Gönderen Konu: Klima Temizliği  (Okunma sayısı 10690 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
Klima Temizliği
« : Ekim 21, 2007, 22:01:40 »
Bazı yerlerde görüyorum klima sistemi temizliği falan diyolar nasıl oluyor bu sistem temizliği. Spreyler le mi yaıpyolar özel aletleri mi var ne işe yararBilenler açıklarsa sevinirim.
2000 ZZE112 Toyota Corolla 1.6 Terra Special A/C

Toyota Club Türkiye

Klima Temizliği
« : Ekim 21, 2007, 22:01:40 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
Klima Temizliği
« Yanıtla #1 : Ekim 21, 2007, 22:44:58 »
Benim bildiğim tek klima temizliği ara sıra polen filtresini değiştirmekten ibaret...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • 1 kere teşekkür edildi
Klima Temizliği
« Yanıtla #2 : Ekim 22, 2007, 14:51:25 »
Alıntı yapılan: ÖNER BÜYÜKYILDIZ
Benim bildiğim tek klima temizliği ara sıra polen filtresini değiştirmekten ibaret...
[/quote]
radyatörünüde belki temizlerler olabilir mi acaba? birde havalandırma kanallarını?
Allah’ın seçtiği kurtulmuş millet!
Güneşten başını göklere yükselt!
Avlanır, kim sana atarsa kement,
Ezel kuşatılmaz, çevrilmez ebed.....Şair

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
Klima Temizliği
« Yanıtla #3 : Ekim 22, 2007, 15:59:52 »
Alıntı yapılan: Hakkı Erkan
radyatörünüde belki temizlerler olabilir mi acaba? birde havalandırma kanallarını?
[/quote]
Şimdiye kadar kullandığım arabalarda hiç böyle bir temizlik ihtiyacı duymadım ama olabilir belki  

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • teknikoto.forumup.com
  • Araç: Hilux
  • Kan Grubu: 0+
Klima Temizliği
« Yanıtla #4 : Ekim 22, 2007, 18:43:25 »
klima temizliği mi oda nerden çıktı para tuzağı neyi temizliyorlar ki

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
Klima Temizliği
« Yanıtla #5 : Ekim 23, 2007, 01:12:17 »
Bu gün biraz daha araştırma yaptım bi sprey sıktıklarını bu spreyin kanallardaki bakteri ve mantar üremesinin önüne geçtiğini ve oluşumları da ortadan kaldırıdığını yazıyordu ama hala yeterli bir bilgi bulamadım.
2000 ZZE112 Toyota Corolla 1.6 Terra Special A/C

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
Klima Temizliği
« Yanıtla #6 : Ekim 23, 2007, 23:00:16 »
Evet polen filtresini değiştirip içine bir antibakteriyel sprey sıkıyorlar
--dünya dönüyor--

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
Klima Temizliği
« Yanıtla #7 : Ekim 24, 2007, 10:21:36 »
Alıntı yapılan: Alper Kutluer
Evet polen filtresini değiştirip içine bir antibakteriyel sprey sıkıyorlar
[/quote]

benim polen filtresine antibakteryal sprey değil de parfüm sıkmışlardı, içeriye güzel koku versin diye  

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Klima Temizliği
« Yanıtla #8 : Ekim 24, 2007, 11:13:44 »
Bilip bilmeden öyle parfüm sıkarlarsa alerjik kişilere çok büyük kötülük etmiş olurlar (örnek 1a. bendeniz).

Klimanızı arabayı stop etmeden birkaç dakika önce kapatırsanız da bakterilerin elinizden geldiği kadar önüne geçmiş olursunuz.

Sprey muhabbetini ben de duydum ama hiç yaptırmadım.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
Klima Temizliği
« Yanıtla #9 : Kasım 29, 2007, 16:08:42 »
Alıntı yapılan: Erdem Manisalı
Bu gün biraz daha araştırma yaptım bi sprey sıktıklarını bu spreyin kanallardaki bakteri ve mantar üremesinin önüne geçtiğini ve oluşumları da ortadan kaldırıdığını yazıyordu ama hala yeterli bir bilgi bulamadım.
[/quote]
Selam.
Klima temizliğinden kastınız klima gazı temizliğimi, klima radyatör temizliğimi, yoksa havalandırma kanalları temizliğimi?
Klima radyatörü gözle kontrol edilip, eğer üzerinde yaprak, böcek vb. cisimler varsa temizlenmeli.
Yine klima gazı da iki-üç senede bir değiştirilmeli. Çünkü bu gazda zaman içinde özelliğini kaybeder ve pislenir.
Havalandırma kanalları için duyduğunuz sprey Bauhaus da satılıyor. Air-Condition Cleaner gibi birşeydi yanlış hatırlamıyorsam ismi. Ucunda uzun bir borusu vardır ve hava kanallarının derinlerine kadar bu püskürtülür. Hem temizler hemde yeni bakteri oluşumunu bir süre engeller.

Arkadaşlar Hava kanallarının temizliğinin anlamsız olduğunu düşünüyorlar ama eğer bu kanalların içinin birkaçsenelik kullanım sonunda ne hale geldiğini görseler hemen onlarda temizlerlerdi. Diğer araçlardan gelen Mazot vb. partiküller zaman içinde kanallarda ziftleşip iğrenç ve sağlıksız bir yapı oluşturuyorlar.
Bu temizliği kendin sprey yardımıyla çok rahat yapabilirsin.
Kolay gelsin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür edildi
Klima Temizliği
« Yanıtla #10 : Kasım 29, 2007, 23:04:02 »
diğer bir husus da klima gazı için olan filtredir. (yağ filtresi gibi düşünün)
otobüs klimanlarında bu filtre var ve her sene değişmesi gerekiyor. tıkanma halinde
basınca dayanamayıp patlama yaptığını da duydum.
otomobil klimalarında böyle bir filtre var mı bilmiyorum.
kısa zamanda klimacı arkadaşımdan öğrenir size dönerim.
2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
Klima Temizliği
« Yanıtla #11 : Aralık 01, 2007, 13:50:59 »
Alıntı yapılan: murat iskefiyeli
diğer bir husus da klima gazı için olan filtredir. (yağ filtresi gibi düşünün)
otobüs klimanlarında bu filtre var ve her sene değişmesi gerekiyor. tıkanma halinde
basınca dayanamayıp patlama yaptığını da duydum.
otomobil klimalarında böyle bir filtre var mı bilmiyorum.
kısa zamanda klimacı arkadaşımdan öğrenir size dönerim.
[/quote]
Evet var.
Kurutucu olarak geçer, ancak 2-3 yılda bir değişmesi yeterlidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
Klima Temizliği
« Yanıtla #12 : Ocak 22, 2008, 08:34:59 »
arkadaşlar dün klima ile ilgili birşey farkettim. benim arabada klima düğmesine bastığınız zaman klima çalışmıyor, yani fanı çalışmıyor. önceden (yazları) klima düğmesine basınca devir bi anlık düşer di sonra düzelirdi. yani klimanın çalıştığını arabanın içinden hissediyorsunuz. dün ise araba ısındıktan sonra ve sıcak ayarda 4. kademede kalorifer çalışırken klima düğmesine bastığımda herhangi bi motor devrinde değişme olmadı. bende şüphelendim ve kaputu açtım baktım klima fanı çalışmıyor.
sorum şu;
motor ısınınca sıcak ayarda klima çalışırmı?yoksa gerek olmadığı için devreye girmeyebilirmi?
veya benim arabanın klimasında bi sorun mu var( örneğin gazı bitmiş olabilirmi?)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür edildi
Klima Temizliği
« Yanıtla #13 : Ocak 22, 2008, 14:54:55 »
Alıntı yapılan: Hakkı Erkan
arkadaşlar dün klima ile ilgili birşey farkettim. benim arabada klima düğmesine bastığınız zaman klima çalışmıyor, yani fanı çalışmıyor. önceden (yazları) klima düğmesine basınca devir bi anlık düşer di sonra düzelirdi. yani klimanın çalıştığını arabanın içinden hissediyorsunuz. dün ise araba ısındıktan sonra ve sıcak ayarda 4. kademede kalorifer çalışırken klima düğmesine bastığımda herhangi bi motor devrinde değişme olmadı. bende şüphelendim ve kaputu açtım baktım klima fanı çalışmıyor.
sorum şu;
motor ısınınca sıcak ayarda klima çalışırmı?yoksa gerek olmadığı için devreye girmeyebilirmi?
veya benim arabanın klimasında bi sorun mu var( örneğin gazı bitmiş olabilirmi?)
[/quote]

merhabalar,
aracınız dijital klima mı yoksa manuel mi? manuel ise sıkıntı var demektir. dijital ise ortam sıcaklığı düşük olduğu için devreye girmiyor olabilir.
2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
Klima Temizliği
« Yanıtla #14 : Ocak 23, 2008, 09:52:17 »
Alıntı yapılan: murat iskefiyeli
merhabalar,
aracınız dijital klima mı yoksa manuel mi? manuel ise sıkıntı var demektir. dijital ise ortam sıcaklığı düşük olduğu için devreye girmiyor olabilir.
[/quote]
klima manuel.  o dediğim devir saatinin bir an düşmesi heralde kompresörün devreye girmesi yüzünden. makina mühendisi bir arkadaş sordum, normal dedi. kompresör her zaman devreye girmeyebilir dedi. ama ben genede fırsat bulursam yetkili servise götürecem. gazını falan bi değiştirecem.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 102201
  • Model Yılı: '13
  • 154 kere teşekkür etti
  • 317 kere teşekkür edildi
Ynt: Klima Temizliği
« Yanıtla #15 : Nisan 07, 2015, 00:07:32 »
selam arkadaşlar.  uzun zaman oldu.  Ankara dan  Şanlıurfa ya göçtük  Suruç ta kobani ile uğraşır olduk. pek zaman ayıramıyorum ara ara ziyaret ediyorum. araç kullundığımızda yok. ayda 1 2 defa felan.

bu  gün aracı çalıştırdım klima yı açtım klima devreye giriyor 20 sn çalışıyor susuyor 10 sn sonra tekrar çalışıyor tekrar susuyor ........

1 ve 2  kademede aç kapa aç kapa yapıyor 3 ve 4 kademede ise kapatma yapmıyor .   soğutması da iyi değil.

kaputu açtığımda  1ve 2 kademede fan aç kapa aç kapa yapıyor  3 ve 4 te aç kapa yapmıyor fan dönüyor.
 rolantide oluyor diye gaz vererek takip ettim 2.000-2.500 devirde de fan aç kapa yapıyor  klima metal borusu soğuk ama içeriye çok soğuk vermiyor.
servise gideceğim ama  baya uzak şu an için.
klima manuel.
acaba neden yapar ?
yaris fun multidriveS 2013  beyaz lpg-brc + cruise control + speed limiter + android multimedya + geri görüş + ....

Güya kibar olabilmek icin Giresun u Kiresun yapanlar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #16 : Nisan 07, 2015, 08:08:24 »
 Klima gazı kontrol edildi mi? Gaz az ise pek çalıştırmamak lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Nisan 07, 2015, 10:45:05 »
Klima bakımı için şahsi uyguladıklarım mutlaka aracımı yılarken özellikle şu basınçlı su ile klima radyatörünü yıkarım radyatörün temiz olması daha çabuk soğumasını ve klimanın daha verimli çalışmasını sağlar. Geçen yıl yapmadım ama bu yıl dezenfektan spreyi ve köpüğü kullanacağım sprey olanı aracın havalandırma sistemini son ayarda çalıştırıp iç havalandırmayı aktif edip havalandırma sisteminin temizleyici sprey ile dolaşmasını sağlıyor. Köpük uygulaması ise havalandırma kanallarından içeri doğru uzatılan hortum yardımı ile evapratör de oluşan kiri temizliyor ve hortumu havalandırma kanallarında da  sıkarsak  kanallarda oluşan yağlanmanın kirin bir nebzede olsa önüne geçmiş oluruz .Polen filtresini düzenli temizler iseniz içeriye toz tarzı partiküllerin girme sinide engellemiş olursunuz
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '04
  • 6 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Nisan 07, 2015, 12:11:15 »
Klima bakımı için şahsi uyguladıklarım mutlaka aracımı yılarken özellikle şu basınçlı su ile klima radyatörünü yıkarım radyatörün temiz olması daha çabuk soğumasını ve klimanın daha verimli çalışmasını sağlar. Geçen yıl yapmadım ama bu yıl dezenfektan spreyi ve köpüğü kullanacağım sprey olanı aracın havalandırma sistemini son ayarda çalıştırıp iç havalandırmayı aktif edip havalandırma sisteminin temizleyici sprey ile dolaşmasını sağlıyor. Köpük uygulaması ise havalandırma kanallarından içeri doğru uzatılan hortum yardımı ile evapratör de oluşan kiri temizliyor ve hortumu havalandırma kanallarında da  sıkarsak  kanallarda oluşan yağlanmanın kirin bir nebzede olsa önüne geçmiş oluruz .Polen filtresini düzenli temizler iseniz içeriye toz tarzı partiküllerin girme sinide engellemiş olursunuz
yücel bey klima temizliği için hangi marka dezenfektan spreyi ve köpüğü kullanıyorsunuz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Nisan 07, 2015, 13:30:16 »
Ben henüz almadım ama würth marka veya sonax marka almayı düşünüyorum sonax traş köpüğü gibi havlandırma kanallarından evapratore ulaşıyorsunuz kokuyu ve kiri üzerinde barındıran yer evaprator dedikleri parça esas iş zaten onun temizliği .Würth ün ise sprey şeklinde ürünü var onu düşünüyorum oda araç içi havalandırma sistemindeki bakteri oluşumunu önleyip araç içinde temz hava teneffüs edilmesini sağlıyor.Şunu da söyleyim belki farklı markaların daha iyi ürünleri vardır ben bu markaları nette gördüğüm ve bilindik markalar oldukları için düşünüyorum
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "