Gönderen Konu: lpg sorunu  (Okunma sayısı 1064 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ankara
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
lpg sorunu
« : Kasım 29, 2010, 22:21:15 »
2 buçuk yıldır toyoto corolla 1.6 16v sw aracımı atiker sıralı sistemle kullanıyorum 45 lt simit tank var normalde (2 ay kadar önce)aracımın deposunu doldurduğumda 43lt 44lt arası alıyordu 4 depodur 33lt 34 lt zor alır oldu ayrıca aracın çalışmasındada düzensizlikler meydana gelmeye başladı 1 ay içinde 3   4 kere gaz ayarı yaptırdım gitiğimde  basınç ayarı yaptılar sistem hatası düzeltiler ama yinede sorun devam ediyor.

Ayara gitmemein sebebi araç rolantide çalışırken benzine geçiyordu ben tekrar gaza aldığımda normal çalışıyor ama arasıra tekrarlıyor bazende peş peşe yaptığıda oluyor.

En son ayardan sonra bunu düzelti ama bu seferde aracın rolantisi arada bozuluyo  normal rolantisi 800devri ama arada 400 800 arası sarsıntılı çalışıyor yardımcı olurmusunuz
yaklaşma toz olursun geçme pişiman olursun

Toyota Club Türkiye

lpg sorunu
« : Kasım 29, 2010, 22:21:15 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 87000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: lpg sorunu
« Yanıtla #1 : Kasım 30, 2010, 11:47:44 »
mekanik kısma bi fikir veremem....
ama benim bildiğim stepne tanklar 47lt.liktir, onunda %80i dolabilir(emn.sis.var) oda 37lt tekabul eder. içinde de biraz kalır..yani 33-35lt alması gayet doğal...eskiden nasıl 43 alıyormuş şaştım.emn.sis. çalışmıyordu da çalışmayamı başladı diye düşündüm?

gerisi beni aşar dediğim gibi....
Cihan Şenol
2011 Corolla 1.33 Beyaz