Gönderen Konu: Boya çizilmesi  (Okunma sayısı 2020 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
Boya çizilmesi
« : Kasım 28, 2010, 12:13:01 »
Arkadaşlar 2010 model corolla dizel arabamı 2 günde bir yıkıyorum.Fakat bugün arabaya dikkatle baktığımda her tarafının çizilmiş olduğunu görünce üzüldüm.Fırçam çok  yumuşaktır ve çökmeden yıkarım.Bu arabanın boyası neden böyle anlamadım.Nasıl yıkamam lazım  bilmiyorum.Lütfen yardm

Toyota Club Türkiye

Boya çizilmesi
« : Kasım 28, 2010, 12:13:01 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Gidişine Yollar Hasta!!
  • Kan Grubu: 0-
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Boya çizilmesi
« Yanıtla #1 : Kasım 28, 2010, 12:33:27 »
Aracımı teslim alırken araca fırça temas etmemeli şeklinde uyarmışlardı. Yıkarken sadece tazyikli su ile yıkayın ve mikrofiber bezle silin demişlerdi. Sanırım çizilmesi fırçadan kaynaklanmakta..
O Benim GÖLGEM...  Toyota Corolla Comfort 1.33 Metalik Gri...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 28, 2010, 12:42:10 »
boyayıda bozdular artık, la havlee....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 28, 2010, 12:43:57 »
fırça ne kadar yumuşak olursa olsun, ne kadar dikkat ederseniz edin, araç üzerinde ve fırçada kalan toz parçacıkları her fırça sürtüşünüzde boyaya zarar verir..
hasan beyin de dediği gibi oto yıkamalardaki sistem (su püskürtmeli) en uygunudur..
ancak illaki evimde kendim yıkarım derseniz benim fikrim ve tavsiyem aracınızı fırçayla köpüklemeden önden arabaya bir su tutun bolca, ondan sonra köpükleyin..
iyi günler, kazasız sürüşler..
5,0lt/100km
urban drive

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #4 : Kasım 28, 2010, 14:28:47 »
yıkamadan önce en az 5 dk. tazyikli su ile yıkar sonra fırçalarım.Neyse bu arabanın heryeri güzel lakin bu boya işi çok kötü

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 250
  • Model Yılı: '15
  • 68 kere teşekkür etti
  • 287 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 28, 2010, 15:33:03 »
Bizim şirket arabalarıda yıkanıyor.Ama benim arabamdaki boyanın üstündeki çizikler(fırça izi),şirket arabalarından daha belirgin.Bende arabamı şirket elamanına yıkatıyorum.O bile görmüş bu farkı.Kemal kardeşimin dediği gibi boyayıda bozdu bunlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 28, 2010, 18:50:44 »
merhaba.ben fırça yerine sünger ve mikrofiber bez kullanıyorum 4 ay oldu hiç çizilmedi şimdiye kadar. ama şimdiki arabalardaki boyalar su bazlı olduğu için çok kolay çiziliyor bu konu benim de canımı sıkıyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 28, 2010, 22:27:52 »
arabalarımızı yıkamamak olmaz, yıkayıncada çizilmesi kaçınılmaz, denedim, süngerle daha çok çiziliyor, süngerin gözeneklerine giren tozlar daha berbat çiziyor; yani neyle yıkarsak yıkıyalım çizilir; ama ben çözümünü buldum, önce "turtle wax strech remover"  aşağı yukarı 1 hafta sonrada "turtle wax original".....deneyin bakın tek çizik kalıyormu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 29, 2010, 01:13:56 »
Bizim şirket arabalarıda yıkanıyor.Ama benim arabamdaki boyanın üstündeki çizikler(fırça izi),şirket arabalarından daha belirgin.Bende arabamı şirket elamanına yıkatıyorum.O bile görmüş bu farkı.Kemal kardeşimin dediği gibi boyayıda bozdu bunlar.
satın honda alın kemal bey gibi
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli