Gönderen Konu: 2011 auris d-4d bakım aralıkları  (Okunma sayısı 8468 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Yer 2 : Bursa - Kocaeli
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • 3 kere teşekkür edildi
2011 auris d-4d bakım aralıkları
« : Kasım 24, 2010, 21:38:49 »
merhaba arkadaşlar;aracımı alalı yaklaşık 3 hafta oldu. aracımı teslim alırken servis aralıklarının 10000 km olduğu eğer 6 ayda 10000 km yapamazsam yağ değişimi için bakım yaptırmam gerektiği söylenmişti.bunun üzerine zorunlu olup olmadığını yaptırmazsam garantiden çıkıp çıkmayacağını sorduğumda evet yaptırmak zorundasınız yoksa garanti kapsamından çıkar cevabını aldım.çevremdeki toyota kullanıcıları bunun zorunlu olmadığı garantiyi etkilemeyeceği konusunda epey ısrarcı.ben en azından ilk yağ değişimini erken yaptırmayı istiyorum.bu konu hakkında bilgi sahibi olan arkadaşlardan yardım rica ediyorum.
Kar Beyazı 2011 Auris D-4D Comfort Ekstra M/M

Toyota Club Türkiye

2011 auris d-4d bakım aralıkları
« : Kasım 24, 2010, 21:38:49 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Ynt: 2011 auris d-4d bakım aralıkları
« Yanıtla #1 : Kasım 24, 2010, 21:57:37 »
Hocam bakım periyodunuz 10 bin km de birdir.Ağır bakım larıda aracın 40-80-120 bin km diye gider.Ortalama 10 bin bakımı250-300 arası tutar.Ağır bakım dediğimiz 40 bin km de bir olan bakımlarda 450-ve üstü diye gider...Normalde önerilen aracın 10 bin km bakımlaarının düzenli olarak yapılması.Bu bakımlarda zaten yağ yağ filtresi kartel tıpası rutin oarak değişiyor.Ancak üretici yağ ömrününün 1 sene geçtikten sonra kalitesi düşeceği için değiştirilmesini öneriyor.(Yani siz 1 yılda 10 bin km yapmadığınız zaman yağınızı değişirse iyi olur diyor 6 ayı nerden çıkardılar.)..İyice azıtmışlar 6 ayda bir soyacaklar..Aynı şekilde rutin bakımlarını yaptım sadece aracımın garanti kapsamındayken.2 defa sadece 14-15 ayolmasına ragmen 6-7 bin yapmıştım o ara sadece yağını değiştim..
Zaten her bakımın bir ücreti var.Siz servise girdiginiz 100-artarak devam ediyor bakım ücretleri var bunun üzerine yag mazot yağ filtresi buji polen hava kullanılan sarf malzeme fiyatı ekleniyor +kdv birde...
Zaten dizel almışşanız çok kullandıgınız için almışınızdır.siz 10 binde gidi yaptırın.Kim demişse boş konuşmuş...
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 24, 2010, 22:15:32 »
merhaba arkadaşlar;aracımı alalı yaklaşık 3 hafta oldu. aracımı teslim alırken servis aralıklarının 10000 km olduğu eğer 6 ayda 10000 km yapamazsam yağ değişimi için bakım yaptırmam gerektiği söylenmişti.bunun üzerine zorunlu olup olmadığını yaptırmazsam garantiden çıkıp çıkmayacağını sorduğumda evet yaptırmak zorundasınız yoksa garanti kapsamından çıkar cevabını aldım.çevremdeki toyota kullanıcıları bunun zorunlu olmadığı garantiyi etkilemeyeceği konusunda epey ısrarcı.ben en azından ilk yağ değişimini erken yaptırmayı istiyorum.bu konu hakkında bilgi sahibi olan arkadaşlardan yardım rica ediyorum.
Aykut abi 10000 veya 6 ay hangisi önce dolarsa ama 6 ayda 10000 km yi dolduramıyorsan ilk bakımını 6 ayda yaptır diğer bakımlarıda 10000 km de bir yaptırırsın ben 6 ayda 10000 km yi doldurmadığım için öyle yapacam 6 ayda 10000 km yi dolduryorsanda senin için problem olmaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 24, 2010, 22:48:12 »
mahmut kardeşim sanırım 6 ayda 10000 km olmaz ancak ben yinede ilk yağ değişimini 6 ay civarlarında yaptırırım.oda motor yeni olduğundan temizlensin diye.kafama takılan bayinin bana 6 ayda bir yağ bakımının zorunlu olduğunu ve yaptırmazsam garanti dışı kalacağını söylemesi.2010 ve öncesi yani makyajsız kasa alan arkadaşlarım var onlara bu konuda uyarı yapılmamış.ayrıca toyotanın sitesinde bakım bölümünde 6 ayda bir yağ değişimini motor ömrü ve sağlığı :) için sadece tavsiye olarak belirtmiş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 24, 2010, 22:52:27 »
Ben p.tesi 1000 bakımını yaptırdım. 10.000 de görüşmek üzere dediler. Hiç 6 aydan filan bahsetmediler :S
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #5 : Kasım 24, 2010, 22:56:59 »
mahmut kardeşim sanırım 6 ayda 10000 km olmaz ancak ben yinede ilk yağ değişimini 6 ay civarlarında yaptırırım.oda motor yeni olduğundan temizlensin diye.kafama takılan bayinin bana 6 ayda bir yağ bakımının zorunlu olduğunu ve yaptırmazsam garanti dışı kalacağını söylemesi.2010 ve öncesi yani makyajsız kasa alan arkadaşlarım var onlara bu konuda uyarı yapılmamış.ayrıca toyotanın sitesinde bakım bölümünde 6 ayda bir yağ değişimini motor ömrü ve sağlığı :) için sadece tavsiye olarak belirtmiş.
Aykut abi banada 6 ayda bir veya 10000 km de gelmemi söylediler ama ben ilk bakım için 6. ayda götürecem oda dediğin gibi motor yeni diye ondan sonrada 10000 km de bir götürecem garanti konusundada bir sorun olacağını sanmıyorum ama yinede sen bilirsin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 24, 2010, 23:04:46 »
bulunduğum ilde toyota bayii ve servisi şikayetlerden ötürü kapandı o nedenle servise gidip soramıyorumi gerçi yakında yenisinin açılacağı söyleniyor ama bakalım bekliyoruz.açılmazsa mecburen 6 ay sonra çevre illerdeki servislere gittiğimde hem ilk bakımı yaptırıp hem detaylı şekilde şu mevzuyu sormayı planlıyorum.güncel bilgi alan olursa ve bizlerle de paylaşırsa sevinirim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 24, 2010, 23:06:37 »
 6 aylık bakım yapılmadığında garanti konusunda problem çıkaramazlar içiniz rahat olsun. Siz 10 bin km'de bir bakımınızı yaptırın yeterli olur.
 Ama tabi biraz insanın işini garantiye alması gerek;
 Yani arabayla 2 senede 10 bin km yapmayıp, hiç motor yağ değişimi yaptırmazsanız, bu sırada da motorla ilgili ALLAH korusun, yatak sarma vb. bir durum olduğunda garantiye girme konusunda sıkıntı yaşayabilirsiniz. Yani arızanın oluşumunu motor yağının değişmemesine bağlayabilirler.
 Ancak atıyorum amortisör sizin herhangi bir etkiniz olmadan(çukura sert girme-darbe alma olmadan) patladı, bunu da 6 aylık bakıma gelmediniz diye size yükleyemezler.

Bu arada bir dip not;
 Yapılan araştırmalara göre Türkiye'de araç kullanıcıları ortalama yılda 13 bin km. yapıyorlar. Yani ortalama olarak senede 1 kez servise bakıma giriyorlar. Bu yüzden 6 aylık bakım konusunda kesinlikle zorunluluk yok, olsa bir çok insan bu konuda sıkıntı yaşar...
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 24, 2010, 23:12:52 »
hakılısınız size katılıyorum zaten olması gereken 10000 km yada yılda bir bakımdır ancak bunu bayinin ısrarla belirtmesi tuhafıma gitti.ayrıca ilginç olan her bayi bu konuda farklı yaklaşım sergiliyor hatta serkana 1000 km bakımda dedikleri gibi 10000 km de görüşmek üzere de diyebiliyorlar. .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Kasım 24, 2010, 23:27:22 »
hakılısınız size katılıyorum zaten olması gereken 10000 km yada yılda bir bakımdır ancak bunu bayinin ısrarla belirtmesi tuhafıma gitti.ayrıca ilginç olan her bayi bu konuda farklı yaklaşım sergiliyor hatta serkana 1000 km bakımda dedikleri gibi 10000 km de görüşmek üzere de diyebiliyorlar. .

Aykut abi ben arabayı alalı 9 gün olmuştu 1000 bakımına gittiğimde araba 2000 km geçince onlar herhalde bu nası olsa 6 ayda 10.000 i bulur demişlerdir :D
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Kasım 24, 2010, 23:39:58 »
doğrudur ancak bende 04.11.2010 tarihinde 18:00 da teslim aldım 05.11.2010 11:00 da 1000 bakımına soktum.o gece direk yola çıktım geçerken kayseri servisinde 1000 bakımını yaptırdım yani bu düşünceyle bana hiç dememeleri lazımdı ki nedense bakımı yapan servis hatırlatma gereği duydu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Kasım 24, 2010, 23:44:04 »
bu arada araçlar comfot extra mı yoksa comfort plus mı? jant konusunda veya araçlara aksesuar konusunda bişeyler yaptırdınızmı?fikir veya tavsiyelerinizi bekliyorum.bu arada aracım beyaz auris d-4d comfort extra m/m.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Kasım 25, 2010, 00:26:44 »
banada 1000 bakımından çıkarken , 10 000 de görüşmek üzere dediler.
emniyet kemersiz çıkmam abi!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Kasım 25, 2010, 18:17:10 »
işte sorun buradan kaylaklanıyor her servis farklı şey söylüyor sorun olduğunda arada kalan biz kullanıcılar oluyoruz.yakınında bayi veya servis olan arkadaşlar konuyu fırsat bulduklarında araştırırlarsa bizleri çok sevindirmiş ve rahatlaşmış olur.en azından soru işaretlerimizden kurtulmuş oluruz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Kasım 25, 2010, 18:21:03 »
bu arada araçlar comfot extra mı yoksa comfort plus mı? jant konusunda veya araçlara aksesuar konusunda bişeyler yaptırdınızmı?fikir veya tavsiyelerinizi bekliyorum.bu arada aracım beyaz auris d-4d comfort extra m/m.
konu hakkında paylaşımlarınızı aşağıdaki linke bekliyoruz.
http://www.toyotaclubtr.com/modifikasyon/2011-beyaz-auris-d-4d-comfort-extra-jant-ve-tavan-spoileri-yardim/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #15 : Kasım 25, 2010, 18:23:08 »
konu hakkında paylaşımlarınızı aşağıdaki linke bekliyoruz.
Aykut abi aşağıda link yok :)

ok düzeltmişsin ben mesaj yazarken