Gönderen Konu: 2011 toyota corolla 1.3 benzinli (fren sorunu)  (Okunma sayısı 6263 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
2011 toyota corolla 1.3 benzinli (fren sorunu)
« : Kasım 20, 2010, 11:56:46 »
merhabalar değerli dostlarım, abilerim 2 ay önce 0 km 2011 corolla 1.3 motorlu araç aldım arabadan çok memnun olmama rağmen tek bi sıkıntım var 2-3 kere başıma geldi ve canımı çok sıktı sizlerle paylaşmak istedim yokuş aşağı inerken frene bastıgımda gırt gırt ses çıkartıyor sanki araba yere sürtüyomuş gibi bu konu hakkında bana bilgi verirseniz ne yapmam gerktiğini söylerseniz çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim .
                                                                                                                                       . saygılar .

Toyota Club Türkiye

2011 toyota corolla 1.3 benzinli (fren sorunu)
« : Kasım 20, 2010, 11:56:46 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
  • 4 kere teşekkür etti
  • 164 kere teşekkür edildi
Ynt: 2011 toyota corolla 1.3 benzinli (fren sorunu)
« Yanıtla #1 : Kasım 20, 2010, 14:06:56 »
öncelikle hayırlı olsun Rabbim kazasız belasız kullanmayı nasip etisin inşallah.bende aracımı ağustosta teslim aldım ama benim araçta bahsettiğin gibi bir ses yok.eski otomobiller olsa balatalar yeni olduğu içni derim ama araçlarıız yeni teknoloji ürünleri en azından ben öyle bir sorun yaşamadım.ilk 1000km bakımına gittiğinde mutlaka servise bildir gerekeni orda yaparlar..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Kasım 20, 2010, 18:04:11 »
teşekkür ederim seydi abi Allah hepimize kazasız belasız kullanmayı nasip etsin öyle bi dedikodu gelmişti daha önceden kulağıma ama pek inanmamıştım 2011 corollolarda fren sorunları varmış diye duydum inanmadım ne bilim başımada 2-3 kere böyle bişey gelince ister istemez bi tedirgin oldum sonuçta fren neyse dediğiniz gibi sanırsam seydi abicim servisine bi göstermem gerekli teşekkür ederim =)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 20, 2010, 18:12:33 »
Volkan aracın hayırlı olsun, güle güle kullan.
Frenlerde genelde ilk zamanlarda ötmeler çok oluyor yeni tip balatalar yüzünden ama senin anlattığın daha faklı birşey gibi anladım. Sürekli mi yapıyor bunu yoksa ara sıramı, ABS devreye giriyo olabilir, onda da bahsettiğin gibi ses çıkyor bazen ona tam olarak dikkat ettin mi ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Kasım 20, 2010, 18:57:57 »
öncelikle teşekkür ederim gökmen abi bu soruna genellikle yokuş aşağı inerken şahit oldum sık sık değil toplasak 2-3 kere oldu frene bastıgımda gırt gırt ses gelmeye başladı yere sürtüyor gibi sanki freninin önüne bişey koymuşlar ne bilim yane abi sonuçta fren bu yane öyle canımı sıktı belki dediğin gibi yeni sistem balatalar yüzündende olabilir. acaba bi servisine göstersem şikayetimi bildirsemmi ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 20, 2010, 23:53:51 »
Servise göstermekle birşey kaybetmezsin sonuçta göster ama önemli olan sevise götürdüğünde de aynı şeyi yapıyor olması :) Çünkü sen bu şekilde anlattığında muhtemelen birşey yok diyeceklerdir. Ama ben halen abs devre girmiştir diye düşünüyorum. Çünkü aynen dediğin gibi o sürtme sesi abs devreye girince çıkıyor.
Yarın dene bir istersen emin olmak adına 15-20 km hızda ani fren yap abs devreye girsin bakalım aynı şey olacak mı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Kasım 21, 2010, 11:35:48 »
bugun dediğin gibi deniyecem gökmen abi belkide dediğin gibidir abs devreye girdiğinden bu tip bi ses çıkartıyodur .teşekkür ederim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 21, 2010, 11:52:51 »
sanırım benzer sorun bende de oluyor, balatalar sanırım ısınıncaya kadar o sürtme sesi geliyor, baya bi gıcırtı sesi, özellikle arka frenlerden alıyorum o sesi, zamanla azalıyor ama tamamen geçiyor diyemeyeceğim..
balata ve fren sistemi yakın zamanda elden geçti ama sanırım ısınmaya kadar oluyor sorun, sizde de böyle bir durum olabilir.
5,0lt/100km
urban drive

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #8 : Aralık 05, 2010, 05:43:38 »
diğer modelleri billmem ama corollanın abs si biraz gürültülü çalışır ayrıca en ufak pedal hareketinde bile abs devreye girer.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Aralık 05, 2010, 09:13:01 »
 Taner Bey,

Eski bir üyemiz olmanıza rağmen Tanışma Bölümü'müze uğramamışsınız. Sizi Tanışma Bölümü'nde tanıyabilir miyiz?
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Aralık 05, 2010, 17:17:38 »
öncelikle teşekkür ederim gökmen abi bu soruna genellikle yokuş aşağı inerken şahit oldum sık sık değil toplasak 2-3 kere oldu frene bastıgımda gırt gırt ses gelmeye başladı yere sürtüyor gibi sanki freninin önüne bişey koymuşlar ne bilim yane abi sonuçta fren bu yane öyle canımı sıktı belki dediğin gibi yeni sistem balatalar yüzündende olabilir. acaba bi servisine göstersem şikayetimi bildirsemmi ?

çok basit ebd li abs devreye giriyor genelliklede yokuş inerken yapması gayet normaldir bence bir sorun yok

aracınızda hayırlı olsun güle güle kullanın
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #11 : Aralık 28, 2010, 16:32:56 »
teşekkür ederim ilk 1000 km bakım servisine götürdüm sorunumu dile getirdim ve normal oldugunu söylediler dediğiniz gibi abs devreye girince gürültü yapabiliyormuş teşekkür eder saygılar dilerim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 87000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Aralık 28, 2010, 16:55:34 »
inşllh en kısa sürede sorunu hissetmeyeceğiniz şekilde düzelir ses durumu....
ne kadar sinir bozucu bir şey olduğunu çok iyi biliyorum.......
Cihan Şenol
2011 Corolla 1.33 Beyaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #13 : Şubat 20, 2011, 22:12:49 »
dedikodu gelmişti daha önceden kulağıma ama pek inanmamıştım 2011 corollolarda fren sorunları varmış diye duydum inanmadım

Herkese selam ,
    Volkan kardeşim şu dedikodulardan biraz bahsetsene. Belki bendeki problem kronik olabilir.  Benim 1.6 A/T  de  bir problem var gibi. Fren için bayağı sert basmam gerekiyor. Pedal da üstte iken frenleme başlamasına rağmen çok aşağıda esas fren yapıyor. Üstüne üstlük pedaldan ayağımı çekip bir daha basarsam daha kuvvetli bir frenleme oluyor. Servis her zamanki gibi normal dedi :D  ama orda çalışan birinin arabasını test ettiğimde (model, yıl ,her şey aynı) onun frenleri benimkinden çok daha iyi. 1 ay önce balataları değiştirmiş. O araba 13 binde benimki 5 binde.
   Konu hakkında bilgisi olan var mı acaba. Yeni corollarda (d-4d ler hariç. Muhteşem frenleri var) böyle bir sıkıntı gerçekten var mı ? Çünkü servislere güvenmiyorum artık