Gönderen Konu: D-4d Için Istasyon Tavsiyeniz Ve M/m Görüşünüz  (Okunma sayısı 2849 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar merhaba.Önümüzdeki hafta yeni nesil Corolla D-4D siparişi vereceğiz inşallah.Özellikle tavsiye ettiğiniz bir akaryakıt şirketi var mı?Dizel araçlarda yakıt temizliğinin önemli olduğu söyleniyor.Ben de aynı fikirdeyim. Ayrıca M/M vites mi manuel vites mi daha masrafsız ve sorunsuz? Lütfen tecrübe etmiş arkadaşların tavsiyelerini bekliyorum.Özellikle vites seçeneğinde kararsızım.Çünkü M/M vites teknolojisinin sorunlar çıkardığını duydum.Ne kadar doğru bilemiyorum bu iddialar.Kullanan arkadaşlardan görüşlerini rica edeceğim.Saygılar...
2008 Corolla D-4D
Zalim zulmünü eder,kader ise adaletini...
Ne mutlu "TÜRK"üm diyene...

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür edildi
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
D-4d Için Istasyon Tavsiyeniz Ve M/m Görüşünüz
« Yanıtla #2 : Ekim 14, 2007, 17:33:35 »
Ben mmt kullanıyorum, shellden eurodizel alıyorum. Hiç sorun yaşamadım.
--dünya dönüyor--

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ekim 15, 2007, 03:29:44 »
mm zaten otomatikleştirilmiş düz vites, hiç canını sıkma sorun falan yaşamazsın, gelişmiş ülkelerde artık kamyonlar bile otomatik, düz vites gittikçe nostalji oluyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ekim 15, 2007, 13:20:53 »
tek düşündüren,sonuçta elektronik aksam biraz daha artmış olacak,risk potansiyeli olacak.beni düşündüren o.yoksa gözümü kırpmadan mm vites diyorum ben de.bakalım hayırlıs artık:) yakıt temizliği konusnda OPET diyorlar fakat yine de foruma da sorayım dedim.bakalım o konuda ne görüşler çıkacak.
2008 Corolla D-4D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ekim 16, 2007, 05:51:27 »
Alıntı yapılan: Taha İnan
tek düşündüren,sonuçta elektronik aksam biraz daha artmış olacak,risk potansiyeli olacak.beni düşündüren o.yoksa gözümü kırpmadan mm vites diyorum ben de.bakalım hayırlıs artık:) yakıt temizliği konusnda OPET diyorlar fakat yine de foruma da sorayım dedim.bakalım o konuda ne görüşler çıkacak.
[/quote]
artık araçlarda herşey elektronik, bir eksik bir fazla ne farkeder, otomatik viteste , yanlış ve zamansız vites değişiminden doğacak şanzıman zararları olmaz, yakıtta kim opet dedi bilmiyorum ama opetten bedava benzin verseler bir damlasını koymam arabama, en güveniliri shell ikincisi BP

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Aralık 14, 2007, 13:45:56 »
Alıntı yapılan: Kemal Aksüyek
artık araçlarda herşey elektronik, bir eksik bir fazla ne farkeder, otomatik viteste , yanlış ve zamansız vites değişiminden doğacak şanzıman zararları olmaz, yakıtta kim opet dedi bilmiyorum ama opetten bedava benzin verseler bir damlasını koymam arabama, en güveniliri shell ikincisi BP
[/quote]

5 senedir opet kullanıyorum.Yakıtla ilgili hiçbir problemim olmadı..Kaldıki opet yakıttan yada motor yagından doğan zararları tazmin eden tek şirket.Buda sattıkları mala olan güvenden kaynaklanan bir durum sanırım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 14, 2007, 13:53:45 »
Valla benim bildiğim tüm şirketler benzini zaten Tüpraş'tan alıyorlar. Bu yüzden hiçbir fark olacağını zannetmiyorum.

edit:
hatta Tüpraş oldukça detaylı kimyasal analizlerini de veriyor yakıtların burada: http://www.tupras.com.tr/detailpage.tr.php...irectPageID=145
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Aralık 14, 2007, 14:09:31 »
Alıntı yapılan: Alper Sinav
Valla benim bildiğim tüm şirketler benzini zaten Tüpraş'tan alıyorlar. Bu yüzden hiçbir fark olacağını zannetmiyorum.

edit:
hatta Tüpraş oldukça detaylı kimyasal analizlerini de veriyor yakıtların burada: [url]http://www.tupras.com.tr/detailpage.tr.php...irectPageID=145[/url]
[/quote]

Burda benzin ve dizel diye bir ayrım yapmak gerekiyor sanırım..Bildiğiniz gibi euro dizel türkiyede yapılamıyor.Şirketler dışardan ithal edip satıyor mazotu.(rafineri teknolojimiz 1960lardan kalma rus teknolojisi eurodizel üretemiyor)Benzinde ise ,haklısınız hepsi tüpraş çıkışlı ama her şirketin yakıta kattığı katkılar var..Yani pompadan çıkan ürün aynı olmuyor arkadaşlar.Söz konusu katkılar baya maliyeti olan şeyler.İşte şirketler arasındaki kalite farkı burdan ortaya çıkıyor.14 sene akaryakıt istasyonu işlettim arkadaşlar ..Burda yazdığım olaylar duyum değil yani..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Aralık 14, 2007, 14:34:03 »
Tüpraş'ın "eurodizel'den de daha az kükürtlü" mazotu falan yok mu? Hani şu geçen haftalarda haberlere falan konu oldu, açılışı falan yapıldı...

Hatta yukarıda verdiğim linkte de 3 farklı tip motorin var...
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #10 : Aralık 14, 2007, 14:42:05 »
Tüpraş'ın "eurodizel'den de daha az kükürtlü" mazotu falan yok mu? Hani şu geçen haftalarda haberlere falan konu oldu, açılışı falan yapıldı...

Hatta yukarıda verdiğim linkte de 3 farklı tip motorin var...
[/quote]

Tüpraş el değiştirdikten sonra yatırım yapmaya başladı.Belki yakın zamanda üretimine başlar eurodizelin..Motorinin çok çeşiti var Alper bey gemiler için var ısıtma sisteminde kullanılanlar var Bizim düz pompa diye bildiğimiz eski teklonojili motorlar için olanı var ..Varda var anlayacağınız

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Aralık 14, 2007, 15:39:21 »
içine su katılmış olanları var...
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #12 : Aralık 14, 2007, 15:50:11 »
içine su katılmış olanları var...
[/quote]

Su katılanı yoktur Alper bey    karışmıyor mazotla su   ..Ama günümüzde en çok kullanılan hile yöntemi mazota 10 numara yağ katılması oluyor ne yazıkki..Birde yurt dışından gelen kaçak mazotların rafine mazotuyla karıştırılarak satılması söz konusu oluyor..

Birde burda dizelci arkadaşlara bir tavsiyede daha bulunmak istiyorum.Deponuzu dolu tutun arkadaşlar..Depodaki mazot miktarı az olduğu zaman Deponun tavanında terleme yapar (su) Bu bütün mazotlarda olan doğal bir süreçtir ..Zaten mazot filtresinin içinde biriken suda burdan kaynaklanır ..Yoksa hiç bir istasyon sahibi mazota su katmaz (katamaz)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Aralık 15, 2007, 03:23:40 »
Alıntı yapılan: İhsan EKEN
5 senedir opet kullanıyorum.Yakıtla ilgili hiçbir problemim olmadı..Kaldıki opet yakıttan yada motor yagından doğan zararları tazmin eden tek şirket.Buda sattıkları mala olan güvenden kaynaklanan bir durum sanırım..
[/quote]
evet ben de duydum yakıt garantili bir durum söz konusu olduğunu.ve bundan dolayı opet daha güvenilir gibi gözüktü gözüme.burda da fikir alayım dedim.ama siz de istasyon işletmişiniz ve 5 sene opet kullandığınıza göre sanırım  vardır bir bildiğiniz:)
2008 Corolla D-4D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #14 : Aralık 15, 2007, 18:20:14 »
En son PO motorin 10 getirdi. Kükürt oranı en düşük olan motorin iddası ile. Ben bu depoyu oradan aldım. Bir müddet( 10 bin km) bu yakıtı kullanacağım. Öncesinde Shell'i kullanıyordum. MMT şanzıman kurallara uygun biçimde kullanılırsa çok sorun çıkarmaz. ( Kullanma klavuzunda MMT kullanımı ile ilgili bilgileri mutlaka okuyun ve uygulayın. ) Ama corollanın dizel motorunu alacağınız için 20 ila 30 bin km'ler arası egzantirk zincirinin değişimi olasılığına karşı hazırlıklı olun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Aralık 15, 2007, 18:39:01 »
Alıntı yapılan: BARIŞ ÖZER
En son PO motorin 10 getirdi. Kükürt oranı en düşük olan motorin iddası ile. Ben bu depoyu oradan aldım. Bir müddet( 10 bin km) bu yakıtı kullanacağım. Öncesinde Shell'i kullanıyordum. MMT şanzıman kurallara uygun biçimde kullanılırsa çok sorun çıkarmaz. ( Kullanma klavuzunda MMT kullanımı ile ilgili bilgileri mutlaka okuyun ve uygulayın. ) Ama corollanın dizel motorunu alacağınız için 20 ila 30 bin km'ler arası egzantirk zincirinin değişimi olasılığına karşı hazırlıklı olun.
[/quote]
evet PO'nun motorin 10'u iddialı gözüküyor.aklımı çelmiyor değil.denesem mi diye düşünüyorum.MMT'den vazgeçtik zaten.düz aldık.toyota bayii de pek tavsiye etmedi,dedik biz bildiğimizi okuyalım yine.şimdilik memnunum bakalım... sorun yaşayacağımı da sanmıyorum,ne de olsa toyota!!!
2008 Corolla D-4D