0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
arkadaşlar arabamı satmayı düşünüyorum.Trafik sigortasını 1 ay önce yaptırdım.bu sigortayı bozdurup parasını geri alabilir miyim? ya da yeni alcağım arabaya devredebilir miyim?Kaskoda aynı şekilde onunda 4 ayı var daha bitmesine.Teşekkürler
Adnan Bey trafik sigortasının ücretinin iadesi için her hangi bir süre sınırlaması varmı ?
Ya araç vekaletle satılacaksa ? Sonuçta sadece noterden satış belgesi fotokopisi - yada vekalet bu durumda - ve trafik sigortasının aslını sigortayı yaptırdığımız acentadan mı alıyoruz? Peki ya ödeme kredi kartı ile (taksitli hemde) yapıldıysa ? Bu konularda bilginiz varsa lütfen paylaşın. Şimdiden teşekkürler.+1
Adnan Bey, birde kasko ücretinin geri alınabilineceğini söylemişsiniz. Bu durumda aracın hasarlı olması (yani kaskonun ödeme yapmış olması) yada geçen süre önemlimidir ? Ayrıca ödenilen ücretin ne kadarı alınabilir ?
Mert Bey, Murat Bey,Dilediği kişiye satmaya falan diye vekalet verildi diye o vekaletle giderseniz sigorta ödeme yapmaz.Vekalet veya kişinin kendi satması ile noterden alınan araç satış belgesi olması şart aksi takdirde ödeme kesinlikle yapılmaz.Sizde noterden başka bir araç satın almış olsanız size geçici yol belgesi verildiği zaman eski trafik sigortası anında iptal oluyor hemen geçici yol belgesindeki kişi adına trafik sigortası yaptırmanız gerekli.Ayrıca kredi kartına taksitlide yapmış olsanız dahi sigortacılar trafik sigortasını kestikleri şirketin sisteminden anında işlemi yaparak paranızı iade ediyorlar. Toyota dan önceki aracımın sigortasını 5 taksit yaptırmıştım 3 aylık iken aracı sattım dedigim belgelerle gittim aradaki fark ücreti aldım. Saygılarımla.