Gönderen Konu: YAĞ EKSİLTME  (Okunma sayısı 3462 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
YAĞ EKSİLTME
« : Nisan 29, 2006, 23:24:43 »
2001 model 1.6 VVTİ corolla sol sahibiyim. Arabayı 65.000 km de aldım. Aldığım gün tüm bakımlarını yaptırdım. 72.000 km de bakıma götürdüm. Yağını ve yağ filtresini değiştirttim. 7.000 km boyunca yağ konusunda herhangi bir eksiltme ile karşılaşmamıştım. Fakat 80.000 km olduğunda bakıma götürdüğümde arabanın yağı yağ çubuğunun yarım seviyesindeysi. Arabanın bakımını yaptırdım. 2.000 km sonra (82.000) yağını kontrol ettiğmde minimum seviyesindeydi. Arabanın yağını tamamlayıp 400 km yol yaptım yağ seviyesi yarıya inmişti. Arabayı servise götürüp baktırdığımda motorun normal olduğunu, yağını tamamladıklarını ve 1000 km sonra tekrar gelmemi söylediler. 1000 km de yağını kontrol ettiğimde herhangibir eksilme yoktu. Fakat 1300 km olduğunda yağ seviyesi yarıyı gösteriyordu. Servis segmanlarda problem olabileceğini ve segman attırmak gerektiğini söyledi. Anlamadığım 7.000 km boyunca yağ eksiltmeyen araba neden sonradan eksiltmeye başladı. Yağını tamamladıktan sonra 1000 km boyunca yağ eksiltmedi 300 km daha yapınca birden yarım seviyesini gösterdi. yardımcı olursanız sevinirim.

Toyota Club Türkiye

YAĞ EKSİLTME
« : Nisan 29, 2006, 23:24:43 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • fastest 3zzf(t)e in turkey :)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
YAĞ EKSİLTME
« Yanıtla #1 : Nisan 29, 2006, 23:55:24 »
O sorun bizde de var ilk aldıımızdan beri var bir ara motor da sorun olduunu ve değişeceğini söylemişlerdi daha sonrada gittik ve bir şey yok ayrıca her 1000 km de bir yağ koyun dediler...Galiba o kasaların ortak sorunu bu...
3sgte swaped rolla?awd?

skyrolla01@yahoo.com.tr
ufuk L. yalçın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
YAĞ EKSİLTME
« Yanıtla #2 : Nisan 30, 2006, 01:05:03 »
bende de aynı araçtan var ama şuana kadar hiç bir sorun çıkarmadı...
''Toyota için kalite yalnızca bir vaat değil, bir yaşam biçimidir.''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Site Başçavuşu
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 52 kere teşekkür edildi
YAĞ EKSİLTME
« Yanıtla #3 : Mayıs 01, 2006, 03:55:43 »
Yağı ne zaman ölçtüğünüze bağlı birazda.
Eğer aracınızı durudurup hemen bakarsanız,bu gösterdiği eksilme normaldir.Çünkü yağ daha kartele inmemiştir.
Bu kadar büyük farklar olmasını başka bir şeye bağlayamıyorum açıkçası.
Aracınızı durdurduktan 10 dakika sonra bakmanız,hatta uzun bir yola çıkıp 4000 devir civarı 1-2 saat kadar seyredip sonra (durdurup en az 10 dakika sonra) yağı ölçmeniz en doğru ölçüm olacaktır...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
YAĞ EKSİLTME
« Yanıtla #4 : Mayıs 02, 2006, 22:09:35 »
o senelerde çıkan VVT-i motorlarının bağzı serilerinde yağ yakma problemi olduğunu sanıyorum birkaç şikayet okudum bunun üzerine. yakınımında başına gelmişti.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
YAĞ EKSİLTME
« Yanıtla #5 : Mayıs 04, 2006, 16:13:11 »
Alıntı yapılan: Cihan Kahveci
o senelerde çıkan VVT-i motorlarının bağzı serilerinde yağ yakma problemi olduğunu sanıyorum birkaç şikayet okudum bunun üzerine. yakınımında başına gelmişti.
[/quote]
+1

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
YAĞ EKSİLTME
« Yanıtla #6 : Mayıs 08, 2006, 14:48:53 »
vvt-i sistemi yeni bir sistem ve supap ayaraları yağ basıncıyla oluşuyor fakat özellikle sizdeki modellerde olan yani zze 11 kasalrda bu kronik problem bunun için yağ ekliyeceksiniz ve yağını motor soğukken mesela sabahları çalışıtrmadan önce sık sık kontrol edin
yeni kasalarda bu sorun çözüldü deniliyor fakat ben neredeyse her hafta kontrol ediyorum ve bunun sonucunda 30000 km yi deviren arabamızda daha hiç bir sorun yok 30000 erken ama ben sikayetvar.com da 25000 km de bile yağ eksilten i gördüm

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
YAĞ EKSİLTME
« Yanıtla #7 : Haziran 12, 2006, 20:06:03 »
Bende de 2001 vvti var.Arabayı 2. el olarak yeni aldım.Serviste bu modellerin yağ yaktığını devamlı kontrol etmem gerektiğini söylediler.