0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Selam. Bende de gerek kalkış yapar iken, gerek frenaj esnasında, kimi zamanda direksiyonu çevirdiğimde sadece tek sefer ''lak luk'' (bilmem anlatabildim mi? ) ses geliyor. Direksiyon tıkırtı burcundan şüphelenmiştim ancak ses bozuk zeminde ya da sürekli gelmiyor. Baskı balata değişiminde debriyaj pedalıda ayarlanmıştı içten acaba o mafsaldan, ya da direksiyon mafsalından mı geliyor henüz net keşfedemedim ancak direksiyonun altından, pedallara yakın bir yerden hareket esnasında geliyor. Dururken direksiyonu çevirsemde gelmiyor. Koltuğun altına, pedallara doğru yatıp alta baktım, bana orası gres istiyormuş gibi geldi ama mafsaldanda olabilir gibi de geliyor. Yani anlayacağınız net çözemedim henüz. Bu konuda daha önceden tecrübesi olan , ya da bilgisi olan varsa paylaşımlarını beklerim. Erdem kusura bakma senin konunun içinde bende soru sormuş oldum ama, senin sesde benzer ise cevapta ortak olabiir. Ama sadece ilk kalkış anında yapıyorsa ve ''tak'' diye bir ses ise bence özellikle şanzıman tarafındaki kulakçığa bak. Sağlam olsada ayarsız olabilir. Birde ses tam nereden geliyor aracın önünden Ergün'ün dediği Klima kompresör bölgelerinden mi, alttan şanzıman tarafınadn mı, pedalların oradan mı?