Gönderen Konu: Frenlerden Gelen Ses  (Okunma sayısı 2525 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Frenlerden Gelen Ses
« : Ekim 12, 2007, 20:16:54 »
Bende 2004 coralla HB var.Şu anda araç 28000 km de bir kaç gündür frene bastığımda tahmin ediyorum önden metal sürtünme sesi geliyor.Acaba fren balataları bitmiş olabilirmi ayrıca geri geri hareket ettiğimde de frene bastığımda da ses geliyor bu konuda bilgisi olan arkadaş varsa yardımcı olabilirmi? Tüm arkadaşlara iyi bayramlar diliyorum.

Toyota Club Türkiye

Frenlerden Gelen Ses
« : Ekim 12, 2007, 20:16:54 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • 2 kere teşekkür edildi
Frenlerden Gelen Ses
« Yanıtla #1 : Ekim 12, 2007, 20:34:19 »
28.000 erken bir km fakat balataların bitmiş olabilir ses büyük ihtimal ondan geliyordur. Zaten balataların kalınlığına bakarakta ömürleri hakkında fikir sahibi olabilirsin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Erkekler büyümez oyuncakları büyür....
    • FIRATPEN BALIKESÝR URETÝCÝ BAYÝÝ TEMPOPEN
  • Kan Grubu: A+
Frenlerden Gelen Ses
« Yanıtla #2 : Ekim 29, 2007, 17:36:45 »
VALA BNM ARAC 2005 MODEL ARAC 48000DE SES GELMEYE BASLADI AYI PROBLEM BNDEDE VAR AMA ARA ARA GELİO SERVİSE GOTURDUM ACTILR TEMİZLEDİLER AMA HALA GELİO BALATALAR GİTTİ GLB 50000DE DGSCEK BUUK İHTİMAL
Sag seritten tın tın gidrken sol serit bos olmsına ragmen arkma girip sellektor yapan syah GTİ ayndan sol seride panikli panikli bakma,birazda sag seride bakta ne oldgunu anla nde olsa altında 120 beygirlik arac var sedan diye kucmseme ıslak yolda pnikleme heleki yndaki tempopen logolarını gorupte icinde isci var diye hic kucmseme ne oldugunu anlıymazsın.sagdan biri kapatır glir bidaha unutamazsın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • teknikoto.forumup.com
  • Araç: Hilux
  • Kan Grubu: 0+
Frenlerden Gelen Ses
« Yanıtla #3 : Ekim 29, 2007, 18:26:39 »
balata bitmese bile özelliğini kaybeder ve sertleşir o zaman gene değiştirmek gerekir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 62 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
Frenlerden Gelen Ses
« Yanıtla #4 : Ekim 29, 2007, 18:53:43 »
Alıntı yapılan: MERT CAKAR
VALA BNM ARAC 2005 MODEL ARAC 48000DE SES GELMEYE BASLADI AYI PROBLEM BNDEDE VAR AMA ARA ARA GELİO SERVİSE GOTURDUM ACTILR TEMİZLEDİLER AMA HALA GELİO BALATALAR GİTTİ GLB 50000DE DGSCEK BUUK İHTİMAL
[/quote]

Öncelikle küçük yazarsanız sevinirim.Büyük harf kullanmak bağırmak anlamına gelmektedir forum dünyasında.

Bence balatalar için erken ama servise göstermekte fayda var.
...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
Frenlerden Gelen Ses
« Yanıtla #5 : Ekim 29, 2007, 19:04:20 »
Balatalarınız bitmiş yada sertleşmiş olabilir. Kontrol etmekte fayda var. Diski çezebilir çünkü.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Frenlerden Gelen Ses
« Yanıtla #6 : Ekim 29, 2007, 20:24:34 »
Ben arka balataları bu gun değiştirdim. Diskler de zarar görmüş. Onları da tornaya soktum. Toplam mailyet 100 lirayı geçmedi...
2006 Corolla Sedan D-4D Gümüş Gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 62 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
Frenlerden Gelen Ses
« Yanıtla #7 : Ekim 29, 2007, 20:26:47 »
Tornaya sokmak biraz sakat abi haberin vardır inşallah.
...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Frenlerden Gelen Ses
« Yanıtla #8 : Ekim 29, 2007, 20:28:05 »
Merak etme Coşkun. Ben yaş işe kolay kolay ayak basmam...
2006 Corolla Sedan D-4D Gümüş Gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Site Başçavuşu
  • Model Yılı: -
  • 52 kere teşekkür edildi
Frenlerden Gelen Ses
« Yanıtla #9 : Ekim 29, 2007, 22:09:59 »
Balatalarınız sertleşmişse (zamana oranlı) de bu ses çıkabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Frenlerden Gelen Ses
« Yanıtla #10 : Ekim 30, 2007, 16:10:09 »
vala ksura bakmayın bilmiodum

bn goturdum servise actılar temizlediler bi sure kesildi ama arada gene gelio bilmiorum neden
Sag seritten tın tın gidrken sol serit bos olmsına ragmen arkma girip sellektor yapan syah GTİ ayndan sol seride panikli panikli bakma,birazda sag seride bakta ne oldgunu anla nde olsa altında 120 beygirlik arac var sedan diye kucmseme ıslak yolda pnikleme heleki yndaki tempopen logolarını gorupte icinde isci var diye hic kucmseme ne oldugunu anlıymazsın.sagdan biri kapatır glir bidaha unutamazsın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
Frenlerden Gelen Ses
« Yanıtla #11 : Ekim 31, 2007, 13:21:35 »
bende de aynı sorun vardı genelde disklerin ve balataların yeterli seviyede hava almamasından kaynaklanıyor balata tozu birikiyor 5 yada 10 ytl ye balata spreyleri var onlardan sıkarsanız temizlerseniz ses kesilir..ayrıca jant kapaklı olanlarda jant kapaklarını sokerlerse daha az ses cıkacagını gorursunuz..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Frenlerden Gelen Ses
« Yanıtla #12 : Kasım 02, 2007, 16:33:24 »
hmmm cevap icin saolsn

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • fastest 3zzf(t)e in turkey :)
Frenlerden Gelen Ses
« Yanıtla #13 : Kasım 13, 2007, 23:31:27 »
servis zımpara yapıp gönderiyo...bizide öle yaptılar ama ta ki geçen ay temde diskler parçalanıncaya kadar....bence diskler zarr görmeden balata alın....max.50-60 YTl için büyük masraflar açmayın derim
3sgte swaped rolla?awd?

skyrolla01@yahoo.com.tr
ufuk L. yalçın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Frenlerden Gelen Ses
« Yanıtla #14 : Aralık 01, 2007, 14:32:57 »
Alıntı yapılan: Coşkun Demiratlı
Tornaya sokmak biraz sakat abi haberin vardır inşallah.
[/quote]
Selam.
Fren diskleri belli töleranslar ölçüsünde imal edilirler. İç kısımlarında izin verilen min. kalınlık ölçüsü yazar. Buradan diskin ne oranda taşlanacağı belirlenebilir. Balatalarıda kesinlikle yumuşak seçerseniz hem ses yapmaz, hem daha iyi bir fren performansı sağlar, hemde diski çizmez. Sadece ömrü sert balataya göre biraz daha az olur.
Ayrıca her disk değişiminde balatalarda kesinlikle değişmelidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • Model Yılı: '13
  • 34 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
Frenlerden Gelen Ses
« Yanıtla #15 : Aralık 07, 2007, 16:25:50 »
Benzer sorun bende de vardı. 20.000km bakımında ön fren balataları değiştikten sonra o ses ortaya çıktı. Servise götürdüğümde bir çoğunuza yapıldığı gibi temizleyip "Tamamdır" dediler. Ama tamam değildi. Bunun üzerine Toyota ya telefonla şikayette bulundum. Ardından ön fren diskleri değişti. Ama ses kesilmeyince bu defa da balatalar değişti. Tabi hepsi de garantiden. Şu an için o sesten kurtuldum gibi ama içimden bir his onu yakında tekrar duyacağımı söylüyor.  
Benim fikrim, kullanılan balatalar orjinalleri kadar kaliteli değiller. Bu nedenle de balata bir kez değiştikten sonra bu ses kronik bir sorun olarak hayatımıza giriyor.