Gönderen Konu: MM(MULTIMODE) ŞANZUMANDA OTOMATİK VİTES VARMI,YOKMU?  (Okunma sayısı 9290 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
ARKADAŞLAR MERHABA, BU MM(MULTIMODE) ŞANZUMANDA OTOMATİK VİTES VAR DİYE GİTTİM(OTOMATİK OPELİMİ SATTIM) 2009 1.4 DİZEL MM  COROLLA ALDIM,ARACTA OTOMATİK(E)VİTES MEVCUT,AMA UYGUNLUK BELGESİNDE MM(MULTIMODE) DİYE YAZIYOR SADECE..

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
Ynt: MM(MULTIMODE) ŞANZUMANDA OTOMATİK VİTES VARMI,YOKMU?
« Yanıtla #1 : Kasım 22, 2010, 11:59:09 »
Murat bey, m/m diye tabir edilen vitesli araçlardaki sistem,
manuel vitesin otomatikleştirilmiş halidir. Vitesleri araç sizin yerinize kendisi değiştiriyor evet, otomatik yapıyor bu işlemi. Ancak, A/T diye geçen otomatik sistem araçlardaki vites sistemi, m/m ile aynı değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • COROLLA 2011 D-4D ELEGANT M/M
« Yanıtla #2 : Kasım 22, 2010, 12:13:48 »
yok kardeşim, bu mmt araçlar tam otamatik değil,zaten kitapçığında bile düz vites diye yazar. murat bey, siz bu forumu biraz karıştırın mmt ile ilgili bütün sorularınıza cevap bulabilirsiniz. aracınız hayırlı olsun, alışması başta zor gelebilir, araçtan soğuyabilirsiniz amaaaa, bir alışınca kullanımı o kadar zevkli ki anlatamam. hele önceki aracınız benzinli ise bununla petrolün yolunu unutabilirsiniz.
M.ÇİL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #3 : Kasım 22, 2010, 13:53:48 »
yok kardeşim, bu mmt araçlar tam otamatik değil,zaten kitapçığında bile düz vites diye yazar. murat bey, siz bu forumu biraz karıştırın mmt ile ilgili bütün sorularınıza cevap bulabilirsiniz. aracınız hayırlı olsun, alışması başta zor gelebilir, araçtan soğuyabilirsiniz amaaaa, bir alışınca kullanımı o kadar zevkli ki anlatamam. hele önceki aracınız benzinli ise bununla petrolün yolunu unutabilirsiniz.

TEŞEKKÜRLER MUSTAFA BEY,EVET ÖNCEKİ ARABAM 2.0 16V VECTRA İDİ(BENZİN+LPG) AMMANNNN,YOK BENZİN AL YOK LPG AL,DOĞRU DÜRÜST BİNMEDİĞİM HALDE AYDA NERDEYSE 200 TL LİK LPG ALIYODUM,BIKMIŞTIM ARTIK..SATTIM ONU,Bİ ABİM BU COROLLANIN 2011 MODEL DİZELİNİ ALDI(MM)..KULLANDIM ONU,TAMAM DEDİM YAAA,ALACAĞIM ARAÇ BU DEDİM ve ALDIM...YAA ARAÇTAN ÇOK MEMNUNUM BEN(SES ALMASI HARİÇ),KULLANIŞI ÇOK KEYİFLİ...AMA BENİM DURUMUM BİRAZ ÖZEL, H SINIFI EHLİYETİM VAR,OTOMATİK VİTESLİ ARAÇ KULLANIR RAPORUM VAR,AZ YAKAN DİZEL Bİ ARAÇ İSTİYODUM,COROLLAYI TERCİH ETTİM...AMA BU SEFERDE PLAKA RUHSAT İŞLEMLERİNİ YÜRÜTEMİYORUM,İSTANBULU GENEL MERKEZİ ARADIM SÖYLEDİM AMA HENÜZ Bİ CEVAP GELMEDİ...UYGUNLUK BELGESİNDE şanzıman TİPİNDE MM YAZDIĞI İÇİN,İŞLEMLERİMİ YAPAMIYORUM,NE YAPACAĞIMI ŞAŞIRDIM..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 24, 2010, 15:53:51 »
Bürokrasinin aptallığı sadece. Sizin arabanız otomatik diye sınıflandırılır. Debriyaj pedalı olmayan her araba otomatik diye sınıflandırılır. Kullanma şekli otomatik. Teknik sınıflandırma farklı bir şey. Otomatiğin alt kategorileri vardır. MMT bunlardan biridir. Bu kategorinin emniyeti ilgilendirmemesi gerekir. Ama bu emniyet, yan başlıkta farı az yanıyor diye sıfır arabaya ceza kesen emniyet. Allah sabır versin...
Kaliteli marka aslında müşteriyle ebedi aşk ister. Ve aslında her sadık müşteri, şöyle ilk karşılaşmada fosfor fosfor sırıtıp laubali olmayan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • d-4d elegant m/m
« Yanıtla #5 : Ocak 05, 2011, 17:48:55 »
arkadaşlar merhaba; benim aracım corolla d-4d elegant m/m vites hatta aracımın trafik işlemlerinin bitmesini bekliyorum hala teslim almadım zannediyorum 2 günü bulur...ancak ben daha önce otomatik vites kullanmadığım için şanzıman araştırmasına girmeden  marka olarak toyotada kesin kararımı vermiş olduğum için direk gittim corollamı satın aldım hadi olmuşken birde otomatiği olsun dedim o anda bitirdim işi, fakat baktımki bu otomatik şanzımalrda başlı başına bir piyasa a/t,m/m.dsg gibi. bunların içinde forum ortamında en tutulmayan ve şikayet edilen tür malesefki benim aldığım ve toyotanın kullandığı m/m şanzıman türü.soracağım şu.Ben m/m şanzımandan tam otomatik araçtan beklenileni beklemesem,aracı uzun yol haricinde şehir içinde manuel olarak kullansam hem yakıtttan tasrruf etsem hemde geçiş aralarındaki beklemeyi ben olarak yapacağımdan hissetmesem hemde manuel kullanarak aracın kontrolünü elimde tutsam dolayısıyla manuel kullanacağım araçta debriyajsız ve koldan vites olcağınddan otomatik rahatlığını almanın yaşamanın beklentisi içinde olsam bu arada şanzımana ve balatalara yüklenmemek ve aracımın ömrünü uzun tutmak için rampaları katiyen e modunda otomatik modunda kullanmam yani bu beklentilerim doğrultusunda m/m şanzıman yinede kötü bir şanzımanmıdır yani kötülüğü çokmu arıza çıkarıyor yoksa bu kullanım açısındanmı kötü öğrenmek istiyorum şimdiden teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Mantıklı düşünsene?Aklın fikrin nerde?Yavaş.!
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 05, 2011, 17:57:44 »
Tadını çıkarın artık M/M çok zevkli şehir efsanelerine kafanızı takmayın..Aracınızı güle güle kullanın istediğiniz herşeyi verebilir size eminim.. Kullandıkça anlayacaksınız..
Hastanelerin de mağazalar gibi vitrinleri olsaydı, kazalar bu denli çok olmazdı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #7 : Ocak 06, 2011, 20:02:36 »
Tadını çıkarın artık M/M çok zevkli şehir efsanelerine kafanızı takmayın..Aracınızı güle güle kullanın istediğiniz herşeyi verebilir size eminim.. Kullandıkça anlayacaksınız..
+1

Kullanmayanların yada 16 yaşındaki tecrübesiz genç arkadaşların yorumlarına bakarak değil, test sürüşü yaparak, kullanarak deneyin..
2011 Corolla 1.4 D-4D Comfort Extra M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 07, 2011, 02:23:33 »
opelinizin modeli kaç bilmiyorum ama opel de bir dönem kullanmıştı buna benzer bir sistemi, onlardaki adı easytronic idi, bazı yerlerde düz vites diye geçebilir fakat araç otomatik vites kullanım imkanı sunmaktadır.
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Captiva 2,0A/T High 7k / Hyundai i20A/T
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '10
  • 167 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ocak 07, 2011, 08:32:44 »
debriyajı sizin yerinize robotun bastığı H sınıfı için debriyaj olmadığından otomatik satılan
kullanması çok zevkli bir vites
İlk hamlede piyon deyip geçilenler oyunun sonlarında şahı sıkıştıran kahramanlardır...
Güvendiğim iki şey;aynaya baktığımda gördüğüm ve yukarı baktığımda göremediğimdir...