0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
gözlüklerim eskidiği için gözlüklerimi yenilemeye tanıdığım ve daha evvel alışveriş yaptığım optiğe gittim.antirefle olayından bahsettim gece yolculukarında farlar beni rahatsız etmiyordu meğer gözlüklerim antirefleymiş.yeni çerçeve ve cam aldım.yine aynı özelliklerde hatta bu sefer yeni sistem kararan camlar eklettim.farkında olmadan antirefle camı 2 senedir kullanıyormuşum.tavsiye ederim.
Aykut abi bende 3-4 hafta önce göz için muayeneye gittim ve doktor gözlüğümün değişeceğini söyleyerek gözlük yazdı benim daha önceki gözlük antirefle değildi ama yenisi antirefle aslında bu antirefle olayı benim aklımda değildi optikçi önerdi bende kabul ettim gerçekten eski gözlükle yeni gözlük arasında özellikle geceleri karşıdan gelen ışıklar açısından çok fark var .Birde camın antirefle olup olmadığını parlak cisimlere örneğin florasan bir lambaya veya gündüz gökyüzüne camı ayna olarak kullanarak baktığımızda baktığımız yeri yeşilimsi görmemiz lazım. (Bunu optikçi söyledi gerçektende eski ve yeni gözlüğümde denedim dediği gibi )Birde yanında numaralı güneş gözlüğü aldım gündüzleri için .Zaten asıl amacım güneş gözlüğüydü kendi kendime dedim optikçiye gitmeden önce doktorada muayene olim normal gözlük değişmesi gerekiyorsa değiştiririm ve malesef miyop derecem bayağı bir ilerlemiş.
numaralarım küçüktü zaten benim numaram değişmemiş ancak bizim ufaklık sayesinde gözlük epey yıpranmıştı.değiştireyim dedim aynı özelliklerde cama artı olarak polarize de eklettim.gözlüğü sürekli dışarıda taktığımdan güneş gözlüğü kullanamıyordum.bu sayede güneş gözlüğü görevinide görecek, yeni bir cam çıkmış koyudan şeffafa geçiş epey hızlıymış.gerçi biraz tuzlu oldu ama ona görede kaliteli ve güzel bir çerçevede seçtim,iki gözlüğü birden tek gözlükle aradan çıkarmış olduk.
Aykut abi öncelikle geçmiş olsun Yeni gözlüğün hayırlı olsun.Dediğin camı bilyorum fakat sadece araba ve traktör kullanırken güneş gözlüğünü takacağım için benim seçimim 2 ayrı gözlük oldu .
teşekkür ederim kardeşim.ihtiyaca göre değişiyor tabi seninde hayırlı olsun.
ARkadaşlar ben dün güneş gözlüğü siparişi verdim numaralı. BVL Bulgari marka çerçeve. http://www.gozlugum.com/catinfo.asp?cid=53Bu arada güneş gözlüğünde numaralı olursa öyle her cam çerçeve olmaz dedi gözlükçüm. Numaranın ayarlanması sıkıntılı oluyormuş. Şu anda kullandıklarım da BVL çok memnunum.
Benim güneş gözlüğümü de annem kaptı, halbuki bombesiz olsun diye ne zorluklarla seçmiştim onu İşimiz zor anacım. Yine de gözlüklerimi seviyorum
bu devirde gözlükmü kaldı,gözünü çizdir lazerle, 5-10 dakikalık bir operasyon, bi daha ömür boyu rahatsın
16,5 yıllık hekimim:)1 kez bile gözünü çizdirmiş göz doktoru görmedimhele benim yaşımda miyop gözü çizdirirsen 6 aya kalmaz hipermetrop cam takarsın5 den azsa çizdirmeyin boşuna
gözlüklerimi bugün aldım Görmemişin güneşgözlüğü olmuş tutmuş sapını koparmış Gerçekten iyi oluyormuş numaralı olması güneş gözlüğü takamıyordum önceden
Hazım dostumda sosyetik çıktı ne öle marka falan:)bende tagheuer var çok memnunum tuzlu ama hiç kaymıyor ve kulak ağrısı yapmıyorgüneş gözlüğü boyalı cam olduğundan en dandiğini alıyorum:)
çerceve deyip gecmeyin altın bile daha ucuz bende bu aralar gözlük bakıyorum ama fiyatlar cok uçuk tag heuer den begendim yarın sirkeciye gidecegim ama cok para fiyatı ucuzlatabilirsem alacağım selcuk beyin söylediği çok önemli odak noktasını ayarlayamaz ise gözünüz daha da bozulur..