0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
yaklaşık 75000 km kullandım
öyle ama arabamdan çok memnunum ve çok seviyorum işallah önemli bir sorun değildir.
45000 kmde 7bin tl nasıl kar ettin tüpte ortalama 170-180 kuruş yakıyo olması lazım benzindede 280 kuruş falan yakarsın. arada 100 kuruş fark olduğunu hesaplasan 4500 tl civarı karın olması lazım değilmi benmi yanlış hesaplıyorum yoksa sen tüple çok daha azmı yakıyorsun
Şehir içinde benzinle 400km gidiyorum. Lpg ile 300km.60 litre benzin: 220,00 TL.45 litre gaz : 90,00 TL.300 kmde 75 tl kâr. 3.000 kmde 750, 30bin kmde 7.500. 45bin kmde 11.250 TL. kâr. Bundan benzin masrafını düşseniz bile ciddi bir miktar geride kalır.Bu arada son tüketimim, şehirlerarasında 14 kuruş. Otomatik vites için süper bir rakam.Otomatik vitesle, benzinde 7 litre yaksam, 26 kuruş yakar. km de 12 kuruş, 100 km de 12 tl yapar. bin km de 120 tl, 10bin km de 1.200 tl. 45bin kmde 6.000 TL. Bundan benzin masrafını düşseniz bile. en az 5bin tl kâr kalır. Buda şehir dışı hesabı.Hesapta yanlış varsa düzeltelim.
Uploaded with ImageShack.us
kamil arkadaşım kompresör değerleri koymuşsun ama ben bişey anlayamadım biraz daha açarmısın. serviste bana gösterdikleri komp.test sonuçlarında 1.2.3.4 altalta sıralı ve her sübapı ifade ediyordu ve herbirinin karşısındada çizgili grafikle bunların verdiği değerler vardı. 1.2.ve 4. sübaplar aynı hizada 180 değerdeydiler 3.sübap değeri ise onların neredeyse yarısı kadar bi çizgi vardı ve 95-100 gibi bi değerdeydi.teşekkürler
Karmada tum bakım masrafları dahıl cıkıldıgında %35 kar kesındır. Ama bu subapların sorun yasatmasını anlayamıyorum. Ben lpg montajına 350000 km de 96 model bır efsane gordukten sonra karar vermıstım. Hıc motora el surulmemıstı.Aracım yukluyse tırmanma serıtlerınde devır kaybedıp 4. Vıtese gecmem gerektıgınde ve anı sollamalarda dırek benzıne alıyorum. Ayrıca gazı tamamen bıtırene kadar kullanıp ılk ıkmal yapacagım ıstasyona kadar benzınle gıdıyorum.Sonucta edecegım karı vesaır motor hasarına odeyeceksem lpg nın cevreye karsı verdıgı zararsızlıktan baska bır artısı kalmıyor.Vedat bu arada senın araba sehırıcınde yakıtın hakkını verıyormus.
Aracınızın benzin ve lpg'yi aynı litrede tüketmesi imkansızdır. Aradaki katsayı yaklaşık olarak 1,2 dir.14 kuruş olması için 2,13 ten 6,57 l lpg ve 5,4 l benzin yakmalı. Ama siz bu değer diyorsanız öyledir. Buna göre hesaplarsak aradaki fark 6 krs olur bu da 45.000 kmde 27 tl eder.Eğer araç 7 l benzin yakıyor diyorsanız lpg de enaz 8-8,5 l yanar buna göre hesap yaparsanız km de 8 krş eder. buradan hareketle 45000 kmde 3550 tl eder.Daha bunlardan benzin masrafıda düşülecek.
Yok yok vedatım bılıyorum pas tuttugunu.Sadece benım araba kadar yakan bır araba daha gordugumden hakkını verıyor dedım 30 kr yakıyor.