoz yagı bile 5 bin kullanıp yeter diyip yeni koyuyorum aracım 200 binde ve mükemmel oldu komple harcadıgım para ise 4000 ytl simdi o kadar harcanırmı diyecesiniz alacagım arabada gene masraf cıkaracak ve satarsam yerine koyacak birsey bulamadım yani biraz ekonomiye dayalı onun icin elimdekinin agır tüm bakımlarını yapıp binmeye calısıyorum ama degistigim parcaları kısaca yazabilirim komple kayıslar ön disk balatalar 4 amortisör arka balatalar debriyaj seti suni deri klıflar ön mtor kulagı aks körükleri ön teker bilyaları lastikler

periyodik bakımları hic saymıyorum onlar muntazam bir sekilde ve tüm kullandıgım parcalar orj olmak üzere güzelce yaptırdım ssimdide bu yag olayı cıktı isl musirdedir yoksa yag pompası 250ytl kesinde 60 işcilik isteyecekler neyse abi hayırlısı olsun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Yag Lambası Problemi
« Yanıtla #5 : Ekim 29, 2007, 19:08:21 »
Yağ müşirinden kaynaklanan bir sorun yaıyor olabilirsiniz yada yağ basıncında sorun var...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
Yag Lambası Problemi
« Yanıtla #6 : Ekim 29, 2007, 23:59:12 »
eee yag basıncındaki sorun pompadan kaynaklanmıyormu sizce

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Yag Lambası Problemi
« Yanıtla #7 : Kasım 21, 2007, 00:52:44 »
Alıntı yapılan: erdem yılmaz
eee yag basıncındaki sorun pompadan kaynaklanmıyormu sizce
[/quote]

Benim eski broadwayda benzer bir sorun vardı. gaza bastıkça sönüyordu yağ lambası, rolantide ise yanıyordu. Gaza bastıkça sönüyorsa pompadan olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Carina
  • Kan Grubu: 0+
Ynt: Yag Lambası Problemi
« Yanıtla #8 : Mayıs 18, 2008, 00:10:53 »
yolda giderken arabamda yağ lambası yanıyor, yani sabit hızla giderken, bazen farları yaktığımda da yanıyor ve farları kapattığımda sönüyor, bazende kendisi yanıyor, yağ seviyesi normal, fikri olan varsa paylaşılırsa sevinirim,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • www.toyan.com.tr
  • Kan Grubu: A+
  • 6 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
Ynt: Yag Lambası Problemi
« Yanıtla #9 : Mayıs 18, 2008, 13:22:54 »
Yağ pompası muhtemelen. Belki müşir arızalı veya kablolar tam otutturulmamış olabilir. Yani araç yeteri kadar yağ basıncı yapamıyor. Eksikse, kalınsa, kirliysede bunu yapabilir.
Hi, I have come
TODAY TOMORROW TOYOTA