Gönderen Konu: Ordu Evleri Sivilleşiyor.  (Okunma sayısı 2366 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
Ordu Evleri Sivilleşiyor.
« : Kasım 22, 2010, 21:11:22 »

Genelkurmay Başkanlığı orduevlerini sivilleştirme kararı aldı. Asker, orduevlerinde garson, aşçı, servis elemanı gibi çalışmayacak, sadece dış koruma ve güvenlik görevlerinde yer alacak.

231 bin askerin benzeri işlerde çalıştırıldığı iddiaları üzerine Genelkurmay Başkanlığı bir karar alarak, orduevlerinin sivilleştirilmesi için kolları sıvadı.

Bu çerçevede orduevlerindeki tüm askerlerin asli güvenlik görevlerine çekilmesi planlanıyor. Orduevlerinde, aşçı, garson, kuaför, müzisyen, berber gibi görevlerde çalışan askerler, buralardan çekilecek. Yerlerine sivil memur ve işçi alınacak. Askerler sadece dış koruma bölgelerinde, güvenlik görevlerinde yer alacak.

Habertürk gazetesinin haberine göre Genelkurmay Başkanlığı’nın görevlendirdiği uzman ekip, İstanbul’daki orduevlerinde çalışmalarına başladı. Orduevlerinin sivilleşmesi için ne kadar sivil personele ihtiyaç olduğu tespit edilecek.

İlk sivilleşme Harbiye Orduevi’nde yaşanacak. 2011 yılı Haziran ayı sonuna doğru Harbiye Orduevi’nde sivilleşme tamamlanacak. Daha sonra bu sivilleşme İstanbul’daki orduevlerinden başlanarak tüm Türkiye’deki orduevleri ile sosyal tesislerde yapılacak.

TESEV’in Almanak Türkiye 2006 2008 Güvenlik Sektörü Ve Demokratik Gözetim raporuna göre, Türkiye’de 43 orduevi, Milli Savunma Bakanlığı’na bağlı 41 bin 701 lojman ve 327 sosyal tesis, Jandarma’ya ait 15 bin 209 lojman ve 75 sosyal tesis, Sahil Güvenlik’e bağlı 310 lojmanda, subay ve ailelerinin çeşitli hizmetlerinde “zorunlu askerler” kullanılıyor. Aynı zamanda Bodrum, Antalya gibi turistik bölgelerde TSK’ya ait sosyal tesisler mevcut.

Bazı medya kuruluşları geçtiğimiz günlerde emekli askerlere dayanarak verdikleri haberlerde Türkiye’de binlerce askerin posta, kuaför, berber, görevli gibi isimler adı altında sadece ordudaki subaylara ve ailelerine hizmet verdiğini duyurmuştu.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Toyota Club Türkiye

Ordu Evleri Sivilleşiyor.
« : Kasım 22, 2010, 21:11:22 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Ynt: Ordu Evleri Sivilleşiyor.
« Yanıtla #1 : Kasım 22, 2010, 21:58:36 »
Olması gereke doğru adım adım!
Benim Hocam Toyota gibi adam!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 22, 2010, 22:02:35 »
ben askerliğimi ordu evinde müzisyen olarak yapmıştım, çok kelleydi ya, üniforma yok, silah yok, eğitim yok, nöbet yok, karavanamı...? o da ne...
Yazık oldu onca müzisyene, sanatçıya vede torpilliye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 36 kere teşekkür etti
  • 181 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 22, 2010, 22:08:13 »
yeni bir istihdam kapısı olacak herhalde ordu evleri askeri tesisler :)
İlla gitmek istiyorsan, hoşuma git mesela :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 22, 2010, 22:58:51 »
230bin askerin yaptığı işi 100bin kişiye bile yaptırsalar 4 kişiyi geçindirse, 400bin kişi doyar, kullanılmayan askerlerde süreyi kısaltır :)
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 23, 2010, 00:45:15 »
ordu evleri çok ucuzdu ama şimdi pahalanacak, bedava garson olmayınca..,ama olsun askerlerin maaşları gayet yüksek

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 23, 2010, 23:33:10 »
Yazık bu askerlere çok yükleniyorlar. Ellerinde olsa bedava askerlik çıkaracaklar..
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!