Gönderen Konu: 2000 km.den sonra Bor Power eklenebilir miyim?  (Okunma sayısı 2582 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
2000 km.den sonra Bor Power eklenebilir miyim?
« : Kasım 18, 2010, 23:12:51 »
Arkadaşlar yağ değişimi 2000 km.den sonra bor power katkı maddesi eklesem bi sorun çıkar mı?

Toyota Club Türkiye

2000 km.den sonra Bor Power eklenebilir miyim?
« : Kasım 18, 2010, 23:12:51 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Ynt: 2000 km.den sonra Bor Power eklenebilir miyim?
« Yanıtla #1 : Kasım 18, 2010, 23:44:29 »
Arkadaşlar yağ değişimi 2000 km.den sonra bor power katkı maddesi eklesem bi sorun çıkar mı?

Yasin bey forum kuralları gereği kendinizi tanışma bölümünde tanıtıp profil bililerinizi tamamlarmısınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #2 : Kasım 19, 2010, 10:10:38 »
toyotaların yağ kanalları ince olduğu için yağ katkılarını kullanmamamı tavsiye ettiler serviste ama enjektör temizleyiciler kullanılabilirlermiş

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • corolla
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #3 : Kasım 20, 2010, 20:10:06 »
aracını km'si çok ise bor kullanabılırsın dostum
100,000 kmden sonra özellikle
benım aracım 189.000 kmde ben kullandım farketti...
ggz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 36 kere teşekkür etti
  • 181 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 20, 2010, 20:21:27 »
yağ katkılarının aracınızın yağının özelliğini bozduğu yönünde ki görüşler daha ağır basıyor...Bu yüzden kullanmayı tavsiye etmiyorlar...
İlla gitmek istiyorsan, hoşuma git mesela :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #5 : Aralık 06, 2010, 23:07:29 »
merhaba. uzun zamandır sıteyı takıp edıyorum fakat sımdı uye olmak kısmet oldu. bor power musterı temsılcısı ıle gorustugum detaylı konusmaları sızede sunmak ısterım.. bor power ürünü yag ve yag fıltresı deıgısmı yapıldıktan sonra kullanıldıgı zaman performans artısı cok daha ıyı olacagını soyledıler. bende  yenı yag ıle bırlıkte kullandım ve hakıkaten hıssedılır bır sekılde performansı ve calısma sesının azaldıgını farkettım arac daha sessız calıstı. cok memnun kaldım. bence sızde yenı yag ıle bırlıkte kullanırsanız performans cok daha ıyı hıssedersınız. bizzat aracımda faydasını gordum, oyuzden kullanmayan kişilerın soyledıklerıne karsı dırek onyargılı olmaktansa kullananları ve testlerıde dıkkate almaktan yanayım.

Çevrimiçi (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 07, 2010, 01:12:10 »
motor yeni ise kesinlikle bor yağlarını kullanmayın. kullanabilirsiniz ama etkisini görmezsiniz. etkisini eski motorlarda gösterir. üzerinde yazar ilk 8000 km sonrası kullanınız diye. yağ değişimi yapılması gerektiğini bilenler neden bu ayrıntıyı söylemiyor ?
ben zamanında kullandım, evet çok güzel bir ürün.. ses değişti,yakıt değişmedi diyebilirim. kullanmadan önce etraflıca araştırdım hatta bu forum dahil hemen heryeri okudum. görüşlerden başka test olarak açıklanan belgelere de baktım.

bor katkısı temiz motora uygulanır. motor içinde kirli yağdan başka çamur artık olmayacak.
bor motor boşluklarını doldurur.motor içinde hareketli parçalar arasında yataklar vardır. ayrıca segmanlarda yeterince sıkıdır. yani aralık yoktur. ayrıca metal yüzeyde  mikronla ölçülecek çizikler vardır ve motor yeni ise yatak ve segman parçalarının birbirine uyuşması belli bir zaman alır. mesela ilk 3000 5000 bakımı bu aşınmalarda fazlaca çıkan metal artıklarını atmak için yapılır.
özellikle yeni motorda çok küçük metal parçalar bulunur. bor ise motorun heryeri gibi aşınmış kopmuş çok küçük metal parçalarınada yapışır.
özellikle yağ filtresinin değişmesinin nedeni bu yapışmalardır. ve yağ filtresinin fazlaca dolduğunu size söyleyebilirim. bunu bir süre kullandıktan sonra yağ lambasının geç sönmesinden şüpelenerek öğrendim.
yani motoru bor değil, zamanında yağ değişimi korur. yarı sentetik yağın ömrü haynesde 8000 olarak belirlenmiş. mineral yağlar ise kullanım ömürleri 5000km olan yağlardır. yağın rengi değişmese bile kimyasal yapısı bozulur değişmesi gerekir. toyota ise 5-30 gibi sentetik yağları önermektedir. yani bor ile yağı kalınlaştırmak yerine teknolojiyi kullanıp rahat çalışma ve yağlama sağlayan,çabuk ısınıp sıcakken yapısı bozulmayan yağ tercih edin bence daha iyi..
aşınmaların giderilmesi için birebir bir ürün, sürtünmeyi azaltıyor ancak dikkat edilmesi gereken noktalar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.kayabuyukcelen.com.tr
  • Araç: Başka Toyota Modeli
  • Kan Grubu: B-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 07, 2010, 01:24:16 »
Yağ katkıları, motordaki boşlukları doldurur.

Yeni motora koymanız motorunuza faydadan çok zarar verecektir. Google'da araştırırsanız yeterli sonucu bulursunuz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 10, 2010, 23:56:24 »
motorunuza kesinlikle katkı koymayın.150000 kmden sonra mobil1 5W50 full sentetik,250000 kmden son ra mobil1 10W60 full sentetik kullanın.tabiki borun satıcısı malının reklamını yapacak.dünyanın en büyük şirketleri bu işe en güzel çözümü bulmuşlar,bu yeni yağları kullanırsanız motorun ömrünü uzatırsınız.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Aralık 11, 2010, 13:38:22 »
90.000de koydu motor bi garipti dedi 110e geldi koydu daha iyi dedi bizde 110de koyduk    yakıt  düştü fakat performansta bi etki olmamış babama göre ama sesi azaldı ve o segman boşlukları doldurduğu için 2. seferde yağ eksiltmeyi kesti.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Aralık 11, 2010, 14:46:55 »
Ercü bu bor takıntın senin başına iş açacak.bor koyup da motor yiyen olursa seni mahkemeye verir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Aralık 11, 2010, 16:58:35 »
Ercü bu bor takıntın senin başına iş açacak.bor koyup da motor yiyen olursa seni mahkemeye verir.

Atilla amcacım boru üreten ben değil sorumluda ben olamam sadece olan şeyi söyledim ben.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Aralık 11, 2010, 17:22:38 »
Ercü canım evladım,mobilin sitesine gir mobil1 5W50 ve mobil1 10W60 ful sentetikleri incele bora dünya kadar para vereceğine ful sentetik yağla arabanın yüzünü güldür.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 395 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Aralık 11, 2010, 17:43:02 »
Ercü canım evladım,mobilin sitesine gir mobil1 5W50 ve mobil1 10W60 ful sentetikleri incele bora dünya kadar para vereceğine ful sentetik yağla arabanın yüzünü güldür.

dünya kadar para derken Atilla amca full sentetik yağlar nekadar acaba? bu toplam en fazla 110-120tl tutuyo yağ ve borla birlikte.Full sentetikte şöyle bi dezavantaj olarak 5000kmde değişiyor yağ yani 10 000 kmde 110-120 vermek yerine 10000
kmde 180-200  tlde vermek biraz zorluyor ki bizim araç 2 senede bir gitmeye başladı sanayiye babama bunu söyledim gerek yok bordan memnunum dedi ve geçti açıkçası fiyat konusu olunca benimde aklıma yatmıyor.Ayrıca bakımları 20 000 sonrasını düşünürsek;

10-40+ bor: 2 kez bakım toplam 300 tl tutar ıvır zıvırlarla
full sentetik: 4 kez bakım toplam 360-400 tl civarı ediyor ıvır zıvırsız.

(full sentetitikler 5000de değişiyor diye bildiğim için yazdım eğer öyle değilse yazdıklarımı dikkate alma Atilla amca.Ve full sentetik yağ parasını 4 lt 90 100 tl olarak düşünerek yazdım bunları!)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #14 : Aralık 11, 2010, 17:49:18 »
Ercü ful sentetikler normalde 20 bin yapar hadi sen 15binde değiştir,yağda yerine göre 85-95 arası.ayrıca ful sentetik yağın motor koruması ve yanma derecesi çok yüksektir babana bu dediklerimi ilet,kendisini tanımıyoruz ama bahsi çok geçtiği için bizim üye sayılır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1994 xli extra japan
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Ocak 21, 2011, 09:24:36 »
kimi bor koyun iyi diyor kimi koymayın zararlı diyor  ne yapalım 90 km de efsaneye peki
Gidene yol vermek saygımızdandır Gitmeyenden yol istemekde acil işimiz olduğundandır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Ocak 21, 2011, 09:43:42 »
kimi bor koyun iyi diyor kimi koymayın zararlı diyor  ne yapalım 90 km de efsaneye peki
  koyma,motor yağlarının içinde gerekli bütün katkılar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ocak 21, 2011, 10:01:41 »
Herkes kendine göre bir şeyler yazıyor, itiraz edip de sıkıştırınca ne yapayım, ben kendi deneyimimden bahsediyorum diyor. Fakat galiba hiç kimse otomobilinin kullanma kılavuzunu okumuyor. Arkadaşlar, o kılavuz, deneyimi bizlerden binlerce kat fazla olan, zaten bu işi bizden fersah fersah ilerde bildiği için o otomobilin tasarımını yapan insanlar tarafından yazılmış. Herkes kendince bir deneyime sahip olabilir, ama görünen o ki, hiç kimse kendinden daha deneyimli olanların deneyimine itibar etmiyor. Böyle insanların deneyimine itibar edilebilir mi.

Şimdi bir sürü insan çıkar bağırıp çağırmaya başlar. Efendim biz zaten okuduk da, bir işe yaramadı da, biz daha iyisini isterük de falan filan. Hepsi boş. Üç kuruş kâr edeceğim diye otomobili sanayide kerameti kendinden menkul ustalara teslim edip, sonra da onlar acaba doğrusunu mu yapıyor diye derme çatma bilgiler edinmeye çalışmaktansa, ana firmanın denetimi altında eğitim alan, aldığı eğitimin yarısını anlasa dahi sanayideki ortalama ustadan daha bilgili olan servislere güvenip ondan sonra gerekirse hesap sormak daha akıllıca bir yöntem bana kalırsa.

Bu da benim deneyimim. Neredeyse kırk yıldır ben bu işi böyle yapıyorum, hiç de başım ağrımadı.

Kılavuz ne diyorsa, o! Pazarlığa kapalıyız!

Kılavuzunuz kullanma kılavuzu olsun arkadaşlar... ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
  • 580 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Ocak 21, 2011, 10:12:26 »
doğrusun ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ocak 21, 2011, 11:40:48 »
Sağlam motora katkı koydduğunuz taktirde motoru sıkıcak ve motor bloğunun sıcaklığı artıcaktır. Bir kez katkı koyduktan sonra her yağ değişiminde katkı koymanız gerekebilir.