Gönderen Konu: Baskı balata degişmesi mi gerekiyor acaba ????  (Okunma sayısı 2226 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
Baskı balata degişmesi mi gerekiyor acaba ????
« : Kasım 22, 2010, 12:35:31 »
arkadaşlar bu aralar toyotam beni biraz üzüyor .önceden kullanırken zevk aldıgım aracım şimdilerde ugraşa dönmeye başladı.ilk kalkışta ara gazını biraz fazla vermessem titriyor böyle ön taraftan demir tınkırtısı sesi gibi bir ses geliyor .vitesler dişli geçiyor .çok nadirende olsa cartlama dedigimiz şey oluyor geriye takarken.küçük viteslerde 1-2-3  dişli sesi geliyor geçen gün dikkat ettim Ankara yozgaz bulvarından aşagı iniyorum ovacık a dogru vites boşta inceden gene dişli sesi geliyor .ayagımı debriyaja basınca sanki biraz azalıyor vites boştayken böyle ses gelmesi garibime gitti.birde mesela 2 vites hafif akan bir trafikte 1400 -1500 devirde agır agır ilerliyorsunuz yol açıldı gaza bastınız araçta ciddi anlamda bir silkeleme oluyor .lpg den dedim benzin de lpg kadar olmasa da yapıyor .. bu yazdıklarımın sebebi ne olabilir baskı balatam mı sorunlu yoksa araçta başka problem  mi olabilir .
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Toyota Club Türkiye

Baskı balata degişmesi mi gerekiyor acaba ????
« : Kasım 22, 2010, 12:35:31 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
Ynt: Baskı balata degişmesi mi gerekiyor acaba ????
« Yanıtla #1 : Kasım 22, 2010, 13:05:24 »
anlatılan şeyden ben 2 şey çıkardım, biri sanki baskı balata biride  vites kutusu yağı sorunu gibi,  baskı balata testi yapın ve balatanın durumunu bi kontrol edin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Kasım 22, 2010, 13:40:12 »
Mesut abi yokuşlarda şu an herhangi bir kaçırma söz konusu degil fakat özellikle ısınınca vitesler dişli geçiyor vede dişli çıkıyor.Ama şu söyleyebilirim yokuşlarda çekiş biraz düşük geliyor .anlattıgım ugultu sesi ise özellikle yokuşlarda 2 ile çıkarken daha belirgin hale geliyor .Önceden gelen o tatlı sesin yeri farklı bir ses aldı
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Kasım 22, 2010, 14:18:42 »
Debriyaj baskı balata seti komple değişmesi gerekiyor sanırım..
İYİLER BİR GÜN MUTLAKA KAZANIR..YETER Kİ SABRETMESİNİ BİL ..=))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Kasım 22, 2010, 15:18:58 »
en son 142 bin km de iken degişmiş baskı balata .70 bin km olmuş ama babam oglum son degiştiren adam işin ehli degilmiş bilemedik sonradan pişman olduk ama takıldı diyede ses etmedik ilk takıldıgından bu tarafa aslında ufak sorun vardı ama gittigi yere kadar dedim o sebepten dokundurmadım dedi sanırım gittigi yer bende kaldı baskı balata nanay .bu arada en son şanzıman yagı 95-100 bin civarlarında degişmiş yani 112 bin km redir oda degişmemiş sanırım bunlar degişirse araba ciddi anlamda rahatlayacak ve düzelecektir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Corolla 1.6 xei 16v a/c
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 22, 2010, 17:47:58 »
yücel bey ben geçen ay değiştirdim baskı balatayı. şu an gayet memmunum. sizin sorununuz için de çözüm bu gözüküyor.
Bu otomobilde dünyanın en pahalı yakıtı kullanılıyor!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Kasım 23, 2010, 13:44:17 »
levent bey sizin ne gibi sorunlarınız vardı .Mesala vites geçişlerinde sertleşme dişli geçme .araçta silkeleme tarzında sorunlar varmıydı .

yapıldıktan sonra ne gibi farklılıklar oldu arabada.gözlemlerinizi aktarırmısınız bana

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Corolla 1.6 xei 16v a/c
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 23, 2010, 16:10:43 »
yücel bey öncelikle aracımın debriyajı çok sertti ve kalkışlarda titreme yapıyordu. seti değiştirdikten sonra debriyaj pamuk gibi oldu. titreme sorunu da sona erdi. bunun harici başka sıkıntım olmadı.
Bu otomobilde dünyanın en pahalı yakıtı kullanılıyor!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #8 : Kasım 24, 2010, 09:50:16 »
http:// arkadaşlar 1997 corollam var bendede yeni yeni 1. viteste titreme başladı bazen yapmıyor. 2.viteste sorun yok şimdi şıkışığimda masraf ne tutar ne yapmalıyım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Kasım 24, 2010, 09:57:49 »
ben sordum dörtnal toyota sadık bey ile görüştüm .baskı balata bilya + şanzıman yagı + krank tornası + işçilik : 370 tl fiyat verdi baskı balata orjinal olursa . valeo marka olursa 290 dedi .muhtemelen benim sorunda baskı balata gibi görünüyor .Sadık ustaya sıkıntıyı anlattım büyük ihtimal baskı balata ama görmeden bilemeyiz dedi