0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
gökan gökan gökan ilkten bayramın mübarek olsun kardesim yıllara yenik düsmüssün olabilir ya artık hafif cukurlarda ses yapabilir ama torpitoya filan bak ufak seylerde seni rahatsız edebilir[/quote]tamam yıllara yenik dusebılır napalım paramız yokki yenıleyelım soyle bı servısınde herseyı saka bı yana baktırıcam en kısa zamnda bu takırtı meselesı ufak tefek bısı ıse ben yapabılırmıyım acaba dıye dusundum torpıdonun ıc kısmında falan mı olur dıosun yanı kardesım
arkadaslar bu ae101 kasanın ön konsolu bozuk yolda gıderken cok ses yapıo bunun bı vıda yerı falan var mı boyle sıkıcagamız vunku yıllardan berı oynaya oynaya gevsemıs olabılır oyuzden yapıodur dıe dusundum bunun tıkır tıkır ses yapmasını engellemek ıcın ne yapmalı yorumlarınızı beklıyorum[/quote]valla benim araçta hiç yok desem olur. sadece sağ kapı kilit düğmesinde, bir de ön konsolda hava kanalının orda onu da halledecem bir ara, başka hiçbir yerinde ses yok
gel bakim istanbul trafigine ne toyotası artık mercedes bmv dayanamıyor yollar köstebek cukuru her yeri kazıp kapatmıyorlar bu belediyeler benim 1 senede bana 4 amortisör borclular ama nerde onun icin ist de isen araban birazdaha yıpranıyor cok dikkatli kullansan dahi[/quote] New York yollarını görünce, İstanbul yollarına şükrettim
ön konsolda ve arka pandizotta sesler özellikle bu parçaların cama dayandığı noktalarda olur. ae101 için böyle. diğerlerini bilmiyorum. bizde de ses yok ama, komşumun arabasında ön konsoldan ses geldiği için bir araştırma yaptık, torpidonun ön cama dayandığı yeri elimizde oynatmaya çalıştığmızda yine aynı sesleri duyduk. camla torpido arasına sıkıştırdığımız izolasyon malzemeleri sesleri büyük ölçüde kesti. denemekte fayda var. sonra ben aynı şeyi aracımda arka pandizotta uyguladım. hoparlör değişiminden sonra çok hafif bir ses yapıyordu. o da kesildi. sonra tabi boş durmayıp koltukları söküp tüm plastik aksamın (kapı eşikleri vs) altını uygun bir izolasyon malzemesiyle doldurdum (boş olan yerleri) inanılmaz farkettiğini söyleyebilirim. tık diye bir ses duymuyorum. maşaallah diyeyim [/quote]ön konsoldan gelen ses torpido gozundekı el ferenrınde ve tizlrın cukurlarda zıplamasından ses cıkıomus arkadanda hoparlor ve bagajdakı sıelerden alet cantasından gelıomus arkadaslar
Çukurlarda ,sanırım direksiyon kutusundan geliyor, gelen tıkırtı sesi çok canımı sıkıyor. Sırf bu yüzden sğuyorum araçtan. Bunu almadan önce otomatik vites 1998 model honda civic ile pazarlık yapmıştım. Ondan hiç ses gelmiyordu. Ama çok yakar diye vazgeçtim. Bu sesleri toyotamda duyunca keşke hondayı mı alsaydım diye düşünüyorum.[/quote]SelamSesin mahiyetini tam bilemeyeceğim ama direksiyon kutusunun yanında motor alt kulakçık ayrlarına baktırmanı tavsiye ederim tabi sesin yerini en iyi sen farkedebilirsin. Birde sol amortisör başı da ses yapabilir. Dediğim gibi sesin yerini en iyi sen bulabilirsin ama direksiyon kutusundan emin olmadan arabayı iyice dinle derim.Bu arada hidrolik direksiyon pompasının uzun ömürlü olmasını sağlamanız için sağa ve sola dönüşlerde direksiyonu en sonuna kadar çevirmeyin, direksiyon sonu bulduğunda biraz serbest bırakın. Bu pompaya binen yükü azaltacaktır. Umarım sesin yerini tam bulabilirsin.Sağlıcakla