Gönderen Konu: 2001 Toyota  (Okunma sayısı 2328 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
2001 Toyota
« : Kasım 25, 2010, 10:34:27 »
Değerli arkadaşlar, 2001 Corolla almak üzereyim, belli bir araba yok şu an,  1.4 ve 1.6 -lpgsiz- yakıt durumları nedir. Karşılaşabileceğim  sorunlar nelerdir. Olması gereken özellikler v.s. Tavsiyelerinizi bekliyorum

Toyota Club Türkiye

2001 Toyota
« : Kasım 25, 2010, 10:34:27 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
Ynt: 2001 Toyota
« Yanıtla #1 : Kasım 26, 2010, 14:49:15 »
bir seride yağ yakma sorunu var diyorlar, ama ben bir sıkıntıyla karşılaşmadım. bendeki 1.6 terra a/c alırken param yetmemişti :( en donanımlısı 1.6 sol special. klima, 4 hava yastığı, abs, 4 cam otomatik. 1.6 larda yol bilgisayarı mevcut. km takibi açısından mümkünse servis bakımlı araçları bulmaya çalışın. malum şirketler o yıllarda bu araçları konvoy konvoy aldılar. piyasada kilometresiyle oynanmış çok sayıda araç var. yakıtı yük ve kullanışa bağlı değişiyor tabi, benim uzun yolda 6-6.5 lt, şehir içinde 7.5-8.5 lt yakıyor.

şimdiden hayırlı olsun..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • Kan Grubu: 0+
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 26, 2010, 14:59:56 »
ben de yağ yakma sorunu var ama keyfimi bozmuyorum.... benzinli ama başka araçlarla kıyasladığımda oldukça ekonomik...
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 26, 2010, 15:01:35 »
 Özkan Bey,
 Uğur Bey'in söylediklerine tamamen katılarak bir de tavsiye de bulunacağım.
 1.4 yerine 1.6 motor almanızı tavsiye ederim. Zira yakıt konusunda teorik olarak 1.4'lerin daha az yakması gerekse de pratikte pek mümkün olmuyor. Zaten bahsi geçen araçta 1.4 ile 1.6 motor arasındaki tek fark biyel kolunun uzunluğudur. Yani pistonun silindir içindeki strokudur. 1.4'lerin biyel kolu daha kısadır. 1.6'ların ise daha uzun olduğundan torku daha fazladır. Bu da sizin 1.4 ile 2. vites 4000 d/d'de çıktığınız yokuşu 1.6 motorda 3. vites 2500 yada 3000 d/d'de çıkmanız dolayısıyla motor devrinin daha az dönmesi sebebiyle daha az yakıt yakmanız anlamına geliyor.
 Ayrıca gerçekten uzun süre binme niyetiniz varsa ve bütçe uygunsa 1.6 Sol donanımını tavsiye ederim.
 Hem bu araçlar şirketlere pek düşmeyen bir araç. Çünkü Terra'lar daha baz donanımlara sahip olduğundan ve tabi daha uygun fiyat olduğundan şirketlerde daha çok kullanılmıştır. Ancak Sol donanımı ise daha çok kullanıcıya hitap eden detayları olduğundan genelde şahış kullanıcılardadır...
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #4 : Kasım 26, 2010, 16:45:11 »
Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim arkadaşlar, gerçekten haklısınız. Lpg taktırmayı düşünmediğim için 1.4 tercih ediyordum ama 1.6 da düşünmeye başladım. SOL içinse fiyatları biraz yüksek benim için açıkçası  14- en fazla  15 tl bir param var :) tavsiyelerinizin devamını bekliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #5 : Kasım 26, 2010, 17:19:32 »
Babamda var 1.6 sol.54 bin kmde canavar gibi.Yağ yakma sorunu olduğu doğru..Bence alın 1.6 sol olanından..
Benim Hocam Toyota gibi adam!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 26, 2010, 17:29:58 »
ben de yağ yakma sorunu var ama keyfimi bozmuyorum.... benzinli ama başka araçlarla kıyasladığımda oldukça ekonomik...
Hande abla senin arabA yağlarını yaktıysa iyi zayıflamıştır. Keşke ben de yağ yakabilsem :D

Ergünün de dediği gibi sol olması daha iyi. Ancak Terra special da düşünebilirsiniz. O da donanım olarak baz modelden donanımlıdır.  Ben de 1,6 almanızı tavsiye ederim. Yakıtta öyle fark etmez ama gidişinde gerçekten fark eder.
2013 Avensis 1.6 Elegant Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #7 : Kasım 27, 2010, 13:07:11 »
Birde değerli arkadaşlar, bakım ya da arıza olduğunda yetkili servislerimi tercih etmeliyiz yoksa tamir işleri yapan normal yerleri mi ? Servis ücretleri nasıl? Opel gibi markalarda çok fazla servis ücreti alındığını biliyorum. Kayış yerine kullanılan zincirin ömrü nedir kaç km de değişmesi gerekir ?  bu konuda da yardımcı olabilirmisiniz.  Teşekkürler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 27, 2010, 13:28:39 »
Birde değerli arkadaşlar, bakım ya da arıza olduğunda yetkili servislerimi tercih etmeliyiz yoksa tamir işleri yapan normal yerleri mi ? Servis ücretleri nasıl? Opel gibi markalarda çok fazla servis ücreti alındığını biliyorum. Kayış yerine kullanılan zincirin ömrü nedir kaç km de değişmesi gerekir ?  bu konuda da yardımcı olabilirmisiniz.  Teşekkürler...
Ben olsam ki öyle yaptım;
 Bakımlarımı serviste yaptırırım. Bakım kapsamına göre ortalama 200 ile 500 TL arası fiyattalar. Arıza olması durumunda gene tespiti serviste, onarımı bütçeye uyarsa serviste, uymazsa dışarıda iyi bir ustada yaptırırdım.
 Zincir sarf parça değildir. Yani problem olmadıkça değişime ihtiyaç duyulmaz. 500.000 km. yapan taksiler var, zincirle ilgili işlem yaptırmamışlar. Sadece V kayışı var, o da 80-100 bin km'de bir değişse yeter...
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #9 : Kasım 27, 2010, 22:53:46 »
Ergün kardeşim çok teşekkür ederim, inşaallah önümüzdeki günlerde toyotamı alırım daha çok tecrübelerinden faydalanırım.