Gönderen Konu: xenon far hakkında  (Okunma sayısı 2034 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 25
  • Model Yılı: '14
xenon far hakkında
« : Kasım 29, 2010, 03:23:29 »
coralllama xenon far taktırmayı dusunuyorum servis385 tl fiyat verdi dısarıda 200tl ama servisten orj toyota oldugunu vede garantiden bir eksilme yada garanti dısı kalmanın soz konusu olamayacagını soylediler...sizce servistemi taktırmalı yoksa dısarı yaptımak mı dogru aradaki fark neredeyse yarı yarıyaa

Toyota Club Türkiye

xenon far hakkında
« : Kasım 29, 2010, 03:23:29 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
Ynt: xenon far hakkında
« Yanıtla #1 : Kasım 29, 2010, 08:52:20 »
Dışarıda taktırmanız durumunda, garanti dışı kalacağını söyledirler mi?
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 284000
  • Model Yılı: '03
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 29, 2010, 08:57:42 »
aracınız 2011 ise bence servisten almanızı tercih ederim ama fiyatı 400 TL :D yok dışarda taktırıcam diyorsanız aksesuarcılarda 100 TL den başlıyor
2003 Corolla 1.6 Hb SoL  81 BB 888

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 29, 2010, 11:49:53 »
Dışarıda xenon denen aydınlatma ürünlerini 75 tl 'ya bile bulabilirsiniz, fakat !!! illaki xenon istiyorum, kanunen başımda ağrımasın, adam gibi ayarlı olsun, her doğa şartında önüme göreyim ama karşıyı rahatsız etmeyim, fenni muayenede de sıkıntı yaşamayım diyecekseniz servisten orjinal taktırın tabikide :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 284000
  • Model Yılı: '03
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 29, 2010, 11:59:54 »
Dışarıda xenon denen aydınlatma ürünlerini 75 tl 'ya bile bulabilirsiniz, fakat !!! illaki xenon istiyorum, kanunen başımda ağrımasın, adam gibi ayarlı olsun, her doğa şartında önüme göreyim ama karşıyı rahatsız etmeyim, fenni muayenede de sıkıntı yaşamayım diyecekseniz servisten orjinal taktırın tabikide :)

+1  metin abiye katılıyorum :D

2003 Corolla 1.6 Hb SoL  81 BB 888

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 29, 2010, 12:10:03 »
:) eyvallah Hasan.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Kasım 29, 2010, 13:35:34 »
Abi, ayardan ziyade mercekten sıkıntı oluyor. Merceksiz olunca ayarda olsa şehirlerarasında farı yüksek kullanıyor insan. Rahatsız ediyor karşıdakini.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 29, 2010, 22:32:51 »
Abi, ayardan ziyade mercekten sıkıntı oluyor. Merceksiz olunca ayarda olsa şehirlerarasında farı yüksek kullanıyor insan. Rahatsız ediyor karşıdakini.
Vedat abi farlar ayarlı olduktan sonra merceksiz farlarda göz almıyor ben aracımı aldım alalı xenon kullanıyorum daha karşıdan bir tek sellektör yemedim ama farlarım ayarlı . :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 29, 2010, 22:45:41 »
xenon iyidir taktırın :D
JA 8668

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #9 : Kasım 29, 2010, 23:26:43 »
Herkese merhaba bu gün itibari ile bende corolla 1.33 comfort modeli ile aranıza katıldım aracım 2 gün sonra teslim edilecek.Aracı alırken ekstra olarak 380 liraya xenon kit de satın aldım bayi orjinal Toyota xenon tercih ettiğim için elektrik aksamının garanti dışı kalma riskinin ortadan kalktığını soyledi. Dışarıda takılan xenon kitlerinin elektrik donanımına zarar verme ihtimalinin olduğunu ve bu durumlarda da aracın elektrik donanımının garanti dışı kalacağını belirtti bilginize...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #10 : Kasım 29, 2010, 23:46:03 »
Herkese merhaba bu gün itibari ile bende corolla 1.33 comfort modeli ile aranıza katıldım aracım 2 gün sonra teslim edilecek.Aracı alırken ekstra olarak 380 liraya xenon kit de satın aldım bayi orjinal Toyota xenon tercih ettiğim için elektrik aksamının garanti dışı kalma riskinin ortadan kalktığını soyledi. Dışarıda takılan xenon kitlerinin elektrik donanımına zarar verme ihtimalinin olduğunu ve bu durumlarda da aracın elektrik donanımının garanti dışı kalacağını belirtti bilginize...
Öncelikle aracınız hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin.
Mustafa abi benim xenon ları ben bir önceki aracımdan cıkarıp yeni aracıma kendim taktım ama bir önceki aracımda 2009 corollaydı ona aracı teslim almadan önce servise taktırmıştım taktıkları xenon gerçekten güzel 4300k gene sarı yanıyor ama yolu mükemmel aydınlatyor ben zaten rengi için taktırmadım iyi aydınlatsın benim için yeter . dışarıda satılan xenonlarda servisin dediği kadar dil biraz size abartmışlar tamam uzun ömürlü olmayabilir ama aracın elektrik tesisatına bir zarar vereceğini sanmıyorum. ama yinede en iyisi serviste taktırmak özellikle araç sıfırsa çünkü herhangi bir fabrika hatasında veya arızada dışarıda taktırdığınız xenonu bahane edip aracı garanti kapsamında onarmayabilirler. Bu şekilde bahane etme şansları yok en azından.

Bu arada belki bilyorsunuzdur ama ben yine uyarayim farlar açıkken aracı çalıştırmayın bu farlara birazda olsa zarar veriyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #11 : Kasım 30, 2010, 00:07:47 »
Amin Allah cümlemizi kazadan beladan korusun ayrıca uyarın için de teşekkür ederim bilmiyordum dikkat edicem garanti konusuna gelince bahane edecekleri kesin ancak haklı oldukları noktalarda yok değil piyasada ucuz çin malı araca zarar verebilecek çok xenon kit var birde bunu aracınıza takan insanlar konusunda ne kadar uzman bende Toyotanın yerinde olsam konuya bu şekilde bakardım sonucta elektrik sistemine dışarıdan müdahele ediliyor yoksa bende philips 4600k uzun/kısa bir kit takmayı çok isterdim ama en iyisi sonradan serviste başını ağrıtmayanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Kasım 30, 2010, 00:56:28 »
Vedat abi farlar ayarlı olduktan sonra merceksiz farlarda göz almıyor ben aracımı aldım alalı xenon kullanıyorum daha karşıdan bir tek sellektör yemedim ama farlarım ayarlı . :)
İnan alıyor ama insanlar artık yaygınlaştığı için bir şey demiyor. Çünkü çok güçlü ışık veriyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Kasım 30, 2010, 01:04:56 »
Servisler insanları nasıl kandıracaklarını çok iyi biliyorlar.Zamanında bende kanmıştım :)  O zaman daha körpeciktim bilmiyordum..
Neyse serviste ki orjinal toyota diyen servis danışmanına direk dalın.Dışardan tedarik ediyorlar orjinal toyoota değil.Merceksiz farlarda göz alıyor bu doğru.Bendede serviste takma xenon far güyada far ayarı yaptılar 3 seviyede selektör yapıyorlar ben 5 te kullanıyorum şu an için.Allah korusun 0 seviyesine getiremiyorum apartmandaki 1,kata kadar kalkıyor mübarek.(Huzurlarınnızda bu ayaraı yapan teknik servis elemanına teşekkürler.)
Dışardan taktıracağınız kaliteli bir kit elektrik aksamına zarar vermez.Alırsan 75 tl ye bir kit orası başka.Ama serviste kullanılanda cyclone olması lazım.380 lira çok para bazıları 450 ye kadar tutturuyor..
Ben şimdi olsam dışardan uygun fiyata cyclone veya mtech gibi garantili servisi olan ürünler alırdım.Balastınızı mutlaka su değmeyecek bir yere montaj yaptırın benim 2defa garantiden balastım değişti..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #14 : Kasım 30, 2010, 21:37:41 »
aracı aldığım bayiye özelikle sordum cyclone yada baska bir markaysa takmayın eger dışarıdan tedarik ediyorsanız philips olsun dedim yanımda teknik servis şefini aradı ve diafon açık sordu xenon markası ne diye orjinal toyota ürününü balastında dahi toyota yazar dendi ama yarın aracımı teslim alıcam tabiki açıp kontrol edicem cyclone yada baska bir ürün gördüğümde o şefin yerinde olmak istemem doğrusu umarım yanılırız...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #15 : Kasım 30, 2010, 22:21:15 »
aracı aldığım bayiye özelikle sordum cyclone yada baska bir markaysa takmayın eger dışarıdan tedarik ediyorsanız philips olsun dedim yanımda teknik servis şefini aradı ve diafon açık sordu xenon markası ne diye orjinal toyota ürününü balastında dahi toyota yazar dendi ama yarın aracımı teslim alıcam tabiki açıp kontrol edicem cyclone yada baska bir ürün gördüğümde o şefin yerinde olmak istemem doğrusu umarım yanılırız...
Mustafa abi toyota xenonları cyclone den tedarik ediyor üstünde belki toyota yazabilir ama farlar cyclone nin en azından ben aldığımda öyleydi şimdi durum nasıl bilmiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Mantıklı düşünsene?Aklın fikrin nerde?Yavaş.!
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Kasım 30, 2010, 22:34:20 »
Toyota xenon üretmiyor öle bir ampül firması falanda yok tamamen anlaşılmış fabrika mallarıdır bilginize..
Serviste taktırınca garanti bozuluyor evet ama nasıl ? Genel müdür şahsen tanıdığım için bizzat sordum ve sakınca görmediğim için dışarda taktırdım.. Gelelim probleme?.. Sadece farlarınızda bir temassızlık veyahut bir ampul patlaması vs. gibi olayları garantiden halledemeyeceksiniz.. Gel gelelim bu günkü ampul fiyatına 50krşa almayanı sizmi döversiniz ben mi döveyim ? :) Sıkıntı olmaz merceksiz veya far ayarı yıkaması olmadan zenon takılmasın gözünüzü sevim :)
Hastanelerin de mağazalar gibi vitrinleri olsaydı, kazalar bu denli çok olmazdı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kilometre: 25
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #17 : Ocak 07, 2011, 17:24:37 »
bilgiler icin tesekkurler arkadaslar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2009 avensis 1.6 valvematic elegant m/t
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '09
  • 5 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ocak 07, 2011, 17:46:22 »
dediğiniz gibi mercek varsa sorun olmaz hele far yıkama varsa istersen 14000k tak yine sorun olmaz muayenede  :)
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2009 avensis 1.6 valvematic elegant m/t
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '09
  • 5 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ocak 07, 2011, 17:46:46 »
sisler için aynı şeyi söyleyemeceğim seneye muaneye sokucam ozaman göreceğiz  ;)
AvensiStyle