0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ben eski bir sürücüyüm , bu güne kadar hiç ama hiç el freni kullanarak yokuşta kalkış yapmadım, hatta debriyaj kavrama noktasıda aramıyorum, debriyaj ve gazı hissederek kullanmaya çalış, hisset...göreceksin kısa sürede en dik yokuşlarda bile çok rahat kalkma alışkanlığı kazanacaksın [/quote] yani bizde hiç araba kullmadı değiliz bu 5. aracım fakat ilk dizel aracım öyle benzinliye hiç benzemiyor turboilk kalkışta devreye girene kadar motor iş yok hele bir arabada 5 kişi tam yüklü ise boşta ara gazı yapıp devirlendirmeden mümkün değil dik yokuşta.. sinop öyle düz yer değil çoğu iniş yollarını tercih etmiyorum çünkü ön tanpon vuruyor inişin sonun da bilmem fikişr verebildimmi yokuş dikliği hakkında
hele bir arabada 5 kişi tam yüklü ise boşta ara gazı yapıp devirlendirmeden mümkün değil dik yokuşta.. sinop öyle düz yer değil çoğu iniş yollarını tercih etmiyorum çünkü ön tanpon vuruyor inişin sonun da bilmem fikişr verebildimmi yokuş dikliği hakkında[/quote] Aracınız bizim bildiğimiz 4 kapı bir araçsa, 5 kişi binmek kurallara aykırıdır!Bunun dışında sorununuza gelince, sağ ayağınızın baş parmağını frene dayayın.Kalkmak istediğinizde baş parmağınız sabit, yine sağ ayağınızın sol kısmıyla gaza yavaştan yüklenirken baş parmağınızı yavaşça frenden çekip, debriyajdaki ayağınızla gerekli ayarı yapmanız, aracınızı en dik yokuşlarda bile bu sayede kaldırmanızı sağlayacaktır.
İsteyen ruhsatına bakabilir.Ayrıca kendimi kaybetmedim, tam tersi yeni yeni buluyorum [/quote] yahu anlatamıyom galiba arabayı yarım debriyaj kavramaya geçince(sürücü dahil 5 kişi) bu esnada frene gerek yok kavrama tutar arkadaşım. fakat ne illetse anlamadım bu aracın kalkışı araç boğuluyor yani frenden ayağınızı alıp gaza koyunca gaz yemiyor rampada bunu benzinlide yapsanız oooo zorlanmadan hiç kimse hisetmeden kalkar araç ama dizel kalkmıyor yüklü iken. el frenini çekip şöyle turboyu doldurunca bir ara gazııı yarım kavrama turbo boşalmadan birazda fazla gazla kalkıyor el frensiz 1800 üstü gazlaa bu noktada anladığım kadarıyla turbosuz aracın kalkışına motorun gücü yetmiyorrr zaten düzde 1800 çıkana kadar ölüü motorama 20000 bakıma gidecem gelcek ay, rolantiyi 900 devire çıkartcam umarım bu sorunu çözer yani 750 yerine 900 den başlayacak
Debriyajla ilgili bir sorun olabilir mi acaba sizinkisi? [/quote] zannetmiyorum debriyaj kaçırsa seyir halinde yokuşlarda mükemmel gaz yemezartı debriyajı kaçıran bir araba 200 vurmaz kii, yakıtı onormal artar bunlar yok herşeyi normal bilyalarında ses falan yok.