0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
merhaba arkadaşlar;aracımı alalı yaklaşık 3 hafta oldu. aracımı teslim alırken servis aralıklarının 10000 km olduğu eğer 6 ayda 10000 km yapamazsam yağ değişimi için bakım yaptırmam gerektiği söylenmişti.bunun üzerine zorunlu olup olmadığını yaptırmazsam garantiden çıkıp çıkmayacağını sorduğumda evet yaptırmak zorundasınız yoksa garanti kapsamından çıkar cevabını aldım.çevremdeki toyota kullanıcıları bunun zorunlu olmadığı garantiyi etkilemeyeceği konusunda epey ısrarcı.ben en azından ilk yağ değişimini erken yaptırmayı istiyorum.bu konu hakkında bilgi sahibi olan arkadaşlardan yardım rica ediyorum.
mahmut kardeşim sanırım 6 ayda 10000 km olmaz ancak ben yinede ilk yağ değişimini 6 ay civarlarında yaptırırım.oda motor yeni olduğundan temizlensin diye.kafama takılan bayinin bana 6 ayda bir yağ bakımının zorunlu olduğunu ve yaptırmazsam garanti dışı kalacağını söylemesi.2010 ve öncesi yani makyajsız kasa alan arkadaşlarım var onlara bu konuda uyarı yapılmamış.ayrıca toyotanın sitesinde bakım bölümünde 6 ayda bir yağ değişimini motor ömrü ve sağlığı için sadece tavsiye olarak belirtmiş.
hakılısınız size katılıyorum zaten olması gereken 10000 km yada yılda bir bakımdır ancak bunu bayinin ısrarla belirtmesi tuhafıma gitti.ayrıca ilginç olan her bayi bu konuda farklı yaklaşım sergiliyor hatta serkana 1000 km bakımda dedikleri gibi 10000 km de görüşmek üzere de diyebiliyorlar. .
bu arada araçlar comfot extra mı yoksa comfort plus mı? jant konusunda veya araçlara aksesuar konusunda bişeyler yaptırdınızmı?fikir veya tavsiyelerinizi bekliyorum.bu arada aracım beyaz auris d-4d comfort extra m/m.konu hakkında paylaşımlarınızı aşağıdaki linke bekliyoruz.