Gönderen Konu: Tarfik Sigortası Bozulur mu? Devredilir mi?  (Okunma sayısı 10679 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
Tarfik Sigortası Bozulur mu? Devredilir mi?
« : Kasım 25, 2010, 22:29:33 »
arkadaşlar arabamı satmayı düşünüyorum.Trafik sigortasını 1 ay önce yaptırdım.bu sigortayı bozdurup parasını geri alabilir miyim? ya da yeni alcağım arabaya devredebilir miyim?

Kaskoda aynı şekilde onunda 4 ayı var daha bitmesine.Teşekkürler

Toyota Club Türkiye

Tarfik Sigortası Bozulur mu? Devredilir mi?
« : Kasım 25, 2010, 22:29:33 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Corolla GLİ Special
  • Kilometre: 164000
  • Model Yılı: '98
  • 54 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
Ynt: Tarfik Sigortası Bozulur mu? Devredilir mi?
« Yanıtla #1 : Kasım 25, 2010, 22:43:47 »
arkadaşlar arabamı satmayı düşünüyorum.Trafik sigortasını 1 ay önce yaptırdım.bu sigortayı bozdurup parasını geri alabilir miyim? ya da yeni alcağım arabaya devredebilir miyim?

Kaskoda aynı şekilde onunda 4 ayı var daha bitmesine.Teşekkürler

Murat Bey,
Aracı sattıgınız noter belgesinin fotokopisi ve trafik sigortası aslı ile sigortayı yaptıgınız acentaya giderek ücretini iade alabilirsiniz.
Kasko zorunlu olmayıp kişilerin kendi istegiyle yapımış olduğu için (Araç Üzerinde Rehin Yok İse) istediğiniz zaman yapan acentaya giderek ücretini alabilirsiniz. Saygılarımla.
Toyota Corolla 1.6 GLİ Special G.Gri 1998

Ne Kadar Bilirsen Bil, Söylediklerin Karşındakinin Anlaya Bildiği Kadardır. HZ.MEVLANA

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : Kasım 25, 2010, 22:47:26 »
 Adnan Bey trafik sigortasının ücretinin iadesi için her hangi bir süre sınırlaması varmı ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Kasım 25, 2010, 22:57:01 »
Adnan Bey bilgilendirdiğiniz için çok teşekkürler ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Corolla GLİ Special
  • 54 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Kasım 25, 2010, 22:57:18 »
Adnan Bey trafik sigortasının ücretinin iadesi için her hangi bir süre sınırlaması varmı ?

Mert Bey,
Herhangi bir süre sınırlaması yok 5 Günlük dahi kalsa eger almak isterseniz Noter satış belgesi fotokopisi  ve trafik sigorta aslı ile anında alınabilir.

Ne Kadar Bilirsen Bil, Söylediklerin Karşındakinin Anlaya Bildiği Kadardır. HZ.MEVLANA

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : Kasım 25, 2010, 23:01:39 »
 Ya araç vekaletle satılacaksa ? Sonuçta sadece noterden satış belgesi fotokopisi - yada vekalet bu durumda - ve trafik sigortasının aslını sigortayı yaptırdığımız acentadan mı alıyoruz? Peki ya ödeme kredi kartı ile (taksitli hemde) yapıldıysa ? Bu konularda bilginiz varsa lütfen paylaşın. Şimdiden teşekkürler.

+1

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Kasım 25, 2010, 23:07:22 »
Ya araç vekaletle satılacaksa ? Sonuçta sadece noterden satış belgesi fotokopisi - yada vekalet bu durumda - ve trafik sigortasının aslını sigortayı yaptırdığımız acentadan mı alıyoruz? Peki ya ödeme kredi kartı ile (taksitli hemde) yapıldıysa ? Bu konularda bilginiz varsa lütfen paylaşın. Şimdiden teşekkürler.

+1

evet arkadaşlar araç başkasının üzerine ise ne olacak?Benim araba eniştemin üzerine,bana araba hakkında her türlü işlem yapma vekaleti gönderirse olur mu?

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #7 : Kasım 25, 2010, 23:14:38 »
 Adnan Bey, birde kasko ücretinin geri alınabilineceğini söylemişsiniz. Bu durumda aracın hasarlı olması (yani kaskonun ödeme yapmış olması) yada geçen süre önemlimidir ? Ayrıca ödenilen ücretin ne kadarı alınabilir ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Corolla GLİ Special
  • 54 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Kasım 25, 2010, 23:24:34 »
Mert Bey, Murat Bey,

Dilediği kişiye satmaya falan diye vekalet verildi diye o vekaletle giderseniz sigorta ödeme yapmaz.
Vekalet veya kişinin kendi satması ile noterden alınan araç satış belgesi olması şart aksi takdirde ödeme kesinlikle yapılmaz.
Sizde noterden başka bir araç satın almış olsanız size geçici yol belgesi verildiği zaman eski trafik sigortası anında iptal oluyor hemen geçici yol belgesindeki kişi adına trafik sigortası yaptırmanız gerekli.
Ayrıca kredi kartına taksitlide yapmış olsanız dahi sigortacılar trafik sigortasını kestikleri şirketin sisteminden anında işlemi yaparak paranızı iade ediyorlar. Toyota dan önceki aracımın sigortasını 5 taksit yaptırmıştım 3 aylık iken aracı sattım dedigim belgelerle gittim aradaki fark ücreti aldım. Saygılarımla.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Corolla GLİ Special
  • 54 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Kasım 25, 2010, 23:25:39 »
Adnan Bey, birde kasko ücretinin geri alınabilineceğini söylemişsiniz. Bu durumda aracın hasarlı olması (yani kaskonun ödeme yapmış olması) yada geçen süre önemlimidir ? Ayrıca ödenilen ücretin ne kadarı alınabilir ?

Bu konuda bilgim yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #10 : Kasım 25, 2010, 23:39:24 »
Mert Bey, Murat Bey,

Dilediği kişiye satmaya falan diye vekalet verildi diye o vekaletle giderseniz sigorta ödeme yapmaz.
Vekalet veya kişinin kendi satması ile noterden alınan araç satış belgesi olması şart aksi takdirde ödeme kesinlikle yapılmaz.
Sizde noterden başka bir araç satın almış olsanız size geçici yol belgesi verildiği zaman eski trafik sigortası anında iptal oluyor hemen geçici yol belgesindeki kişi adına trafik sigortası yaptırmanız gerekli.
Ayrıca kredi kartına taksitlide yapmış olsanız dahi sigortacılar trafik sigortasını kestikleri şirketin sisteminden anında işlemi yaparak paranızı iade ediyorlar. Toyota dan önceki aracımın sigortasını 5 taksit yaptırmıştım 3 aylık iken aracı sattım dedigim belgelerle gittim aradaki fark ücreti aldım. Saygılarımla.

Teşekkürler Adnan Bey

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #11 : Kasım 26, 2010, 08:06:13 »
 Adnan Bey,
 Bilgilendirmeleriniz için çok teşekkürler.