Gönderen Konu: Corolla sw süspanslyon ve cam hakkında bilglsl olan varmı  (Okunma sayısı 1377 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
Selam arkadaşlar kurban bayraminin arife günü en sonunda bende bir toyota sahibi oldum.aracim 1998 model corolla 1.6 xei sw.
 Daha önce şahin,lada samara,kartal slx den sonra şimdi toyota sahibiyim değiştirmeyide hiç düşünmüyorum.
 Konu başliğima dönersek sizlerden bir yardim bekliyorum corolla'larin  bildiğiniz gibi alti alçak ama benimki dahada alçak bayram dönüşü zonguldaktan karabüke dönüş yaparken (ilk yolculuğum)  malesef annem ve babami başka bir aracla gönderdim kendim çocuklarimla döndüm annem babam ben hanim ve iki çocuk bagajda da biraz yükle yola çiktim kasislerde arka sol tarafindan kütleme geliyordu benzin istasyonunda durdum babamla indiğimizde arka çamurluğun lastiklere değdiğindini farkettim ve sonunda iki kişi orda otobüsle dönmek zorunda kaldi.
  Aldiğim kişi ben amortisörleri yeni değiştirdim ama sen yaylari değiştirirsen iyi edersin  ama acelesi yok sen bilirsin dedi aklima takilan yaylari değiştirirsem de bu yine yüke geldiğinde çamurluk yine değermi yada get attirsami.arabayi salladiğimda hiç esnemiyor ben 100 kiloyum bagaji açip oturduğumda bile nerdeyse hiç esnemiyor diyebilirim.resimlerinide yükleyecem zaten

ikinci sorum araba iki senedir samanlikta yatmiş köyün imami arada bi çaliştiriyormuş sahibi istanmulda çalişiyo bayramdan bayrama çikiyo araba dişari imam arabayi çaliştiriyo dişari çikiyor kapiyida örtünce araba kendini kitliyo malesef imamin kafada sol bagaj yan camini kirmaya çalişiyo aliyo çekici eline cami kiriyor.stop ediyor arabayi.çok aradim cami yok istanbul ankara ne kadar camci varsa ariyorum ellerinde yok en son bulacağin cam diyorlar.internette buldum 33 lira ama ellerinde yok .burdaki camcilarda mika plastik camdan uydurayim 70 lira alirim diyor bu konuda da yardimlarinizi bekliyorum şimdiden yardimlariniz için teşekkür ederim....

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: YENİ TOYOTACIYA YARDIM
« Yanıtla #1 : Kasım 28, 2010, 17:48:19 »
hayırlı olsun serhat bey, aynı araçtan beyazı bende var şuanda, çok memnunum, sizin de öyle olacağınızı düşünüyorum..
ilk sorunuza gelince; toyotaların bu modellerinin özelliği bu, yani yere biraz yakın ve biraz yumuşak, ancak çok komforludur. biz de arkaya biri oturunca biraz daha dikkatli oluyoruz, çünkü arka koltuktaki tek kişi bile kasislerden geçerken enazından çamurluğun sürtmesine yetebiliyor.. :)  yapabilecek çok birşey yok gibi, ama tavsiyem eğer amortisörleri değiştirirseniz biraz sert olanını taktırın, bir nebze olsun faydası oluyor, uzun yolda da yol tutuşunu arttırdı, ben şuan o şekilde kullanıyorum.
diğer sorunuz için de; bilmiyorum imkanınız var mı, ankara istanbul baktım bulamadım diyince izmiri tavsiye edeyim dedim; ama tam adını da hatırlayamadım, izmir-bornova adliyenin ve izmir merkez posta işleme merkezinin tam karşısında bir oto cam firma/servisi var, orada sanırım aradığınız cam bulunur, bir şekilde bulup irtibata geçerseniz veya göndertme imkanınız olursa bir bakın derim..
hayırlı olsun, kazasız belasız sürüşler, iyi günler dilerim..
5,0lt/100km
urban drive

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 28, 2010, 19:09:23 »
 İmamınki de işmiş yani! Kelebek camı varken koca camı neden indirmiş. Tek çıkar yol servis görünüyor. Station modellerin yan sanayi parçaları piyasada pek bulunmuyor.
 Ayrıca sürtme olayı için helezon yaylarının değişmesi faydalı olur ancak yayların altına takoz koydurmayı da deneyebilirsiniz.
 Tabi işinin ehli kişilere! Takozların seyir esnasında yerinden çıkması ciddi sorunlara yol açabilir. Ancak iyi bir işçilikle ortalama 5-10 cm. yükseklik sağlayabilirsiniz...

Bu arada Serhat Bey sizi Tanışma bölümümüzde tanıyabilir miyiz?
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 41000
  • Model Yılı: '11
  • 59 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 28, 2010, 19:19:08 »
yeni aracınız hayırlı olsun o kasanın touring wagon'u zamanında bendede vardı hala aşığım yaa :( altı gerçekten alçak bir araç aracı yükseltme konusunu biraz daha uzun yaylarla gerçekleştirebilirsin ama yoltutuşta biraz fark eder şehir dışı yol yapıyosan
cam olayına gelince mika cam normal cama göre çok daha çabuk çizilir ve görüntüyü bozar bence sık dişini orjinalini bul umarım en kısa zamanda bulursun
İnsanlara verdiğimiz değerin karşılığını alamadığımız için,arabalarımıza insanlardan daha çok değer verdik..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Ynt: Corolla sw süspanslyon ve cam hakkında bilglsl olan varmı
« Yanıtla #4 : Kasım 29, 2010, 13:37:45 »
Cevaplarınız için teşekkür ederim camı buldum lstanbulda ihtlyacı olan arkadaşlara telefon numarasını verebilirim.55 lira fiyatı yalnız yerli markaymış olsun mlka camdan daha iyldir. Sospanslyonada .çare bulabilirsek blr derdi kalmıyo arabanın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Ynt: Corolla sw süspanslyon ve cam hakkında bilglsl olan varmı
« Yanıtla #5 : Kasım 29, 2010, 13:41:54 »
Aslında bu yedek parça sıkıntısı çeken arkadaşlar için tedarik konusunda forumda ayrı bir bölüm açılabilir.