Gönderen Konu: Debriyaj Problemi  (Okunma sayısı 2337 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99270
  • Model Yılı: '97
  • 1 kere teşekkür edildi
Debriyaj Problemi
« : Ekim 05, 2007, 19:46:16 »
arkadaslar merhaba ya sizdede oluyormu bilmiyorum ama bazen aracı kaldırdıgımda yani debriyaj pedalından ayagımı hafifce kaldırdıgımda takk diye bir ses geliyor acaba neden yapabilir sizn bir görüslerinizi alayım simdiden tesekkürler

Toyota Club Türkiye

Debriyaj Problemi
« : Ekim 05, 2007, 19:46:16 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
    • teknikoto.forumup.com
  • Araç: Hilux
  • Kan Grubu: 0+
Debriyaj Problemi
« Yanıtla #1 : Ekim 05, 2007, 22:46:50 »
bir çok nedeni olabilir mesela debriyajın işçindeki çatalın bir ayağının kırık olamsı hidrolik merkezdeki tozlanmadan olabilir baskı yayları bitmiş olabilir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Debriyaj Problemi
« Yanıtla #2 : Ekim 13, 2007, 21:27:59 »
Motor veya şanzıman takozlarından da yapabilir...
2006 Corolla Sedan D-4D Gümüş Gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 106000
  • Model Yılı: '15
Ynt: Debriyaj Problemi
« Yanıtla #3 : Eylül 24, 2008, 16:26:50 »
baskı balata çok yeni olduğundan yapabilir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 24, 2008, 17:15:42 »
 Çıkan ses "çıt" şeklinde bi ses mi? Eğer böyle bi sesse bu klima kompresöründeki manyetik kavramanın sesidir. Klima kapalıyken bu sesi yapıyo mu bi de bunu dene..!
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 24, 2008, 18:47:58 »
  Selam.
 Bende de gerek kalkış yapar iken, gerek frenaj esnasında, kimi zamanda direksiyonu çevirdiğimde sadece tek sefer ''lak luk'' (bilmem anlatabildim mi? :) ) ses geliyor. Direksiyon tıkırtı burcundan şüphelenmiştim ancak ses bozuk zeminde ya da sürekli gelmiyor. Baskı balata değişiminde debriyaj pedalıda ayarlanmıştı içten acaba o mafsaldan, ya da direksiyon mafsalından mı geliyor henüz net keşfedemedim ancak direksiyonun altından, pedallara yakın bir yerden hareket esnasında geliyor. Dururken direksiyonu çevirsemde gelmiyor. Koltuğun altına, pedallara doğru yatıp alta baktım, bana orası gres istiyormuş gibi geldi ama mafsaldanda olabilir gibi de geliyor. Yani anlayacağınız net çözemedim henüz. Bu konuda daha önceden tecrübesi olan , ya da bilgisi olan varsa paylaşımlarını beklerim.
 Erdem kusura bakma senin konunun içinde bende soru sormuş oldum ama, senin sesde benzer ise cevapta ortak olabiir. Ama sadece ilk kalkış anında yapıyorsa ve ''tak'' diye bir ses ise bence özellikle şanzıman tarafındaki kulakçığa bak. Sağlam olsada ayarsız olabilir. Birde ses tam nereden geliyor aracın önünden  Ergün'ün dediği Klima kompresör bölgelerinden mi, alttan şanzıman tarafınadn mı, pedalların oradan mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 25, 2008, 17:29:47 »

Selam.
 Bende de gerek kalkış yapar iken, gerek frenaj esnasında, kimi zamanda direksiyonu çevirdiğimde sadece tek sefer ''lak luk'' (bilmem anlatabildim mi? :) ) ses geliyor. Direksiyon tıkırtı burcundan şüphelenmiştim ancak ses bozuk zeminde ya da sürekli gelmiyor. Baskı balata değişiminde debriyaj pedalıda ayarlanmıştı içten acaba o mafsaldan, ya da direksiyon mafsalından mı geliyor henüz net keşfedemedim ancak direksiyonun altından, pedallara yakın bir yerden hareket esnasında geliyor. Dururken direksiyonu çevirsemde gelmiyor. Koltuğun altına, pedallara doğru yatıp alta baktım, bana orası gres istiyormuş gibi geldi ama mafsaldanda olabilir gibi de geliyor. Yani anlayacağınız net çözemedim henüz. Bu konuda daha önceden tecrübesi olan , ya da bilgisi olan varsa paylaşımlarını beklerim.
 Erdem kusura bakma senin konunun içinde bende soru sormuş oldum ama, senin sesde benzer ise cevapta ortak olabiir. Ama sadece ilk kalkış anında yapıyorsa ve ''tak'' diye bir ses ise bence özellikle şanzıman tarafındaki kulakçığa bak. Sağlam olsada ayarsız olabilir. Birde ses tam nereden geliyor aracın önünden  Ergün'ün dediği Klima kompresör bölgelerinden mi, alttan şanzıman tarafınadn mı, pedalların oradan mı?

Hakan abi sanırım senin arabaki sorun sandığın kadar basit değil. Anlatmana göre ses akslardan geliyor. Aks kafaları boşluk yapmış olabilir. Bu da kalkışta, ani gaza basınca, ani gazdan çekince hissedilir şekilde duyulur. Bu durumdan direksiyonu sağa ve sola çevirerek sert kalkış yaptığında aynı sesi yapıyorsa sorunun akslardan olduğundan emin olabilirsin.
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 25, 2008, 18:07:59 »
  Sağolasın Ergün. Ama ses içerden pedalların oradan bir yerden geliyor. Ben yerini tam keşfetmek için yine dinliyim bakalım. :)