Gönderen Konu: Sayın Toyota Yetkililerine "0km" araçtaki Takırtı-Tukurtu Problemleri İle İlgili  (Okunma sayısı 2349 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
Sayın Toyota Yetkililerine...
Aracım 2011 Yeni Nesil Corolla 1.33 VVT-I ...
Benim sizlere sorum şu olacak...yaklaşık 35000TL vererek aldığım "0 km " bir corollanın aldığım günden beri göstege paneli ve emniyet kemerinin bağlı bulunduğu dirsekler civarlarından asfaltta tıkırtılar gelmesi normal mi değil mi?...benim fikrim özellikle gösterge panelindeki veya direksiyon civarındaki bu ses normal değil... yakın zamanlarda yaşadığım  şehirde bu aracın dizelini alan 2 arkadaşım benzer bir ses olmadığını belirttiler...mesafe uzak olduğu için servise gitmek için ilk 1000 km bakımını beklemek zorunda kaldım....servisteki ustamız sağolsun nezaket göstererek panelin dış kaplamasını söküp izolasyon malzemesi ile tıkırtıyı kesmeyi denedi ancak tıkırtı kesilmedi...100km  mesafedeki ikamet ettiğim ilçeye (Burhaniye )kadar bu sesi dinledim....neden mi geri dönüp tekrar bakmalarını istemedim...çünkü servis yetkilisi bir arkadaşımız...plastik aksamlı bu tür araçlardan tıkırtı gelmesinin normal olduğunu kafama takmamam gerektiğini söyledi...kusura bakmayalım ama ben 14-15bin tl ye lada,dacia  yada benzeri bir marka otomobil almadım...bu tür sorunları yaşamayacağımı düşündüğüm bir dünya markasını Toyotanın C segmentteki bir aracını Corollayı tercih ettim...kafama takarım...sorum şu; 2011 model corollalarda bu ses normal mi yine kafama takmamamımı öneriyorsunuz....ben de ona göre hareket edeyim..hatta bana memnuniyetimi soran dostlarıma ve arkadaşlarıma bu tavsiyelerde bulunayım...ilginize teşekkürler yanıtınızı bekliyorum...
Nelerin mutsuz ettiğini bilmiyorsan, nelerle mutlu olacağını bilemezsin...

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
Erdinç bey burası Toyotanın değil, sadece toyota kullanıcıların yazıştığı bir forum, bu yazınızı toyotaya mail atın, burda tüm arkadaşlar sıradan sizin gibi insanlar. kimse yetkili servis elelmanı olup buraya sorun gidermeye gelmiyor.

Teşekkür ederim...cümlemize kazasız belasız günler dilerim...tıkırtının(çok hafifte olsa)  yerini buldum...sonradan hediye olarak takılan park sensörünün uyarı ikaz cihazını taktıkları kısımdan geliyor...biraz kurcaladım ses gitti :)

Toyota kesinlikle bir aile arabası...aracınız hayırlı olsun...ben de dün (02/11/2010) teslim aldım aracımı... 2011 model 1.33 corolla...kesinlikle hantal değil...motoru gayet başarılı...sürüş keyfi ve sessizliği de çok güzel...(94 model japon üretim  toyotamda da tık ses yoktu) Allah kaza bela vermesin...güle güle kullanın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
Iyı aksamlar mesut kardes..:D
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Erdinç bey burası Toyotanın değil, sadece toyota kullanıcıların yazıştığı bir forum, bu yazınızı toyotaya mail atın, burda tüm arkadaşlar sıradan sizin gibi insanlar. kimse yetkili servis elelmanı olup buraya sorun gidermeye gelmiyor.

DEdektif colombo mesut ....
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **

Mesut bey Toyota Yetkilisi değil isen üzerine alınmana gerek yok tu...zahmet etmiş bir sürü alıntı yapmışsın sanırım bu problemimle yazdıklarım arasındaki çelişkiyi ortaya koymak için di... 1.alıntına cevaben: evet dirsekteki sesi bulup biraz kurcaladım bir süre ses yapmadı ama yine başladı....2.alıntına cevaben :aracım yeni olduğu için kullandığım yol şartlarına göre sesleri yeni takip etmeye başladım  gösterge panelimde tıkırtı problemim var ve çözülmediği için de yetkili servise karşı bu konuda gergin olmam da gayet normal...ama bildiğim kadarı ile firmaların bazı temsilcilerinin de forumları ve problemleri takip etmek amacı ile üye olduklarını duymuştum...ayrıca bu problemi yaşayan başka arkadaşlar varsa onlarında görüşünü ve çözüm için ne yaptıklarını öğrenmek gayesiyle burada başlık açtım...toyotaya ait resmi bir şikayet sayfasına ulaşamadım...yardımcı olmak gayesindeyseniz biliyorsanız sadece bahsettiğiniz sitenin linkini ya da email adresini vermeniz yeterli idi...teşekkür ederim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Selçuk bey ve Tuncay bey sizleri de epey eğlendirdim sanırım bu gün...Toyotanın forumdaki saygı anlayışıda çok ilginç...diğer forumlarda pek rastlamadığım bir durum kusura bakmayın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • COROLLA 2011 D-4D ELEGANT M/M
  • Kan Grubu: A+
benim aracımda böyle sesler yok sadece çok düşük hızlarda fren yaptığımda arka tekerlerden lak diye bir ses geliyor o kadar. senin bahsettiğin seslerin normal olduğunu düşünmüyorum, aynı durum bende olsa nemi yaparım? sorunlar çözülesiye kadar servisin kapısından ayrılmam, bu seslerin normal olduğunu söyleyen yetkiliyide....dıııııııd
M.ÇİL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
benim aracımda böyle sesler yok sadece çok düşük hızlarda fren yaptığımda arka tekerlerden lak diye bir ses geliyor o kadar. senin bahsettiğin seslerin normal olduğunu düşünmüyorum, aynı durum bende olsa nemi yaparım? sorunlar çözülesiye kadar servisin kapısından ayrılmam, bu seslerin normal olduğunu söyleyen yetkiliyide....dıııııııd

forumda ruh halimi ve sorunumu anlayan -önemseyen birisi olmasına sevindim :)  teşekkür ederim Mustafa bey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: <'90
  • 9 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
musteri.iliskileri@toyota.com.tr abi burası toyotanın mail'i ama sizin sorunuza cvp verebilecekler mi bilmiyorum ben bir sorunumu ilettim garanti dedi şu dedi bu dedi paramla alacağım ürünü diyorum ama garanti dışı falan diyorlar tam anlamda cevap alamadım bir türlü :(

tabi servisteki ustanında takma kafana bu sesi demeside ayrı bir dert sonuçta bununla ustanın ilgilenmesi ve sesi kesmesi gerekir tabi kendi aracı olmadığı için takma kafana der müzik sesini aç duymazsın falanda diyebilirdi.

inşallah aracınızdaki bu ses biran önce sağlıklı bir şekilde giderilir ve rahatlıkla aracınızı kullanırsınız.
???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Ne alaka şimdi erkan bey.Neden böytle bir kanıya vardınız.Mesajınızda  sayın Sayın Toyota Yetkililerine... diye başlıyorsunuz burası toyota kullanıcılarının  paylaşım yaptıgı bir forum.Siz servise gidip sorununuzu anlatmışsınız onlarda çözüm bulmaya çalışmışlar yapacagınızı zaten yapmışsınız.Sİz mail atsanızda sizi servise yönlendireceklerdir.Ayrıca şuda var bu sesleri vw opel ford renaultta da duyarsınız.Plastik kalitesine göre ses artar azalır ona birşey demem.Kendi aracımında göstergelerinden ve emniyet kemeri tokası dahil olmak üzeri bazı yerlerden değişik sesler geliyor.Sonuçta plastik malzeme sıcaklık farkından dolayı genleşiyor falan kışın ses daha fazla oluyor..Servisin gösterge paneli için düşündügü çare çift taraflı bant yapıstırmak ..Kullandıgınız yere görede  sesler değişebilir.Ne bileyim  stabilize parke taşlı yollarda ses çok fazla otobana çıktıgımda 2004 model aracımın tek motor sesi var.
Mesut size önceki mesajınızda yazdıgınızı hatırlattıgı zamanda neden sinirleniyorsunuz.Sinirlenecek birşey yok siz yazmışsınız sürüş keyfi güzel sessiz diye.Siz en yakın servise başvurun yada toyota.comda bize ulaşın yazıyor ordan mail atın.Onlar size geri dönecektir.Yanlış hatırlamıyorsam 0212 354 0 354 telefon numarasındanda ulaşabiliyorsa.(başka bir yerin numarasıda olabilir ona emin değilim arayın siz haber edersiniz)
musteri.iliskileri@toyota.com.tr siz burayada mail atın ne diyecekler bakalım..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
musteri.iliskileri@toyota.com.tr abi burası toyotanın mail'i ama sizin sorunuza cvp verebilecekler mi bilmiyorum ben bir sorunumu ilettim garanti dedi şu dedi bu dedi paramla alacağım ürünü diyorum ama garanti dışı falan diyorlar tam anlamda cevap alamadım bir türlü :(

tabi servisteki ustanında takma kafana bu sesi demeside ayrı bir dert sonuçta bununla ustanın ilgilenmesi ve sesi kesmesi gerekir tabi kendi aracı olmadığı için takma kafana der müzik sesini aç duymazsın falanda diyebilirdi.

inşallah aracınızdaki bu ses biran önce sağlıklı bir şekilde giderilir ve rahatlıkla aracınızı kullanırsınız.

Teşekkürler Sefa kardeşim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Ne alaka şimdi erkan bey.Neden böytle bir kanıya vardınız.Mesajınızda  sayın Sayın Toyota Yetkililerine... diye başlıyorsunuz burası toyota kullanıcılarının  paylaşım yaptıgı bir forum.Siz servise gidip sorununuzu anlatmışsınız onlarda çözüm bulmaya çalışmışlar yapacagınızı zaten yapmışsınız.Sİz mail atsanızda sizi servise yönlendireceklerdir.Ayrıca şuda var bu sesleri vw opel ford renaultta da duyarsınız.Plastik kalitesine göre ses artar azalır ona birşey demem.Kendi aracımında göstergelerinden ve emniyet kemeri tokası dahil olmak üzeri bazı yerlerden değişik sesler geliyor.Sonuçta plastik malzeme sıcaklık farkından dolayı genleşiyor falan kışın ses daha fazla oluyor..Servisin gösterge paneli için düşündügü çare çift taraflı bant yapıstırmak ..Kullandıgınız yere görede  sesler değişebilir.Ne bileyim  stabilize parke taşlı yollarda ses çok fazla otobana çıktıgımda 2004 model aracımın tek motor sesi var.
Mesut size önceki mesajınızda yazdıgınızı hatırlattıgı zamanda neden sinirleniyorsunuz.Sinirlenecek birşey yok siz yazmışsınız sürüş keyfi güzel sessiz diye.Siz en yakın servise başvurun yada toyota.comda bize ulaşın yazıyor ordan mail atın.Onlar size geri dönecektir.Yanlış hatırlamıyorsam 0212 354 0 354 telefon numarasındanda ulaşabiliyorsa.(başka bir yerin numarasıda olabilir ona emin değilim arayın siz haber edersiniz)
musteri.iliskileri@toyota.com.tr siz burayada mail atın ne diyecekler bakalım..

Tuncay bey...nasıl yani? ne alaka?  alakası ortada...34 yaşındayım insanların ne yapmaya,nereye varmaya ne demeye çalıştığını anlayabilecek yaştayım yani...bu forumun amacı paylaşım ise eğer  ben de bir paylaşımda bulundum...neden paylaşımda bulunduğumuda gayet açık açıkladım önceki iletilerimde...ben canımı sıkan bir problemimi forumda paylaşarak sonuca ulaşmaya çalışırken bir arkadaşımızın benim önceki iletilerimi alıntı yaparak şu an belirttiğim problemimi  "...ne iş ? bak ne demişsin ?şimdi ne diyorsun ? ..."tabiri ile ısıtıp başlığımın altına ileti olarak beni eleştirir nitelikte ,sizin de tabirinizle colomboluk yapmasını hoş karşılamayabilirim...aracımın sürüş keyfiyle yada motorunun sessizliği ile ilgili bir problemim yok zaten...problem  35bin TL vererek aldığım "0 km" aracın stabilize yada döşeme taş yol değil bildiğimiz asfaltta gösterge panelinden sürekli tıkırtı gelmesinde...belirttiğiniz araçların da 0 km olanlarını kullandım bu ses yok...bu sesin 3-5 yıl sonra gelmesine de diyeceğim bir şey yok ama hangimizin hoşuna gider ki ?daha yeni almış olduğu  yepyeni aracında böyle bir tıkırtı sesi...evet; konu başlığım Sayın Toyota Yetkililerine... diye başlıyor amacım ilk başta foruma üye olan çalışanları var ise onların dikkatini çekmek...daha sonra ise benzer sorunları olan arkadaşların nasıl bir çözüme ulaştıklarını öğrenmek...yada resmi nitelikte şikayetimin nereye e-mail atılacağı hakkında bilgi almaktı...ama dediğiniz gibi alakasız bir sürü diyolağa girmek zorunda kaldık...sağolsun Cafer bey ve Sefa bey ilgili link ve adresleri verdiler e-mail attım ...siz de belirtmişsiniz....teşekkürler....