Gönderen Konu: ATEŞLEME BOBİNİ VE LPG  (Okunma sayısı 2267 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 37 dep dep
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
ATEŞLEME BOBİNİ VE LPG
« : Kasım 18, 2010, 19:23:00 »
Selam arkadaşlar, öncelikle bayramınızı kutlarım. 2007 model Corolla sahibiyim, aracıma 27000 km de lpg taktırdım, aracım şu an 49000 de ve arıza lambası yandı, servis lpg li olduğu için lpg kitini söktürmeden ilgilenmedi, bendebi tamirciye götürdüm, arızanın ateşleme bobininden kaynaklandığını söyledi, hemen siparişi verdim tanesi 200 TL. tabi bujilerle birlikte değişmesi gerekiyomuş, 200 de 4 buji baya bi masraflı oldu, ancak tam olarak bobinde sorun olup olmadığı konusunda endişeliyim. acaba lpg mi bobini bozuyor bilmiyorum, yeni taktırdığımda da aynı hatayı yaparsa ne yapmam lazım, sorunuma bi görüşü olanlar cevap verirse sevinirim. Saygılarımla . Kastamonudan selamlar. :D

Toyota Club Türkiye

ATEŞLEME BOBİNİ VE LPG
« : Kasım 18, 2010, 19:23:00 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
Ynt: ATEŞLEME BOBİNİ VE LPG
« Yanıtla #1 : Kasım 18, 2010, 22:52:32 »
Selam arkadaşlar, öncelikle bayramınızı kutlarım. 2007 model Corolla sahibiyim, aracıma 27000 km de lpg taktırdım, aracım şu an 49000 de ve arıza lambası yandı, servis lpg li olduğu için lpg kitini söktürmeden ilgilenmedi, bendebi tamirciye götürdüm, arızanın ateşleme bobininden kaynaklandığını söyledi, hemen siparişi verdim tanesi 200 TL. tabi bujilerle birlikte değişmesi gerekiyomuş, 200 de 4 buji baya bi masraflı oldu, ancak tam olarak bobinde sorun olup olmadığı konusunda endişeliyim. acaba lpg mi bobini bozuyor bilmiyorum, yeni taktırdığımda da aynı hatayı yaparsa ne yapmam lazım, sorunuma bi görüşü olanlar cevap verirse sevinirim. Saygılarımla . Kastamonudan selamlar. :D
Murat Abi, Lpg ciye de gösterseydin keşke. Birde 4 buji 200Tl anladım ben. Doğru mu? Ben 45bin km dir kullanıyorum, arıza yakmadı. Bir usataya baktırarak Parça siparişi vermeseydin keşke.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 37 dep dep
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #2 : Kasım 21, 2010, 21:05:02 »
Murat Abi, Lpg ciye de gösterseydin keşke. Birde 4 buji 200Tl anladım ben. Doğru mu? Ben 45bin km dir kullanıyorum, arıza yakmadı. Bir usataya baktırarak Parça siparişi vermeseydin
Vedat Kardeşim: Parçayı servisten siparişle getirttim, yeni nesil corollanın bir bujisi 45 TL. bobin ise tanesi 190 TL, valla 4 buji 1 arızalı bobini değiştirdim, servis araç lpgli olduğundan arızaya bakmadı o yüzden normal bi tamirciye getirmek zorunda kaldım, ama hala kafamda soru işareti tekrar arıza yaparmı diye, ALLAH tan hayırlısı diyelim artık

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 21, 2010, 21:16:30 »

vayyy. çift buji diye mi 45 tl tanesi. Vay ben ölmüşem :D. Neyse geçmiş olsun Kamil Abi :).
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • oğlum, ben ve kızım :)
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #4 : Kasım 21, 2010, 21:20:11 »
ben daha 15000 km yaptım lpg ile çok şükür bi arıza vermedi ancak motor arıza lambası yanıyor sönüyor kafasına göre benim servisimde lpg den kaynaklandığını sorunu lpg servisinde halletmem gerektiğini söylemişti.

Allah cc kolaylık versin..Selametle..