Gönderen Konu: Airbag Lambası Yanıyor - Direksiyon Spiral Kablosu Arızası  (Okunma sayısı 5323 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1.4 D-4D Advance
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 16000
  • Model Yılı: '14
  • 39 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
Merhaba,

Corolla 2004 Terra HB aracım var. 1 hafta önce airbag lambasının yanması üzerine toyota servisine götürdüm.
Bilgisayara bağladılar ve kontrol ettiler. Sorunun direksiyon spiral kablosunda olduğunu ve değişmesi gerektiğini
söylediler. Ankaraya dönmem gerektiği için ve parça fiyatının yüksek olması yüzünden yaptırmadım.

Ankara'da oto çıkma servislerini arayıp parçayı bulmaya çalışıyorum.
Bu parçayı Ankara'da bulma konusunda yardımı olabilecek varsa sevinirim?

Ayrıca bu parçayı bulduğum durumda, sizce ankara'da hangi servise veya özel servise götürüp taktırmalıyım. Şu ana
kadar servise gitme ihtiyacım olmamıştı, arabada bir sıkıntı olmuyordu hiç :)

Değiştirirken veya parça için dikkat etmem gereken başka bir şey var mıdır?

Teşekkürler...

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
Ynt: Aribag Lambası Yanıyor - Direksiyon Spiral Kablosu Arızası
« Yanıtla #1 : Kasım 23, 2010, 11:02:46 »
Tayfun bey tanışma mesajı yazmışsınız çok şaşırdım :) genelde yeni üyeler paldır küldür dalıyorlar konuya sanki biz maaşlı yetkili servis elemanıyız gibi , en kızdığım şeydir bu.

neyse konuya dönelim ben size bi telefon vereyim onu arayıp sorun mutlaka ellerinde vardır, Çelik otomotiv , İstanbul / Kartal oto sanayide, kendileriyle defalarca iş yaptım , firma sahibi Abdurrahman bey çok güvenilir biridir, ben defalarca parça aldım istersen parasını sonra getir eğer durumun yoksa dediği bile olmuştur.
 istediğiniz parça elinde varsa parasını havale edince kargo ile gönderiyor birkaç defa bu durumada şahit oldum.

http://www.celikoto.net/default.asp?x=14

Yetkili Adı ve Soyadı:    Abdurrahman Kalaycı
Firma Telefonu:    0216 389 94 71
Firma Fax:    0216 389 29 32

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Model Yılı: -
  • 6 kere teşekkür edildi
Ynt: Airbag Lambası Yanıyor - Direksiyon Spiral Kablosu Arızası
« Yanıtla #2 : Kasım 23, 2010, 12:09:17 »
Tayfun Bey,

Ben en son arabayı özel servise (Yüceller) götürmüştüm. Bakım bittikten sonra Airbag lambası yandı, sorun koltukların altındaki soketti. biraz uğraştıktan sonra bulduk. Oradaki usta, benzer bir sorun olduğunu ve arızanın direksiyonun arkasındaki kabloda bulduklarını söylemişti. Kabloyu tamir ederek 300-400 TL'lik masraftan kurtardıklarını anlatmıştı. Yalnız tamiratı onlar mı yaptı yoksa başkasına mı götürmüşler tam hatırlamıyorum. Bence gidip onlarla bir konuşun.
Bu arada, bilgisayara bağlayınca arızanın direksiyon spiral kablosunda olduğunu anlamamız mümkün olmaz (tam emin değilim). Bilgisayar "Sağ/sol airbag bağlantısı kopuk" diye mesaj veriyor. Kablonun nereden koptuğunu söylemiyorum. Umarım sizin durumda diğer soketleri de kontrol etmişlerdir (bende olduğu gibi koltuğun altı mesela).
2009 TOYOTA COROLLA, D-4D
1.6 Comfort Gümüş Gri