Gönderen Konu: Aracımın Pert Kaydı Çıktı  (Okunma sayısı 14207 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Aracımın Pert Kaydı Çıktı
« : Kasım 26, 2010, 02:06:12 »
25-09-2009 tarihinde yıllardır biriktirdiğim emeğimle corolla aldım.
dün tarihi itibarı ile tramerde sorguladığımda aracın pert olduğunu öğrendim.
mesajda gelen cevap şöyleydi. 31-05-2009 tarihinde hasar 1... pert...24295 tl.   diye
eski sahibini aradım. bana dedi ki kaskodan para koparmak için yapılmıştır. aracın ciddi hiçbir kazası yoktur.
aracı ustalara ve sanayiye göstermiştim. herkes fıstık gibi araç demişti. ön cam kırık, ön tarafta az hasarlı imiş. ama motor zedelenmemişti. diye söylemişlerdi.
pert kaydı silinir mi...
muayeneden rahatlıkla geçebilir mi.
araç 31 mayısta pert olmuşsa eğer 18 temmuzda nasıl oluyorda muayeneden geçiyor.
araç nerden darbeli yada kazalı nasıl öğenecem. bana yardımcı olur musunuz.

Toyota Club Türkiye

Aracımın Pert Kaydı Çıktı
« : Kasım 26, 2010, 02:06:12 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 7 kere teşekkür etti
  • 46 kere teşekkür edildi
Ynt: emeğim çalındı
« Yanıtla #1 : Kasım 26, 2010, 08:58:55 »
Evet gecmis olsun.
Arabayi alirken sorgulatmaniz gerekirdi. Alım aşamasinda da sigortaciniza danişmaniz gerekirdi.Aracı gösterdiğiniz ustaya da bir daha gitmemenizi tavsiye ederim.
2000 Avensis,2005 Avensis,
2007 Avensis,2011 Avensis
Bir kere Avensis,herzaman Avensis.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Kasım 26, 2010, 09:01:51 »
şase numarasını ve motor numarasını forumlarda paylaşmayın. cok ama cok sakıncalı. bu numaraları toyota servislerine sorarak aracın seceresini ögrenebilirsiniz. pert kaydı cıkmış araca sonradan yeni ruhsat cıkartılarak tamir gördükten sonra yeniden trafiğe cıkartılabiliyor. eski sahibinin dedigi gibi arac önden kazalı ise zaten sorun moralinizi bozmak gibi olmasında belkide gercekten dedigi gibi sırf kaskodan para koparmak icin eksper ile anlaşmalı olarak perte cıkartılmış olabilir. dedigim gibi şase no ve motor numarası ile yetkili servislerden aracın durumunu ögrenebilirsiniz. tabi arac kazadan sonra yetkili serviste toplandıysa.
Üzüntüyü bırak sen yaşamaya bak,
Bilmiyorsun yarın ne olacak?
Gününü gün et sen!
Gül eğlen neşelen!
Bir daha geri gelmiyor giden!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2005 corolla hb sol A/T "CC" lü :D
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 26, 2010, 09:09:11 »
necati bey tamam telaş etmeyin..üzücü bir durum olayı sonradan öğrenmeniz..araçları az hasarlı şeklinde perte çıkarmak çok kolay..bu araç sahibi ile sigorta şirketi arsında yapılan bir husumet..tabi işin içeirisnde bağlı olduğu yada aracın kazadan sonra çekilen servislede alakalı..ustaların dediği doğrudur..ama sizde araç alırken bu sorgulamayı neden.. daha önceden yapmadınız ki..araçta sorun olmaz.. pert kaydı silinmez ama devletin yaptığı bir çalışma hala sürüyor..muayenedne geçer..sorun olmaz..herşeyiniz yasal trafiğ dair hiç bir süpheniz olmasın ama aracın kazasını bilemiğim görmediğim için şase kule airbag direkler yada aracın aerodinamiğini bozacak bir hasar oluş mu bilinmez..bunu en iyi şöyle öğrenebilirsiniz..yani..çok iyi bir tanıdık sigortacı bulun samimi olduğunuz hızlı cevap alabilmek için..ve ricada bulunun aracımın pert olmuş anda ki espertiz resimlerini talep ediyorum diye en azından içiniz rahat etmiş.. olur..kazalı halini görünce..çünkü mecburen bu resimleirn olması gerekiyor ve sizde bunları görme hakkına sahipsiniz..umarım bir nebze yardımcı olmuşumdur..kendi aracımda pert ama bilgim dahilinde..;)
Benim pekmezim oldukça.. sineği bağdattan gelir..;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1994 xli extra japan
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 26, 2010, 09:16:29 »
 murat gül kankama güven  arabanın zevkini cıkart bence olan olmuş artık
Gidene yol vermek saygımızdandır Gitmeyenden yol istemekde acil işimiz olduğundandır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2005 corolla hb sol A/T "CC" lü :D
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 26, 2010, 09:26:07 »
şase numarasını ve motor numarasını forumlarda paylaşmayın. cok ama cok sakıncalı. bu numaraları toyota servislerine sorarak aracın seceresini ögrenebilirsiniz. pert kaydı cıkmış araca sonradan yeni ruhsat cıkartılarak tamir gördükten sonra yeniden trafiğe cıkartılabiliyor. eski sahibinin dedigi gibi arac önden kazalı ise zaten sorun moralinizi bozmak gibi olmasında belkide gercekten dedigi gibi sırf kaskodan para koparmak icin eksper ile anlaşmalı olarak perte cıkartılmış olabilir. dedigim gibi şase no ve motor numarası ile yetkili servislerden aracın durumunu ögrenebilirsiniz. tabi arac kazadan sonra yetkili serviste toplandıysa.
aracı serviste toplasa dışarıdada toplansa fark yok aynı parçaları takıp aynı ustalar işleirni icra edecekler..ayrıca sanmıyorum pert edilen bir aracı servis toplayıpta trafiğe soksun..ihale yolu ile satışı yapılmış çakal bi tamirci aracı kapmış..bence aracın pertoluşunu aracın ilk shibi biliyor beyfendi bu durumda aracın ikinci sahibi oluyor..ruhsatta zaten trafiğe çıkış tarihi 2009 dur.. eğer arac 2005 model ise diyeli trafiğe çıkış tarihi 2009 dur..çekme belge kaydı var tarfikten gecici süre ile men edilmiş..ve benim tahminim bu araç 2 ay gibi bir sürede toplanmış sonra muayenden geçip..tekrar trafiğe sokulmuş.. büyük ihtimal mahkeme cezasıda ödemiştir.. 105.00 tl idi en son..pert araçları ihale satışındna sonra 1 ay içerisinde trafiğe sokmazsanız böyle bir cezası vardı..;)
Benim pekmezim oldukça.. sineği bağdattan gelir..;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 26, 2010, 15:17:41 »
acı tecrübeniz için üzüldüm :(
murata katılıyorum en net bilgiyi sigorta şirketinden alabilirsiniz ki zaten pert kayıtlı ise kaskonuzda rakamda yüksek oluyor...
bu sebepten ötürü aracınızdan soğumazsınız umarım..
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
Ynt: Aracımın Pert Kaydı Çıktı
« Yanıtla #7 : Kasım 26, 2010, 15:38:02 »
 Muayene aracın pert olduğunu bilgisine erişemez, zaten erişse bile etkilemez.
 En iyisi sigortacınıza yada servis kayıtlarında da pertse servise sorgulatmanız gerekir kazanın içeriğiyle ilgili.
 Geçmiş olsun...
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: B+
Ynt: Aracımın Pert Kaydı Çıktı
« Yanıtla #8 : Aralık 01, 2010, 15:55:32 »
benim de aracım pertli çıktı..cepten sorunca cevap olarak 2006 pert 12000 tl yazıyor..2007 de aracı bir çok yere gösterrek sadece komple boyalı aldım şimdi pert kaydı çıktı..tamamı boyalı olarak pert olabilirmi..nereye sormlıym