Gönderen Konu: auris tavan spoyler ve tavan folyo kaplama  (Okunma sayısı 15566 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • *_- Royal Class MACIRRR -_*
    • instagram/fehimmutluuu
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '10
Ynt: auris tavan spoyler ve tavan folyo kaplama
« Yanıtla #60 : Aralık 03, 2010, 05:04:42 »
vallahi abicim  normalde xenon konusunda ben m-tech 8000 k gold serisi derimde... benim aracımdada var  servisten aldım ama m-tech kadar değil ama  6000k si çok tatlı duruo  tavsiye ederim servis garantisi acısından... ama gösteriş istiosan aracta far açısından.... şiddetle m-tech öneririrm
http://img542.imageshack.us/img542/3593/toyotoyo.jpg

59 (( üj bej )) toyo...
*_-   Royal Class MACIRRR  -_*

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Aralık 03, 2010, 05:04:42 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Aralık 03, 2010, 11:51:37 »
Aykut abi resimleri çektim aşağıda 2009 corollamada servis aynı şekilde montaj yapmıştı. Auristede böyle bir yer varsa montajını oraya yapabilirsin hem orjinal gibi duruyor farın tam arkasında hemde su falan gelmiyor.

aşağıdaki resimide 4300k nın nasıl yandığını görmen için kattım normal farların rengi sisler gibi 4300k beyazla sislerin arasında gibi birşey ama daha öncede dedğim gibi benimkilerin herhangibiri patlarsa 6000k lıklara geçecem aslında 2009 corollama almıştım sonra çıkarıp geri bunları kattım 6000k lıklarıda nereye kattığımı bulamadım. Ama aydınlatma olarak 4300 k daha iyi bu birazda zevk meselesi hangisini katarsan kat şimdiki holejen farlarından çok daha iyi aydınlatacaktır yeterki kaliteli bir xenon kit olsun.

Umarım resimler anlaşılır olmuştur eğer kafana takılan birşey olursa buradayım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yer 2 : Bursa - Kocaeli
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Aralık 03, 2010, 17:45:37 »
Birşey dil Aykut abi fotolarıda yarın çekip koymaya çalışacağım hepsiburadaki linkleri diyorsan o markalara güvenebilirsin yalnız yanlış hatırlamıyorsam linkteki ampullerin tipi 9006 aurise uymaya bilir aurisin far tipi h11 diye bilyorum ama emin dilim far tipini servisi arayıp öğrenebilirsin xenonu alırken bu ayrıntıyı unutma.
bizim burada servis malesef kapandığından aldığım yeri fırsat bulduğumda arar öğrenirim.ayrıntıya dikkat edicem.
Kar Beyazı 2011 Auris D-4D Comfort Ekstra M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #63 : Aralık 03, 2010, 17:49:54 »
mahmut kardeşim sana zahmet oldu çok teşekkür ederim.fotolarla daha iyi anladım.peki sisler sarı olunca çok sırıtıyor onlara ne yapabiliriz.senin xenonlar sadece kısalarda değilmi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #64 : Aralık 03, 2010, 18:01:32 »
mahmut kardeşim sana zahmet oldu çok teşekkür ederim.fotolarla daha iyi anladım.peki sisler sarı olunca çok sırıtıyor onlara ne yapabiliriz.senin xenonlar sadece kısalarda değilmi.
Aykut abi ne zahmeti hepsi 2 tuşa bastım.

Benim sadece kısalarda xenon var zaten uzunlara xenon katılmaz eğer katarsan sellektör fonksiyonunu kaybedersin çünkü xenon tam performansına ulaşması için ortalama 20 sn geçmesi lazım sislerede yine sislerin ampul tipi neyse aynı tipte xenon kit alıp takabilirsin ama sisli havalarda beyaz far pek işe yaramaz zaten normal farların beyaz olacak sisleride beyaz yaparsan sisli havalarda diğer sürücüler tarafından görünmen baya zor olacaktır bence sisleri elleme ama yinede sen bilirsin.

Sislere sana beyaz yanan normal halojen far tavsiye edebilirler camı mavi boya ile boyanmış olanlardan .sakın öyle bir hata yapim deme sisleride illa beyaz yapacaksan en sağlıklı çözüm yine xenon kit çünkü dışı mavi boyalı normal farlar zamanla dışındaki mavi boyanın yanmasıyla farın içinde is oluşturuyor ve far kararıyor aynı durum uzunlar içinde geçerlidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #65 : Aralık 03, 2010, 19:18:03 »
anladım çok teşekkürler.zaten kaç defa kullanıyoruz.sisleride yakmayız olur biter.:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #66 : Aralık 03, 2010, 19:29:39 »
anladım çok teşekkürler.zaten kaç defa kullanıyoruz.sisleride yakmayız olur biter.:)
Ozaman xenonların şimdiden hayırlı olsun. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #67 : Aralık 03, 2010, 19:33:07 »
http://www.hepsiburada.com/Liste/m-tec-silver-h11-6000k-xenon-far-kiti-7688/ProductDetails.aspx?productId=otelf7688&categoryId=271585

mahmut kardeşim olay bu mudur? ampul tipi de h11 se evet xenon işi tamamdır,teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #68 : Aralık 03, 2010, 19:52:36 »
http://www.hepsiburada.com/Liste/m-tec-silver-h11-6000k-xenon-far-kiti-7688/ProductDetails.aspx?productId=otelf7688&categoryId=271585

mahmut kardeşim olay bu mudur? ampul tipi de h11 se evet xenon işi tamamdır,teşekkür ederim.
Evet Aykut abi far tipi eğer H11 se bunu alabilirsin M-tec tende hiç şüphen olmasın philips ayarındadır.
Montajıda dediğim gibi elin bu işlere yatkınsa kendin yapabilir veya usta bir oto elektrikçiye 25-30 tl karşılığında yaptırabilirsin.
Farın xenon , yolun aydınlık olsun.  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #69 : Aralık 03, 2010, 21:35:25 »
Evet Aykut abi far tipi eğer H11 se bunu alabilirsin M-tec tende hiç şüphen olmasın philips ayarındadır.
Montajıda dediğim gibi elin bu işlere yatkınsa kendin yapabilir veya usta bir oto elektrikçiye 25-30 tl karşılığında yaptırabilirsin.
Farın xenon , yolun aydınlık olsun.  :)
çok sağol kardeşim.hepimizin yolu aydınlık olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #70 : Aralık 03, 2010, 22:48:49 »
çok sağol kardeşim.hepimizin yolu aydınlık olsun.
Amin
Sende sağol

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #71 : Aralık 03, 2010, 23:40:31 »
mahmut mtec i detaylı inceledim.marka normal beyaz ampulde üretiyor.ampuller için söylediğin bu marka içinde geçerlimi,ayrıca mtec in silver ve gold diye serileri var farkları nedir?son karar ve tavsiyen 4300k mı? 6000k mı? 8000k mı?şıklık ve yağmurlu havalarda sorunsuzluk bakımından.ayrıca bu marka arıza lambasını yaktırmıyor değilmi? birde monza ve cyclone diye iki markadan bahsediliyor nedir? nasıldır?bilgin varmı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #72 : Aralık 04, 2010, 07:36:47 »
mahmut mtec i detaylı inceledim.marka normal beyaz ampulde üretiyor.ampuller için söylediğin bu marka içinde geçerlimi,ayrıca mtec in silver ve gold diye serileri var farkları nedir?son karar ve tavsiyen 4300k mı? 6000k mı? 8000k mı?şıklık ve yağmurlu havalarda sorunsuzluk bakımından.ayrıca bu marka arıza lambasını yaktırmıyor değilmi? birde monza ve cyclone diye iki markadan bahsediliyor nedir? nasıldır?bilgin varmı.
Aykut abi yağmurlu havalarda sorunsuzluk bakımından 4300k yı öneririm fakat sisleri ellemiceksen normal farlara 6000k taktırıp yağmurlu havalardada sisleride açarsan bir sorun kalmaz. Büyük ihtimal farların beyaz olsun diye xenon istiyorsun herkes onun için katıyor çünkü bende onun için kattırmıştım ama servis 4300 k katmış bende eve gidince farketmiştim ozaman baktım iyi yanyor birşey demedim.
Monza ve cyclone arasındada sana şöyle söyleyim toyotanın serviste kattığı xenon cyclone belki üstünde toyota yazabilir ama toyota xenonu cyclone ye yaptırıyor yani kısaca cyclone de iyi benimkiler toyotanın taktığı cyclone mesela eski arabamı alırken serviste takılmıştı neredeyse 1 yılı dolduracak daha herhangi bir sorunla karşılaşmadım.

Monzanın kalitesi hakkında pek bilgim yok ama kullanıcılar genel olarak memnun en azından markası belirsiz olan xenonlardan iyidir.

M-tec , cyclone , monza bu üçünün arasında kalite olarak en iyisi m-tec ondan sonra cyclone ondan sonrada monza geliyor alırken fiyat ve kalite açısından sana uygun olanı hangisi ise onu al 3 markaylada sorun yaşayacağını sanmam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #73 : Aralık 04, 2010, 11:04:54 »
aykut kardeşim mahmut kardeşimin dediklerine katılıyorum aurislerin far tipi h11 ayrıca bizim aracların farları merceklidir ışığı yaymaz bende çok araştırdım bu konuyu bende senin bulduğun siteden aynısını bulmuştum en yakın zamanda bende m-tec h11 6000k siparişi vericem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #74 : Aralık 04, 2010, 12:49:48 »
başka konudan bir arkadaş farlar h7 sisler h11 diye cevap yazmıştı.far tiplerinden eminmisiniz.mahmut, hikmetcanı sen de tanıyorsun.

http://www.toyotaclubtr.com/modifikasyon/auris-25683/80/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #75 : Aralık 04, 2010, 12:51:44 »
aykut kardeşim mahmut kardeşimin dediklerine katılıyorum aurislerin far tipi h11 ayrıca bizim aracların farları merceklidir ışığı yaymaz bende çok araştırdım bu konuyu bende senin bulduğun siteden aynısını bulmuştum en yakın zamanda bende m-tec h11 6000k siparişi vericem

hepsiburada da 180 tl silver serisi daha uygun bulursanız bizlerede haber verirseniz seviniriz.ayrıca mtec te gold ve silver serisi diye 2 seri var farkları nedir?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #76 : Aralık 04, 2010, 19:06:38 »
başka konudan bir arkadaş farlar h7 sisler h11 diye cevap yazmıştı.far tiplerinden eminmisiniz.mahmut, hikmetcanı sen de tanıyorsun.

http://www.toyotaclubtr.com/modifikasyon/auris-25683/80/
Aykut abi Hikmetcanı tanıyorum ama ben kesin h7 yada h11 diyemiyorum çünkü hiç aurisin farını görmedim seni yanlış bilgilendirmek istemem ama bir sitede h11 olduğunu okumuştum kısa farların sisler hakkında bir bilgim yok sen işini şansa bırakma herhangi bir servisi ara öğren bence illa senin yaşadığın şehirdeki serviside aramak zorunda dilsin herhangi bir toyota servisini araya bilirsin veya şöyle yap eğer xenonu hepsiburadadan yada internetten almıyacaksan şimdiki ampullerin sağdaki veya soldakini sök ampulle birlikte xenon satan yere git elindeki ampulun tipi neyse aynı tipte xenon verirler

hepsiburada da 180 tl silver serisi daha uygun bulursanız bizlerede haber verirseniz seviniriz.ayrıca mtec te gold ve silver serisi diye 2 seri var farkları nedir?
Farkalırını bilmiyorum ama tahminimce gold serisi biraz daha kalitelidir bence silver al işini fazlasıyla görür sonuçta m-tec

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #77 : Aralık 04, 2010, 20:08:33 »
anladım,malatya da iş yaptırmak istemiyorum açıkçası buradaki işin içime sineceğini sanmıyorum.ya internetten alıp kendim takıcam,taktırıcam yada en yakın zamanda izine ayrılıp bursa,kocaeli taraflarına gidip diğer işlerle baraber oralarda yaptırıcam.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #78 : Aralık 04, 2010, 20:29:29 »
anladım,malatya da iş yaptırmak istemiyorum açıkçası buradaki işin içime sineceğini sanmıyorum.ya internetten alıp kendim takıcam,taktırıcam yada en yakın zamanda izine ayrılıp bursa,kocaeli taraflarına gidip diğer işlerle baraber oralarda yaptırıcam.
Aykut abi nasıl istersen ama internetten alacaksan servisten far tipini kesin olarak öğren.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #79 : Aralık 05, 2010, 08:33:41 »
Bence xenon millete eziyet. Hele hele sisleri bile beyaz yapmak hem eziyet, hem de saçma. Sis farlarının işe yaraması için sarı olmaları gerekli. Fotoğrafçılıkla uğraşanlar bilirler, SLR kameralarda sisli havalarda fotoğraf çekmek için sarı filtre kullanılır. Bence de şık duruyor xenon. Uzun süre ben de düşündüm. Ama merceksizde karşıdan gelen için bir o kadar da rahatsız edici. Umarım trafik ekipleri milletin plakasında siyah çerçeve aramak yerine gece etrafta gezinen UFO görünümlü xenonlu araçlara el atarlar. Bildiğim kadarıyla far yıkama donanımı olmayan araçlarda zaten yasal değil.

Şu folyo olayına dönersek, fena halde kafamı kurcalıyor ama, hem 0 km bir aracı tutup muayeneye sokmak (ve bunu 1 sene sonra tekrar yapmak zorunda kalarak 0 km aracın muayene avantajını yitirmek), hem de diyelim çift renk işlettim ruhsata, sonra sıkıldım ve folyoyu çıkarttım, yeniden muayeneye girip tek renk yaptırmak zorunda kalmak tüm cazibesini yok ediyor. Yaptıranlar genelde işletmiyor herhalde. Araç 2-3 yıllık olsa muayene dönemine denk getirilir ama, şimdi başa iş almak gibi geliyor.