Gönderen Konu: Avensis debriyaj kavraması nasıldır ?  (Okunma sayısı 3131 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
Avensis debriyaj kavraması nasıldır ?
« : Kasım 19, 2010, 13:46:46 »
Arkadaşlar Ben 2005 Model Avensisimin Baskı balata yı serviste değiştirdim ve daha 1000 km yapmadım ama kavrama çok yukarda alıyor. Aracımı her kullanan depriyajdan şikayet ediyor Bu da bende soru işareti oluşturuyor kavramanın ne şekilde olması gerektiği hakkında sizler ne düşünüyorsunuz. merak ediyorum.

Birde ben bu arabaların debriyaşlarının hep böyle olduğunu duymuştum. ne kadar doğru acaba ? 

Toyota Club Türkiye

Avensis debriyaj kavraması nasıldır ?
« : Kasım 19, 2010, 13:46:46 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Ynt: Avensis debriyaj kavraması nasıldır ?
« Yanıtla #1 : Kasım 19, 2010, 17:49:56 »
Fatih 2005 avensis comfort 120 bindeydi baskı balatasını bayramdan önce değiştirdik.Aisin 190 tl işçilikte 100 tl.Araç önceden baskı balatası  değişmeden yukarda kavrıyor kalkmamak için direniyor gibiydi.Şimdi en altta kavrıyor ve kalkışlardada bir sıkıntı yok.Servise gidip şikayetinizii iletin nasıl olsa işçilik parça 1 yıl garantili.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 7 kere teşekkür etti
  • 46 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 19, 2010, 17:55:07 »
Tuncay bey,Baskı balatayı 290 tl ye mi değiştirdiniz?
2000 Avensis,2005 Avensis,
2007 Avensis,2011 Avensis
Bir kere Avensis,herzaman Avensis.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 19, 2010, 19:30:51 »
Evet En iyisi öyle galiba ama bana sonra demesinler. Bu kadar niye beklediniz veya yok normali budur ozaman canım sıkılır işte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 19, 2010, 21:56:59 »
Tuncay bey,Baskı balatayı 290 tl ye mi değiştirdiniz?
Evet ümit bey.130 tl valeo 190 tl aisin baskı balata seti.100 tl  işçilik aldı usta.Şimdilik aracın kavraması altta kavrıyor.Araç babamın gayet memnun.Önceki balatada  yukarda kavrıyordu.Şimdi debriyaj pedalı okadar yumuşadı harika oldu avensisin.Benim de 2004 70 binde corollam var oda araç kalkışlarda bazen zorlanıyor gibi  yukarda kavrıyor birde debriyaja basmak eziyet geliyor çok sertleşti.Bende dışarda değişecem servis 410  baskı balata setine 400 de işçilik istiyor.
Birde arkadaşlar söyleyeyim avensislerde sıklıkla görülüyormuş.4 ve 5 viteste araç hareket halindeyken gır gır diye ses yapıyor.Bu sadece şanzumandaki bir bilyenin özelliğini yitirmesinden kaynaklanıyor.Servis bu şanzumanın sökülmesi için 900 tl işçilik istiyor artık içerde neler değiştirip geçirirse.Biz parçayı usta suriyeden getirdi orjinal japonmuş.Bilye 50 tl şanzumanı sök tak  150 tl sanzuman yagı da değişti 250 yi bulmadı yani..Başına bu şekilde birşey gelen olursa sakın servise gidip 900 liranızı vermeyin yazık günah ordada formen değil bazen yeni teknik elemana söktürüyorlar.
2011 d4d Corolla