Gönderen Konu: auris fren sistemi  (Okunma sayısı 4373 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
auris fren sistemi
« : Kasım 29, 2010, 23:19:51 »
arkadaşlar 2003 1.6 sol corolladan beri toyotanın frenleri bana güven vermiyor. şimdide auris aldım fren sistemi olmasına rağmen biraz daha iyileştirmek istiyorum. willwood ve brembo gibi markalara bakıyorum ve bir türlü aracıma uygun sistem bulamadım. bu konuda yardımcı olurmusunuz.

Toyota Club Türkiye

auris fren sistemi
« : Kasım 29, 2010, 23:19:51 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
Ynt: auris fren sistemi
« Yanıtla #1 : Kasım 30, 2010, 09:04:27 »
Emre bey, bu kanı birçok insanda var, frenlerim tutmuyor, yaa tabi tutmuyorda üretici öylesine bi fren sistemi yapmış ve en kısa fren mesafesine sahip araçlara biniyor değilmi ;)

şimdi aracın durmamasında birçok etken şey vardır,

1.si ve en önemlisi insan hatası, nasıl derseniz eğer ; önünze birşey çıktığında yada acil durmanız gerektiğinde genelde herkez ilk önce debr,yaja basar, ama bu çok yanlış bir harekettir, motorun ve debriyaj sisteminin boşa çıkmasıyla 1.2 tınluk bir kütle ileriye doğru gitme eyilimine girer, sizde o sırada sadece fren yaparak bu koskoca kütleyi durdurmaya çalışırsınız, yanlış işte burda,  herzaman söylerim, asla debriyaja basmayın direk frene basın,

önce debriyaja basmanın 2 sakıncası var, biri frene basma süreniz 1sn kadar gecikiçektir ve bu 1 saniye içinde araç metrelerce yol alıcaktır ;)  2.si ise frenleri daha çok zorlayacak ve aracı durdurmak zor hale gelicektir.

3.sü lastik durumlarıdır ; lastik dişleri az ise araç daha uzun mesafede duracaktır

4.sü lastik basınçlarıdır ; lastik basınçları az çok veya dengesiz ise , fren mesafesi uzayacaktır

5.si hava koşullarıdır ; soğuk havalarda lastikler ısınmadığı için tutunma özelliği azalacak ve fren mesafesi uzayacaktır, lastikler en iyi fren mesafesini üreticinin ön gördüğü uygun sıcaklıkta , lastik hamurunun yumuşak olduğu zamanlarda gerçekleşir.

6.sı ve bir diğer büyük etken ise, frene çok sert basıp absyi devreye sokmak , ABS devreye girdiği anda fren mesafeniz uzar, zaten ABS'nin amacı aracı çabuk durdurmak değil, lastikler kilitlenip aracın kaymasını engelliyerek direksiyon hakimiyetinin sürücde olmasını sağlamaktır , bu nedenle fren mesafesi uzar.

başkada birşeyler saymama gerek yok heralde :) önce fren , sonra debriyaja basın :)

bukadar ayrıntılı anlatım ve bilgi yeter sanırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 30, 2010, 09:07:36 »
olay budur :) konu kilitlenebilir :P :D

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #3 : Kasım 30, 2010, 11:05:53 »
çok güzel anlatmışsınız teşekkür ederim emeğe saygı... ama ben bunları yiyip yutalı çok oldu. toyota corolla 1.6 sol stock durumdayken 120km de ani fren yaptığınızda arka savuruyodu diskler çabuk ısınıyo lastikler kar lastiği... auris yine kar lastiği yeni 140 kmde aynı şekilde ba olmasa corollamla aynı sonuç olacak. buarada auriste spoiler var arka savurmaz sistemden dolayı... lütfen yardım edecek şekilde cevap verirsek teknik bilgileri zaten bir çoğumuz biliyoruz. SORUMA GELİRSEK WILWOOD VE BREMBO SİSTEMİNİ NASIL BULABİLİRİM. KONUYU ŞİMDİ KİLİTLEYEBİLİRSİNİZ. KİLİTLENİRSE...

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : Kasım 30, 2010, 11:12:54 »
buarada corolladki savrulmayı sorduğum zaman çelik jant veya spoiler demişlerdi. fren diskleri padleri içinde 10 saniye kadar düşünüp cevapsız kalmışlardı. 200 km stabil şekilde gidebilecek araç  üretiyosun. 240 km yazıyosun ama diskler çabuk ısınıyor ve şişme yapıyor. ÜRETİCİLER HER PARÇAYI TABİKİDE DÜŞÜNÜP TASARLAYIP DENEME YAPIP ÖYLE ÜRETİM YAPIYOLAR. AMA HERKES BİLİRKİ BİZİM YOLLARIMIZ ŞARTLARIMIZ FARKLI VE DİĞERLERİNİN YOLLARI ŞARTLARI FARKLI BUNLARIDA GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURULARIM...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Kasım 30, 2010, 11:24:05 »
çok güzel anlatmışsınız teşekkür ederim emeğe saygı... ama ben bunları yiyip yutalı çok oldu. toyota corolla 1.6 sol stock durumdayken 120km de ani fren yaptığınızda arka savuruyodu diskler çabuk ısınıyo lastikler kar lastiği... auris yine kar lastiği yeni 140 kmde aynı şekilde ba olmasa corollamla aynı sonuç olacak. buarada auriste spoiler var arka savurmaz sistemden dolayı... lütfen yardım edecek şekilde cevap verirsek teknik bilgileri zaten bir çoğumuz biliyoruz. SORUMA GELİRSEK WILWOOD VE BREMBO SİSTEMİNİ NASIL BULABİLİRİM. KONUYU ŞİMDİ KİLİTLEYEBİLİRSİNİZ. KİLİTLENİRSE...

Emre bizde herşeyi yuttuk buna emin ol ;)

büyük harfle yazmakta Bağırmak anlamına gelir forum ortamında, sen şimdi bana bağırarakmı cevap veriyorsun >:(

madem herşeyi biliyorsunda neden şunu akıl edemiyorsun acama , aracın savrulmasında en büyük etken

1. lastik basınçları

2. yumuşak yaylar ;)

35mm lik yay al önce , fren performansındaki artışı beyenmezsen

akebono marka tamamen seramik  fren balataları al,  ısınma sorununda azalır böylece,

biz bunları yutuk diyorsunda bunları bilemiyorsun hayret ettim doğrusu ? ?

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : Kasım 30, 2010, 13:13:15 »
büyük harf için pardon bilmiyordum okunur olması için büyük karakter kullandım. sadece pad'le sorun çözülür. ama ben biraz görünüm iyileştirme ve perfomance fren için bu konuyu açtım. siz nekadar toyota sevdalıysanız bende okadar toyota sevdalısıyım. stock fabrika çıkışı olarak bana göre yetersiz en baştan beri bunu söylüyorum. brembo ve wilwood padlari daha iyi diskleri hem seramik hemde daha uzun ömürlü sen bunu biliyor olmalısın... toyota corollada ben 1 sene içinde ön frenlerde 4 tane disk eskittim padleri saymıyorum bile...

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #7 : Kasım 30, 2010, 13:18:18 »
arkadaşlar abiler yardım ederseniz sevinirim. ben bu konuyu açmaktaki maksadım. aracımın frenlerini iyileştirmekti. kimse kimsenin bilgisini ölçmek gibi amacı olmaması gerek bana göre şu konuda... lütfen soruma yönelik cevap yazarsanız sevinirim.Auris 2011 model aracıma uygun brembo veya wilwood marka tunnig fren sistemini nerden bulabilirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Kasım 30, 2010, 13:36:05 »
Brembo nun uygun modelleri var ama wilwoodun yok mağlesef

bremboların linkini bulursam eklerim, ancak hatırlatayım TR de kesinlikle yok bu parçalar

bence sen sadece disklerini değiştir ben öyle yapıcam birde Seramik fren pedalları takıcam ozaman %50 iyileşme olur.

bu konuda açıklama yapmıştım istersen bir bak konuya

http://www.toyotaclubtr.com/modifikasyon/trd/

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #9 : Kasım 30, 2010, 14:00:24 »
teşekkür ederim. bunları türkiyeye nasıl getirte biliriz. sen aldınmı bunlardan.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Kasım 30, 2010, 16:11:32 »
teşekkür ederim. bunları türkiyeye nasıl getirte biliriz. sen aldınmı bunlardan.

Henüz almadım ama alıcam şubat mart gibi, getirtmekte bir sorun yok, sitesinden alıcaksın adresini yazıcaksın , sadece satıcıya rica et faturayı 100€ falan kessin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Kasım 30, 2010, 16:12:58 »
mesela yurtdışı 2.2 dizel aurisler için şu ürün var ama TR deki aurislerle disk çapı aynımı araştırmak lazım

http://cgi.ebay.com/Auris-2-2-D-Front-Drilled-Grooved-Brake-Discs-2007-/110537843577?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item19bc91a379

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #12 : Aralık 01, 2010, 11:08:56 »
kardeş sen bir numarasın eyvallah çok makbule geçti.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #14 : Aralık 01, 2010, 11:39:58 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Aralık 01, 2010, 14:11:23 »
bi araştırayım bakayım :D adama mesaj attım benim araca göre varmı disk diye bakalım ne diycek :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Aralık 01, 2010, 14:23:26 »
Selamlar aracım 2005 model Corolla HB 1.6

bijon aralığı 4x100

bu araca uygun ön fren diski varmı elinizde ?

Çap : 255 mm
Kalınlık/Kuvvet : 25 mm
Yükseklik : 49,3 mm

elinizde varsa fiyatı nedir ?

Kolay gelsin

adamdan gelen çevap :D :D

huseyinpol ( 3 )

01-12-2010 14:12

selamlar var.tercihiniz deliklimi yoksa kanalımıdır?
fiyat 450 olur saygılarımla

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #17 : Aralık 02, 2010, 15:01:25 »
:D aynen benden msj attım bana 680 liraya bırakıyo ön ve arka seti :D

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #18 : Aralık 02, 2010, 15:02:25 »
suyu severim kanallı olsun dedim hahahah :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Aralık 02, 2010, 19:11:22 »
Corolladada aynı sorun var frenler az tutuyor ama savurma yapmıyor asla ve dreksiyon hakimiyetini hiçbir zaman elden brakmıyor fakat fren mesafesi çok uzun o ayrı mesele ancak geçenlerde 207 2008 ile deneme yaptık ve frene basınca okadar kısa mesafede durdiki inanamadım ön camdan fırlayacak gibi oldum ama gelin görinki direksiyon hakimiyeti 000000 :D :D dreksiyonu kırsam azcık galiba bulunduğum hız kadar takla atcaktım :D