0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bu soruyu sormanızdaki amaç ne açıkçası onu çok merak ediyorum?[/quote]Bu soruyu sormanızdaki amaç ne açıkçası onu çok merak ediyorum? cümlesindeki ONU gereksiz kullanılmış.Sadece doğrusunu göstermeye çalıştım.İyi forumlar, hatasız cümleler...
Hayır Arkadaşımız merak ettiği bir soru sormuş.Ben de merak ettiğim başka bir soru sordum.Yani 'Onu' sözcüğünün pekiştirme anlamı saklı orada.Bir eksik varsa o cümlede, ki var. 'Bu soruyu sormanızdaki amaç ne açıkçası 'BEN DE' onu çok merak ediyorum'.Fakat konuşma dilinde, 'Onu' sözcüğüne fazla vurgu yaparsanız, kendinizin 'Onu' çok merak ettiğiniz anlamı ortaya çıkar.Ayrıca ben de hata yaparım, bu gayet doğal.[/quote]'Bu soruyu sormanızdaki amaç ne açıkçası 'BEN DE' onu çok merak ediyorum' cümlesinde eksik diye nitelendirdiğiniz BEN DE yi cümle sonundaki EDİYORUM la kullanmış oluyorsunuz zaten.Yani BEN DE eksik değil. Hatasız kul olmaz
Hataları insanların yüzlerine vurmak gibi bir amacım yok, kesinlikle yanlış anlaşılmasın.Sadece doğrusunu göstermeye gayret ediyorum.Şu anki birikimim 2 yıllık.Öncesinde ben de bu hataların hepsini yapıyordum.Bir kişi bile bunu, bundan sonra doğru yazarsa benim için büyük bir mutluluktur.[/quote]valla helal olsun cok ozur dılerım maksadınızı anladım turkcemıze sahıp cıkmalıyız tebrık edıyorum...