0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
2004 sol lerin şanzıman yagı ne konuluyor.Birde baskı balata değişirken sanzuman yagıda değişiyormu..72 bin km de arabam dışarda ustaya gösterdik baskı balatan bitmiş dedi....Araç zor kalkıyor zaten debriyaj en üstte kavrıyor..ne bileyim eskisi gibi atik değil vites geçişleri iyice sertleşti ..Allah rızası için bu garibana yardım
Bende 60 binde değişiyor diye biliyorum..ama ben perşembe günü aracı baskı balata için bırakacam gibi 72 binde balata değişcez bakalım hayırlısı.Dışarda değişcem ev taksidi ödüyorum servise 850 lira vermem.290 dışarda değişir üstüne de ogluma araba koltugu alırım.Aisin taktıracam bu arad sanzuman yagınıda değişeyim..İlk sahibi bizim doktor ablamızdı(bayan)Hande abla değil Ondan aldıgımda 25,bin km deydi şimdi bende 72 binde çok şehir içide kullanmadıkk.Acaba benim balata bitik deilde usta beni yiyormu.. şanzıman yagı için 8 8,5 9 numara dedikleri ne oluyor...
ya yok kardeş.Bu aralar diyom ya araba çekişten düştü vites geçişleri sert debriyaj en yukarda kavrıyor birde çok sertleşti kas yapıyorsun sanki hareket halinde bile vitese attarken sıkıntılı geçtikten sonra da zor ivmeleniyor gibiydi..Usta baktı el frenini çekti debriyajdan ayagını çekiyor araç nekalkmak için çabalıyor nede motor stop ediyordu sonradanda acayip balata kokusu geldi.adam değişse iyi olur dedi.Babamın ustası 2 mesaj önce anlattıgım avensisi 500 tl ye halleden adam..Çok paracı değil diyor babam bitik olmasa demezdi diyor..Bilmiyorum bende servis dolu adamlar bakmıyor bile.Bende antepteyim şimdi mardine c.Ertesi dönuyorum mardinde başıma işi açmasın diyorum.Orda yaptırmakta sıkıntı usta yok parça bulabilirmisin..Yani ne bileyim vedat hala muallaktayım.Serviste ustalar çok az iş yapıyor hep yeni giren step1 2 deki yeni çocuklar dormen karışmıyor bile.Babamın ustasıda ne parça diyorsan ben sana bulayım suriyeden diyor parça numarasını söye sadece diyor.Yarı fiyatına getireyim diyor..Toyota türkiyede tek orjina satmıyor herhalde başka yerlerdede bulunabilir...Geçen avensise servis 2 bin lira masraf cıkardı bu ustada babam 550 halletti hesini.Şuan 10 gündür binyor gayette memnun.Oda baskı balatam önceki senin gibiydi bacagım agrıyordu diyor.Şimi tüy gibi en altta kavrıyor diyor.Avensis 120 bini geçmişti.Benimki niye 70 binde tükendi ki ne çok yazdım bende yag kalınlıgı derken 8 numara 75/90 mı denk geliyor.
manuellerin k 75/90 yarı sentetik castrol diyosunuz.