Gönderen Konu: yan dikiz aynamı kırmışlar  (Okunma sayısı 5284 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 20030
  • Model Yılı: '09
  • 1 kere teşekkür etti
yan dikiz aynamı kırmışlar
« : Kasım 18, 2010, 21:21:32 »
herkese selamlar ve iyi bayramlar dilerim. kurban bayramı 3. gün yan dikiz aynamı kırmışlar aracım 2009 model corolla comfort  grupama kaskom var kaskom bozuldu sanırım ne yapmamı önerirsiniz

Toyota Club Türkiye

yan dikiz aynamı kırmışlar
« : Kasım 18, 2010, 21:21:32 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Ynt: yan dikiz aynamı kırmışlar
« Yanıtla #1 : Kasım 18, 2010, 21:42:45 »
Talat bey geçmiş olsun ben bu konulardan fazla anlamam bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Kasım 18, 2010, 21:54:52 »
sağol murat kardeşim  ben şunu çok iyi anladımki sakınan göze gerçekten çöp batıyormuş)) ya uygunsuz park etmemeye çok özen gösteririm  5 mt mesafe var gelip sağ aynayı kökünden kırıyorlar yada karete yaptılar  en ufak bi darbe belirtisi bile yok  fotolarını çektim expere göstereceğiz  artık  bir dahaki kasko pahalı olacak değilmi arkadaşlar ? bilgisi olan lütfen cevap yazsın..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #3 : Kasım 18, 2010, 22:09:38 »
sağol murat kardeşim  ben şunu çok iyi anladımki sakınan göze gerçekten çöp batıyormuş)) ya uygunsuz park etmemeye çok özen gösteririm  5 mt mesafe var gelip sağ aynayı kökünden kırıyorlar yada karete yaptılar  en ufak bi darbe belirtisi bile yok  fotolarını çektim expere göstereceğiz  artık  bir dahaki kasko pahalı olacak değilmi arkadaşlar ? bilgisi olan lütfen cevap yazsın..
Talat abi dediğin gibi sakınan göze çöp batar benim bundan önceki aracımada katlı otoparkta yanıma park eden (artık ismini sen koyarsın) biri gelmiş kapısını gavur gibi açmış ve sonuç olarak benim arabanın sağ ön kapısının ortalarında bir yerinde nokta şeklinde göçük oluşmuştu bende park ederken özenli bir şekilde kimse zarar vermesin diye park ederim ama malesef memlekette duyarsız çok olduğu için böyle ufak maddi kazalar oluyor tekrar dan geçmiş olsun gerçekten çok morel bozucu bir şey ama ben kafana fazla tama derim olan olmuş.

Kaskonuda seneye hasarsızlık indiriminden faydalanmassın diye bilyorum ama bazı poliçelerde ufak çaplı kazalar hasarsızlık indirimine etki etmiyor yani hasarsızlık indirimin devam ediyor benim bir arkadaşım ön camı değiştirmişti ve hasarsızlık indirimindende yararlanmıştı ama dikiz aynası için bir bilgim yok umarım hasarsızlık indirimine dokunmadan aynayı kaskodan değiştiriler.

Bu arada ismim Mahmut :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Kasım 18, 2010, 22:20:00 »
mahmut kardeşim özür dilerim sinirden karıştırdım ismini geç farkettim bende)))  kaporta göçük olayını auto king te çekerler diye biliyorum belli bile olmaz diyorlar  bende kapı bandını sevmiyorum ama senin başına gelen bizlerede her an gelir  böyle kibarlar olduğu müddetçe değilmi  sanada geçmiş olsun..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 56000
  • Model Yılı: '11
  • 2 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 18, 2010, 22:25:28 »
Talat bey geçmiş olsun . Allah beterinden korusun.

Kasko poliçenizi okuyun. Hasarsızlık klozu diye bir bölüm olması gerek iyicene okuyun orada yazar.  
Kasko şirketlerinin hepsinin uygulaması farklıdır. Bazıları belirli bir meblağ kadar hasarsızlığı bozmuyor.
Bazıları ise hasarsızlık indirimini bir kademe düşürüyor.
Deli sormuş deliye aşk nedir diye? deli gülmüş deliye ben niye delirdim diye!  ***TOYOTA  Auris 1,33 Comfort  ( 2011 ) ***

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Kasım 18, 2010, 22:30:07 »
doğru diyorsun tuncer bey beterin beteride var bunlar ufak şeyler  bilgi verdiğin için teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #7 : Kasım 18, 2010, 22:42:37 »
mahmut kardeşim özür dilerim sinirden karıştırdım ismini geç farkettim bende)))  kaporta göçük olayını auto king te çekerler diye biliyorum belli bile olmaz diyorlar  bende kapı bandını sevmiyorum ama senin başına gelen bizlerede her an gelir  böyle kibarlar olduğu müddetçe değilmi  sanada geçmiş olsun..
Talat abi ne özürü bazen oluyor böyle hatalar önemi yok.
Ozaman auto kinge göstermiştim ama yinede belli olur demişlerdi işallah bu araçta öyle bişe yaşamam zaten zoruma giden ozaman aracım daha 10 günlük bile dildi gerçi 10 yıllıkta olsa insanın yine zoruna gider önceki aracım 2009 corollaydı o göçük gözükmesin diye kapı bandı taktırmıştım göçük çok ufaktı kapı bantları kapattı ama dediğin gibi hoşuma gitmedi

Hoşuma gitmediği için şimdiki aracıma kattırmadım ama o olay aklıma geldikçede kattırsam mı diye düşünyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 18, 2010, 23:19:29 »
Talat bey hasarsızlıgınız gidecek.Eğer kasko indiriminiz aracın aynasından daha pahalı ise cebinizden yaptırabilirsiniz.Nazar çıkmıştır.Maalesef kendini bilmez çok insan var yapacak birşey yok
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #9 : Aralık 06, 2010, 17:21:41 »
geçmiş olsun. ben yeni çiçeği burnunda üye olduğum için ancak okudum. benim corollanında evimin önünde sabah sol aynayı kablolarından sarkık bir şekilde buldum.gece biri tekme atarak kökünden kırmış. aynanun bütün özellikleri çalışıyor ve sağlam. sadece kökünden kırılmıştı. araç 2. haftasnın içindeydi. içim giti tabi. yapanın sülalesi ile ilgili aklımdan binbir türlü fantazi geçmedi değil..
bende kaskoya başvurmayı düşündüm ancak hasarsızlığı bozmamak adına japoan arabamın aynasını japon yapıştırıcı kullanarak yapıştırdım. şu an için bir sıkıntım yok ayna normal görevini yapıyor.

tekrar geçmiş olsun dileklerimle.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #10 : Aralık 06, 2010, 17:31:01 »
geçmiş olsun. ben yeni çiçeği burnunda üye olduğum için ancak okudum. benim corollanında evimin önünde sabah sol aynayı kablolarından sarkık bir şekilde buldum.gece biri tekme atarak kökünden kırmış. aynanun bütün özellikleri çalışıyor ve sağlam. sadece kökünden kırılmıştı. araç 2. haftasnın içindeydi. içim giti tabi. yapanın sülalesi ile ilgili aklımdan binbir türlü fantazi geçmedi değil..
bende kaskoya başvurmayı düşündüm ancak hasarsızlığı bozmamak adına japoan arabamın aynasını japon yapıştırıcı kullanarak yapıştırdım. şu an için bir sıkıntım yok ayna normal görevini yapıyor.

tekrar geçmiş olsun dileklerimle.
Geçmiş olsun Yalçın abi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Aralık 06, 2010, 17:35:33 »
geçmiş olsun
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 58
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Aralık 06, 2010, 17:37:17 »
Sigorta poliçenizde belirtiliyorsa eğer aracın bedelinin sanırım yüzde 10'u kadar bir kısmı sizin hasarsızlık indiriminizi bozmadan kullandırtabiliyor. Örnek: Aracın 20.000 lira kasko bedeli varsa siz 2.000 liraya kadar kaza yaptığınızda hasarsızlık indiriminiz bozulmuyor ki benim Euroko sigorta şu anda öyle belki sizdede böyle birşey vardır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2011 Comfort Extra
  • 18 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Aralık 06, 2010, 18:11:54 »
Ufak çaplı hasarlar için kaskoyu bozmak veya hasarsızlık klozu gibi şeyleri kullanmak ileride daha büyük sıkıntıya neden oluyor.Fibadan hasarsızlık koruma klozunu kullanmıştım. Kullandığıma pişman oldum.Acısını bir dahaki kasko döneminde pek çok açıdan çekiyorsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #14 : Aralık 06, 2010, 22:32:36 »
geçmiş olsun
gidemediğin yer senin değildir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #15 : Aralık 07, 2010, 12:50:40 »
herkese teşekkürler.
 benim kaskomda euroko belki hasarsızlık indirimi yapmayacak. ancak şu anda ayna fonksiyonlarını yerine getiriyor. bu durumda gerçekten aynayı yenisi ile değiştirmek içimden gelmiyor. birazda milli servet gibi düşünüyorum. sadece aynanın ayak kısmı değişme durumu olsa iş çözülecek . ama aynanın komple değişmesi gerekli imiş. bunada içim elvermedi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Aralık 07, 2010, 13:42:22 »
geçmiş olsun, işinizi görüyorsa rahatsız etmiyorsa bencede gerek yok değişmesine.. Milli servet düşüncenize katılıyorum. Ayak kısmı için hurdacılardan belki birşeyler bulabilirsiniz. Bakmanızda fayda var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #17 : Aralık 07, 2010, 15:29:34 »
ikitellide bu parçayı bulabileceğim çıkmacıların var olduğunu biliyorum.umarım bulabilirim.

tek korkum aracımı bu işlemden sonra yıkatmadım :) daha çok taze sayılır. tazyikli suyun etkisi ile yapıştığı yerden tekrar kırılmazsa yırttım diye düşünüyorum. eğer kırılırsa hurdacıların yoluna düşeceğim.

bu arada Talat bey konuyu açtı ben içine daldım gibi oldu . Talat abi tekrar sanada geçmiş olsun. çözümün ne oldu bu konuda. .