0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
arkaadslar merhaba ya sizle birsey sormak istiyorum ya bu kompresyon ölcümü ne demektir . 2= aracım 200 binde servise gidip motor testine sokabilirmiyim 3= aracın subab ayarı arızalıysa nasıl anlasılır 4= aracların fren sıvısı yani hidrolik yagı belli periyotlarda degisirmi degismzse ne gibi bir zararı olur 5= arac hareket halindeyken ön taraftan bir ugultu sesi ve sanki bir sey sürtüyor gibi bir ses geliyor 6= aracın triger setini ve tüm kayıslarını 1 sene evvel degistim yanlız kayıslar üstünde 17bin km yaptım degismek ihtiyacı bulunurmu 7=aracın debriyajından ayak cektigimizde tak diye bir ses geliyor aynı yerde bir iki üc kere yapıyosunuz tak sesi geliyor ondan sonra kaldırın gelmiyor ondan sonra gene geliyor yani sanki bi dislide bi bosluk olurda bosluk olan yerleri bir birine vurur gibi( aracın komple difransiyeli sanzıman giris cıkıs bilyeleri keceler yag debriyaj balatası degisti)8= belli periyotlarda radyatörü söktürüp temizletmelimi aracın icindeki antifirizi tam anlamıyla nasıl temizleriz 9= arac bildiginiz gibi 94model corolla xl.i 1.6 16 valve arac 200 binde tavsiye edeceginiz degistirmem gereken parcalar varmı acaba lütfen yardımcı olursanız cok sevinirim simdiden verceginiz cevaplara cok tesekkür ederim[/quote]
arkaadslar merhaba ya sizle birsey sormak istiyorum ya bu kompresyon ölcümü ne demektir . 2= aracım 200 binde servise gidip motor testine sokabilirmiyim 3= aracın subab ayarı arızalıysa nasıl anlasılır 4= aracların fren sıvısı yani hidrolik yagı belli periyotlarda degisirmi degismzse ne gibi bir zararı olur 5= arac hareket halindeyken ön taraftan bir ugultu sesi ve sanki bir sey sürtüyor gibi bir ses geliyor 6= aracın triger setini ve tüm kayıslarını 1 sene evvel degistim yanlız kayıslar üstünde 17bin km yaptım degismek ihtiyacı bulunurmu 7=aracın debriyajından ayak cektigimizde tak diye bir ses geliyor aynı yerde bir iki üc kere yapıyosunuz tak sesi geliyor ondan sonra kaldırın gelmiyor ondan sonra gene geliyor yani sanki bi dislide bi bosluk olurda bosluk olan yerleri bir birine vurur gibi( aracın komple difransiyeli sanzıman giris cıkıs bilyeleri keceler yag debriyaj balatası degisti)8= belli periyotlarda radyatörü söktürüp temizletmelimi aracın icindeki antifirizi tam anlamıyla nasıl temizleriz 9= arac bildiginiz gibi 94model corolla xl.i 1.6 16 valve arac 200 binde tavsiye edeceginiz degistirmem gereken parcalar varmı acaba lütfen yardımcı olursanız cok sevinirim simdiden verceginiz cevaplara cok tesekkür ederim[/quote]1. bilgim yok2. istediğin zaman motor testi yaptırabilirsin3. Ziya arkadaşımın belirttiği olaylar sabittir.4. Fren hidroliği 40,000 ve katları olan km'lerde değiştirilmelidir. (200,000'de değiştirmelisiniz)5. Bu bir çok parçadan olabilir. ama ağırlıklı olarak tekerleklerden birinin bilyesi dağılmıştır. hareket anında uğultu yapar. içeriden rahatça duyabildiğinize göre değişim şart olmuş.6. Triger setleri her 100,000km'de bir değiştirilir. yani 300,000km bulmadan önce değiştirmelisiniz. tabi kullandığınız marka servisin bire bir taktığı parçaysa. yan sanayi bir ürünse ve kalitesi belli değilse 50,000 geçilmesi pek tavsiye olunmaz.7. Bu ses Dacia Logan Station modellerde fabrika çıkışında da olan bir ses. bu baskı balata setinin kalitesizliğine bağlanıyor, kullandığınız balata özellikle istanbuldaysanız eisin asco vs olmalıdır. bu tip durumlarda araç, balatayı değiştiren tamircinin üzerine sürülmelidir.8. Tam anlamıyla temizlik zamanı geldiğinde yapılır. ama radyatör sökülmez. o da 40,000km'de bir değiştirilmelidir. 9. Şanzıman takozuna baktırın, denge çubuğu burç tutucuları, z rotlar, ön askı rotları, lastik bilyeleri (dağılanlar olmuş olabilir), radyatörün üst kapağını ve çevresini iyice inceleyin, boyada kabarmalar başlamışsa veya dökülmüşse muhtelif yerdlerde çatlama meydana gelmiş veya gelecek olabilir (carina hastalığıdır), şanzıman yağı, motor yağı, fren hidroliği, tüm filtreler, bujiler (40,000'de bir) zaten standart olarak değişmesi gerekenler. şu anda aklıma başka bir şey gelmiyor.
arkaadslar merhaba ya sizle birsey sormak istiyorum ya bu kompresyon ölcümü ne demektir . 2= aracım 200 binde servise gidip motor testine sokabilirmiyim 3= aracın subab ayarı arızalıysa nasıl anlasılır 4= aracların fren sıvısı yani hidrolik yagı belli periyotlarda degisirmi degismzse ne gibi bir zararı olur 5= arac hareket halindeyken ön taraftan bir ugultu sesi ve sanki bir sey sürtüyor gibi bir ses geliyor 6= aracın triger setini ve tüm kayıslarını 1 sene evvel degistim yanlız kayıslar üstünde 17bin km yaptım degismek ihtiyacı bulunurmu 7=aracın debriyajından ayak cektigimizde tak diye bir ses geliyor aynı yerde bir iki üc kere yapıyosunuz tak sesi geliyor ondan sonra kaldırın gelmiyor ondan sonra gene geliyor yani sanki bi dislide bi bosluk olurda bosluk olan yerleri bir birine vurur gibi( aracın komple difransiyeli sanzıman giris cıkıs bilyeleri keceler yag debriyaj balatası degisti)8= belli periyotlarda radyatörü söktürüp temizletmelimi aracın icindeki antifirizi tam anlamıyla nasıl temizleriz 9= arac bildiginiz gibi 94model corolla xl.i 1.6 16 valve arac 200 binde tavsiye edeceginiz degistirmem gereken parcalar varmı acaba lütfen yardımcı olursanız cok sevinirim simdiden verceginiz cevaplara cok tesekkür ederim[/quote]5 nolu problem bende de vardı. devirdaim pompası değişirse sanırım hallolacak bir problem. kazasız günler dilerim
DEvirdaim arızalandığında motor soğutma suyu eksilme yapar. Tamamlasanız dahi belli aralıklarla kontrol ettiğinizde tekrar azaldığını görürsünüz. Aracı park ettiğiniz zaman bazen alt tarafa damla şeklinde sızıntı da yapabilir ama genelde bu sıvı motor sıcaklığından dolayı buharlaşır ve kayıp gözle görülemez.[/quote]yanliz bu devirdaim pompasi catladiginda gecerli.eger pompa tamamen bozulursa araba aninda hararet yapar.Oradan anlarsin.
yani arac su eksiltmeye basladıgı zaman devirdaimini degis diyosun yok abi masallah o zmana daha suyunu 1 sene evvel koydum inan hic eksiltmedi ama ön teker bilyaları berbat ya cok ugultu yapıyor onlara birsey tavsiye edermisin bu arada ziya teybinde cok güzel masallah allah nazardan saklasın nede olsa pıoneer demi[/quote]Teşekkür ediyorum teybimden gerçekten çok memnunum. Bilyalar içinde söyleyebileceğim iyi bir servise kontrol ettirmen olacaktır.
Teşekkür ediyorum teybimden gerçekten çok memnunum. Bilyalar içinde söyleyebileceğim iyi bir servise kontrol ettirmen olacaktır.[/quote]ziya bende pıoneer 2900mp aldım abi pioneer se sorun yok mukemmle teypler biraz fazla para vewriyosun ama deyiyor
arkaadslar merhaba ya sizle birsey sormak istiyorum ya bu kompresyon ölcümü ne demektir . 2= aracım 200 binde servise gidip motor testine sokabilirmiyim 3= aracın subab ayarı arızalıysa nasıl anlasılır 4= aracların fren sıvısı yani hidrolik yagı belli periyotlarda degisirmi degismzse ne gibi bir zararı olur 5= arac hareket halindeyken ön taraftan bir ugultu sesi ve sanki bir sey sürtüyor gibi bir ses geliyor 6= aracın triger setini ve tüm kayıslarını 1 sene evvel degistim yanlız kayıslar üstünde 17bin km yaptım degismek ihtiyacı bulunurmu 7=aracın debriyajından ayak cektigimizde tak diye bir ses geliyor aynı yerde bir iki üc kere yapıyosunuz tak sesi geliyor ondan sonra kaldırın gelmiyor ondan sonra gene geliyor yani sanki bi dislide bi bosluk olurda bosluk olan yerleri bir birine vurur gibi( aracın komple difransiyeli sanzıman giris cıkıs bilyeleri keceler yag debriyaj balatası degisti)8= belli periyotlarda radyatörü söktürüp temizletmelimi aracın icindeki antifirizi tam anlamıyla nasıl temizleriz 9= arac bildiginiz gibi 94model corolla xl.i 1.6 16 valve arac 200 binde tavsiye edeceginiz degistirmem gereken parcalar varmı acaba lütfen yardımcı olursanız cok sevinirim simdiden verceginiz cevaplara cok tesekkür ederim[/quote]Selam. Sana şu şekilde yardımcı olmaya çalışıyım.1= Motordaki kaçaklara bakar. Segman, piston vs. Diagnos a bağlatırsan motorunun durumunu öğrenebilirsin.2=Motor testini neden istiyorsun? Bence ilk önce motorun ve yürüyen aksamın için gerekli yenilemeleri yap ondan sonra kontrola git. Mesela tüm kayışlar, debriyaj, filtreler, motor yağı ve diğer yağlar, frenler...3=Subap ayarı gerekliyse diğer işlemlerin sonunda zaten serviste belli olur.4=Fren hidroliği zamanla nem tutar, buda özelliğini kaybetmesine yol açar. 2-3 senede bir değiştirmen yeterli olur.5=Sesini dinleyip yerini tam olarak senin bulman lazım. Davlumbazda sürtebilir, devirdaim de ömrünü tamamlamış olabilir. Çok geniş bir yelpazede herşey olabilir.6=Triger kayışlarının normal kullanımda ömrü en az 60 bin km. dir.(Orjinalse) Ancak aşırı dekompresyon yapmak triger kayışınında ömrünü kısaltır.7=Debriyaj kontrolü yaptırırın derim. Debriyaj setinde de problem olabilir, debriyaj ayarında da.Çok önemsiz bir problem de olabilir. Baktırmakta fayda var.