Gönderen Konu: şanzıman Yağı kaç km.de değişmesi gerekir  (Okunma sayısı 34719 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
şanzıman Yağı kaç km.de değişmesi gerekir
« : Kasım 23, 2010, 21:46:15 »
Sanayide mi değişsem servise mi götürsem?

Toyota Club Türkiye

şanzıman Yağı kaç km.de değişmesi gerekir
« : Kasım 23, 2010, 21:46:15 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Gidişine Yollar Hasta!!
  • Kan Grubu: 0-
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: şanzıman Yağı kaç km.de değişmesi gerekir
« Yanıtla #1 : Kasım 23, 2010, 21:50:03 »
Aracınız modeli nedir?
O Benim GÖLGEM...  Toyota Corolla Comfort 1.33 Metalik Gri...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 45800
  • Model Yılı: '11
  • 19 kere teşekkür etti
  • 32 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 23, 2010, 22:11:41 »
ortalama 80.000 km
Hayatın km'sini hergün sıfırla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 23, 2010, 22:26:42 »
50-60.000 km de değiştirebilirsiniz. Ortalama 70-80 TL `ye serviste değiştirirler heralde ya da 75w/90 yarı sentetik castrol yağ işinizi görür..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 23, 2010, 22:45:00 »
2004 sol lerin şanzıman yagı ne konuluyor.Birde baskı balata değişirken sanzuman yagıda değişiyormu..72 bin km de arabam dışarda ustaya gösterdik baskı balatan bitmiş dedi....Araç zor kalkıyor zaten debriyaj en üstte kavrıyor..ne bileyim eskisi gibi atik değil vites geçişleri iyice sertleşti ..Allah rızası için bu garibana yardım
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 23, 2010, 23:07:01 »
2004 sol lerin şanzıman yagı ne konuluyor.Birde baskı balata değişirken sanzuman yagıda değişiyormu..72 bin km de arabam dışarda ustaya gösterdik baskı balatan bitmiş dedi....Araç zor kalkıyor zaten debriyaj en üstte kavrıyor..ne bileyim eskisi gibi atik değil vites geçişleri iyice sertleşti ..Allah rızası için bu garibana yardım

aracınız otomatik vitesmi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #6 : Kasım 23, 2010, 23:12:08 »
valla bu ustalardamı var bizdemi bilmiyom ne zaman şanzıman yağını değiştirelim desem ya şanzıman yağı değişmez diyorlar dişliler alışmışmış o yağa bilmem ne artık bilmiyom
gidemediğin yer senin değildir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Kasım 23, 2010, 23:22:04 »
yok manuel vites..Babamda 2005 avensisin sanzumanı inmişti.Sanzumancı yeniden toplamış 8 numara al demiş 8,5 olur deselerde alma demiş.Oda manuel  vites..Bİde baskı balatayı servistemi dışardamı yatırsam diyorum..2005 avensisin sanzumandan ses geliyordu birde baskı balatası değişti hepsini dışarda 550 tl ye hallettik babam çokda memnun biniyor.Servis sadece şanzıman işçiligine 950 istedi daha parça masrafı hariç ve baskı balatada değişse 2,000 lirayı bulurdu.550 ye hallettik.Aynı usta dedi balatan bitmiş dedi.yaptırsan iyi olur yolda bırakır dedi.El freninin çekti debriyajdan ayagını çekti ne motor stop etti ne kalkmak için çabaladı aracın kaputunu açtık balata kokusu acayip geldi..
Zaten son günlerde vites geçişleri falan sert ilk kalkışlarda debriyaj en ste araba zorlanıyor gibime geliyor..usta babamın dediğine göre iyimiş paracı biride değil diyor.Adam ne parça istiyorsan sana suriyeden getireyim diyor toyotanın.Parça numarasını falan söyle yarı fiyatına buluruz diyor.  8-) 8-) :lol:  Aisin baskı balata 190 80 tl de işçilk 270 tl..Servis 450 baskı balata 400 de işçilik 850 tl..  :D
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 23, 2010, 23:29:01 »

Binek araçlar için (Corolla 2004 SOL için de geçerli) Manuel transmisyon 75W/90 yağlar kullanılabilir.

Sanırım sizin için baskı balatasını değiştirmek mecburi..Kullanımla alakalı zamanla karşılaşılacak mutlak bir problem. Artık asbest kullanılmadığı için ömürleri 60-70.000 km ye kadar yetiyor. (kullanımla da alakalı tabiiki)  Ortalama maliyet 500-1000 TL olabilir, Kesin birşey söyleyememekle birlikte...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Kasım 23, 2010, 23:35:42 »
ŞAnzıman yağı değişmez diye yok. Benim araç otomatik, 60binde değişmesi gerekiyormuş. E12 Manuel için 80bin diye biliyorum.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Kasım 23, 2010, 23:43:31 »
Bende 60 binde değişiyor diye biliyorum..ama ben perşembe günü aracı baskı balata için bırakacam gibi 72 binde balata değişcez bakalım hayırlısı.Dışarda değişcem ev taksidi ödüyorum servise 850 lira vermem.290 dışarda değişir üstüne de ogluma araba koltugu alırım.Aisin taktıracam bu arad sanzuman yagınıda değişeyim..İlk sahibi bizim doktor ablamızdı(bayan)Hande abla değil  ::) Ondan aldıgımda 25,bin km deydi şimdi bende 72 binde çok şehir içide kullanmadıkk.Acaba benim balata bitik deilde usta beni yiyormu..  -_-
şanzıman yagı için 8 8,5 9 numara dedikleri ne oluyor...
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Kasım 23, 2010, 23:47:30 »
Bende 60 binde değişiyor diye biliyorum..ama ben perşembe günü aracı baskı balata için bırakacam gibi 72 binde balata değişcez bakalım hayırlısı.Dışarda değişcem ev taksidi ödüyorum servise 850 lira vermem.290 dışarda değişir üstüne de ogluma araba koltugu alırım.Aisin taktıracam bu arad sanzuman yagınıda değişeyim..İlk sahibi bizim doktor ablamızdı(bayan)Hande abla değil  ::) Ondan aldıgımda 25,bin km deydi şimdi bende 72 binde çok şehir içide kullanmadıkk.Acaba benim balata bitik deilde usta beni yiyormu..  -_-
Servis mi baktı arabaya Tuncay?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Kasım 23, 2010, 23:52:04 »
Bende 60 binde değişiyor diye biliyorum..ama ben perşembe günü aracı baskı balata için bırakacam gibi 72 binde balata değişcez bakalım hayırlısı.Dışarda değişcem ev taksidi ödüyorum servise 850 lira vermem.290 dışarda değişir üstüne de ogluma araba koltugu alırım.Aisin taktıracam bu arad sanzuman yagınıda değişeyim..İlk sahibi bizim doktor ablamızdı(bayan)Hande abla değil  ::) Ondan aldıgımda 25,bin km deydi şimdi bende 72 binde çok şehir içide kullanmadıkk.Acaba benim balata bitik deilde usta beni yiyormu..  -_-
Bende 60 binde değişiyor diye biliyorum..ama ben perşembe günü aracı baskı balata için bırakacam gibi 72 binde balata değişcez bakalım hayırlısı.Dışarda değişcem ev taksidi ödüyorum servise 850 lira vermem.290 dışarda değişir üstüne de ogluma araba koltugu alırım.Aisin taktıracam bu arad sanzuman yagınıda değişeyim..İlk sahibi bizim doktor ablamızdı(bayan)Hande abla değil  ::) Ondan aldıgımda 25,bin km deydi şimdi bende 72 binde çok şehir içide kullanmadıkk.Acaba benim balata bitik deilde usta beni yiyormu..  -_-

Yağ kalınlığında bahsediyor olabilirler.. 80-90 numara gibi..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Kasım 23, 2010, 23:59:31 »
ya yok kardeş.Bu aralar diyom ya araba çekişten düştü vites geçişleri sert debriyaj en yukarda kavrıyor birde çok sertleşti kas yapıyorsun sanki hareket halinde bile vitese attarken sıkıntılı geçtikten sonra da zor ivmeleniyor gibiydi..Usta baktı el frenini çekti debriyajdan ayagını çekiyor araç nekalkmak için çabalıyor nede motor stop ediyordu sonradanda acayip balata kokusu geldi.adam değişse iyi olur dedi.Babamın ustası   2 mesaj önce anlattıgım avensisi 500 tl ye halleden adam..Çok paracı değil diyor babam bitik olmasa demezdi diyor..Bilmiyorum bende servis dolu adamlar bakmıyor bile.Bende antepteyim şimdi mardine  c.Ertesi dönuyorum mardinde başıma işi açmasın diyorum.Orda yaptırmakta sıkıntı usta yok parça bulabilirmisin..Yani ne bileyim vedat hala muallaktayım.Serviste ustalar çok az iş yapıyor hep yeni giren step1 2 deki yeni çocuklar dormen karışmıyor bile.Babamın ustasıda ne parça diyorsan ben sana bulayım suriyeden diyor parça numarasını söye sadece diyor.Yarı fiyatına getireyim diyor..Toyota türkiyede tek orjina satmıyor herhalde başka yerlerdede bulunabilir...Geçen avensise servis 2 bin lira masraf cıkardı bu ustada babam 550 halletti hesini.Şuan 10 gündür binyor gayette memnun.Oda baskı balatam önceki senin gibiydi bacagım agrıyordu diyor.Şimi tüy gibi en altta kavrıyor diyor.Avensis 120 bini geçmişti.Benimki niye 70 binde tükendi ki :D ne çok yazdım bende  :nija:
yag kalınlıgı derken 8 numara 75/90 mı denk geliyor.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Kasım 24, 2010, 00:03:52 »
ya yok kardeş.Bu aralar diyom ya araba çekişten düştü vites geçişleri sert debriyaj en yukarda kavrıyor birde çok sertleşti kas yapıyorsun sanki hareket halinde bile vitese attarken sıkıntılı geçtikten sonra da zor ivmeleniyor gibiydi..Usta baktı el frenini çekti debriyajdan ayagını çekiyor araç nekalkmak için çabalıyor nede motor stop ediyordu sonradanda acayip balata kokusu geldi.adam değişse iyi olur dedi.Babamın ustası   2 mesaj önce anlattıgım avensisi 500 tl ye halleden adam..Çok paracı değil diyor babam bitik olmasa demezdi diyor..Bilmiyorum bende servis dolu adamlar bakmıyor bile.Bende antepteyim şimdi mardine  c.Ertesi dönuyorum mardinde başıma işi açmasın diyorum.Orda yaptırmakta sıkıntı usta yok parça bulabilirmisin..Yani ne bileyim vedat hala muallaktayım.Serviste ustalar çok az iş yapıyor hep yeni giren step1 2 deki yeni çocuklar dormen karışmıyor bile.Babamın ustasıda ne parça diyorsan ben sana bulayım suriyeden diyor parça numarasını söye sadece diyor.Yarı fiyatına getireyim diyor..Toyota türkiyede tek orjina satmıyor herhalde başka yerlerdede bulunabilir...Geçen avensise servis 2 bin lira masraf cıkardı bu ustada babam 550 halletti hesini.Şuan 10 gündür binyor gayette memnun.Oda baskı balatam önceki senin gibiydi bacagım agrıyordu diyor.Şimi tüy gibi en altta kavrıyor diyor.Avensis 120 bini geçmişti.Benimki niye 70 binde tükendi ki :D ne çok yazdım bende  :nija:
  75W/80`e geliyor. daha düşük akışkanlık yani.. Hafif ticari araçlar için uygun..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Kasım 24, 2010, 00:05:57 »
manuellerin k 75/90 yarı sentetik castrol diyosunuz.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Kasım 24, 2010, 00:09:34 »
manuellerin k 75/90 yarı sentetik castrol diyosunuz.

Castrol EPX 75W-90 Toyota için uygun..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #17 : Kasım 24, 2010, 00:14:06 »
ya yok kardeş.Bu aralar diyom ya araba çekişten düştü vites geçişleri sert debriyaj en yukarda kavrıyor birde çok sertleşti kas yapıyorsun sanki hareket halinde bile vitese attarken sıkıntılı geçtikten sonra da zor ivmeleniyor gibiydi..Usta baktı el frenini çekti debriyajdan ayagını çekiyor araç nekalkmak için çabalıyor nede motor stop ediyordu sonradanda acayip balata kokusu geldi.adam değişse iyi olur dedi.Babamın ustası   2 mesaj önce anlattıgım avensisi 500 tl ye halleden adam..Çok paracı değil diyor babam bitik olmasa demezdi diyor..Bilmiyorum bende servis dolu adamlar bakmıyor bile.Bende antepteyim şimdi mardine  c.Ertesi dönuyorum mardinde başıma işi açmasın diyorum.Orda yaptırmakta sıkıntı usta yok parça bulabilirmisin..Yani ne bileyim vedat hala muallaktayım.Serviste ustalar çok az iş yapıyor hep yeni giren step1 2 deki yeni çocuklar dormen karışmıyor bile.Babamın ustasıda ne parça diyorsan ben sana bulayım suriyeden diyor parça numarasını söye sadece diyor.Yarı fiyatına getireyim diyor..Toyota türkiyede tek orjina satmıyor herhalde başka yerlerdede bulunabilir...Geçen avensise servis 2 bin lira masraf cıkardı bu ustada babam 550 halletti hesini.Şuan 10 gündür binyor gayette memnun.Oda baskı balatam önceki senin gibiydi bacagım agrıyordu diyor.Şimi tüy gibi en altta kavrıyor diyor.Avensis 120 bini geçmişti.Benimki niye 70 binde tükendi ki :D ne çok yazdım bende  :nija:
O zaman yaptır Tuncay. parça yarı fiyatına, ustaya da güveniyorsan, problem yok :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Kasım 24, 2010, 00:16:28 »
Kardeş avensisi yaptırdık babam gayet memnun.Ben pimprikliyim biraz.Gidip servise illa 600 lira fazla verecem.Ne bileyim ben şimdi. -_- -_- ama araç gerçekten sor toparlıyor var debriyajda bişeyler..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Kasım 24, 2010, 00:17:59 »
Yolda kalmadan değiştirin bence.. !!!