Gönderen Konu: silindir kapak contası  (Okunma sayısı 6540 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
silindir kapak contası
« : Kasım 24, 2010, 19:42:56 »
degerli arkadaşlar ae92 corallamın sanırım silindir kapak contası yandı bunu degiştirtecegim sizce hangi marka conta kullanmalıyım. yedek parça satanların elinde japon malı stone en kaliteli conta diyorlar sizce servistenmi almalıyım yoksa stone yi kullanayımmı. birde taiwan malları var onlara ne dersiniz acil önerilerinizi bekliyorum

Toyota Club Türkiye

silindir kapak contası
« : Kasım 24, 2010, 19:42:56 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 45800
  • Model Yılı: '11
  • 19 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
Ynt: silindir kapak contası
« Yanıtla #1 : Kasım 25, 2010, 16:23:52 »
önemli bir parça olduğu için serviste değiştirmenizi tavsiye ederim.garantili olur.
ama dışarda yaptıracaksanız kaliteli yedek parça ve işini iyi bilen bir ustaya yaptırın.
Hayatın km'sini hergün sıfırla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 25, 2010, 16:34:07 »
degerli arkadaşlar ae92 corallamın sanırım silindir kapak contası yandı bunu degiştirtecegim sizce hangi marka conta kullanmalıyım. yedek parça satanların elinde japon malı stone en kaliteli conta diyorlar sizce servistenmi almalıyım yoksa stone yi kullanayımmı. birde taiwan malları var onlara ne dersiniz acil önerilerinizi bekliyorum
bahsettiğiniz parçanın kalınlığı direk yanmöa odası hacmini etkileyeceğinden orijinali haricinde tercihte bulunmanızı tavsiye etmem.
işçilik serviste şart değil berki ama contanın orijinalini şiddetle tavsiye ederim. Aks halde yanma odası hacminde olabilecek farklılıkların direk performans ve yakıt sarfiyatını etkileyeceği alenidir.
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 25, 2010, 16:45:16 »
Silindir kapak contasi ile kastettiginiz hararette yanan conta mi, yoksa valve cover/dis kapak contasi mi?
Ikincisini ben kendim degistirdim, kolay bir is. Japon mali Ishino marka conta kullandim, siz de Japon mali conta kullanin.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Kasım 25, 2010, 17:56:17 »
stone marka yı önerdiler.
ben yinede riske girmek istemedim servisten aldım yalnız servisten aldıgım parçanın üzerinde toyota yazmıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Carina
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #5 : Aralık 13, 2010, 03:31:32 »
ahmet bey bir ay önce 93 model 1.6 carinamın silindir kapak jontasını değiştirdim.jontayı servisden almanızı öneriyorum.80 tl civarı fiyatı var.ben şazmazda ataman ticaret var toyotadan başka araca bakmıyorlar tecrübeleri iyi.hakan usta 0532 282 05 23 öneriyorum