0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar VVT-I motorlarının ve Ecu sunun genel bir özelliği bu , servise hiç sormadınızmı bunu ? bu durum gayet normal özellikle yüksek süratlere çıkıp aracı birden boşa alın ve bakın en az hızınız saate 110 120 Km ye düşene kadar devir 3000 4000 gerekirse 5000 lerde sabit kalır bunun amacıda araç yüksek süratte iken , direksiyon hidroliği , fren hidroliği , debriyaj hidroliği için gerekli olan basıncı motorun üretebilmesi, şöyle düşünün bir rampadan iniyorsunuz ve hızınız 160 km diyelim , aracınızda boşta ve devir saatiniz 900 lerde , frene bastığınızda motorun devri 500 400 lere kadar düşer çünkü yüksek hızdaki aracı yavaşlatmak için daha fazla hidrolik basıncına ihtiyacı var aracın, bu nedenle araç stop edebilirbunu önlemek için ECU (beyin) motor devrini hep yüksek tutar , ayrıca bu durum subaru mitsubishi gibi birçok spor arabada aynıdır , bir diğer amacı ise vites değiştirirken devir düşüp motor bayılmasın
Ben 3 yıla girdim böyle bir sorun görmedim veya hissetmedim. Aracım 2011 Corolla 1.6 düz vites . Fakat yol bilgisayarı anlık tüketim değerleri araç viteste iken yakıt tüketimi sıfır boşta iken 1.4 -1.6 lt arasında yakıyor görünüyor ve vitesteyken devir saati daha yüksek olduğu halde vites değişimlerinde devir saati yükselmesi ve gaz verme olmadı ama bilhassa daha fazla dikkat edeceğim bakalım.